Skocz do zawartości
IGNORED

Sluchawki stereo do 150zl

TyBiAs

Rekomendowane odpowiedzi

Grubo jedziesz to tez sobie pozwalam. Sluchalem roznych sluchaweczek w studio radiowym tez ... mam wejscia a w zasadzie mialem i dalej twierdze ze AKG 501 i BD 770 - sa wspanialymi sluchawkami i nie tylko ja tak twierdze. A jakosc krystalicznosc i koloryt brzmienia instrumentu [naturalny - jesli mozna tak napisac] na DT150 jest wybitna. 600 graja w tym rejonie plasko i bezbarwnie ...

Sluchawki nie grają same. W zależności od użytego cd i wzmacniacza a również kabli jest spora różnica w charakterze brzmienia. Ciekawe, ale do tej pory spotkałem się z nielicznymi rekomendacjami nt. zestawień sprzętu do słuchawek.

Jak nie podajecie całości toru ani czego słuchaliście, to jest to mało reprezentatywne, że tak powiem. Może spokojniej za to więcej szczegółów. Najlepiej w nowym wątku. Sam jestem zainteresowany, bo przymierzam się do wymiany moich Grado na coś droższego.

>Disco

Sennheisser[Neumann]robia swietne mikrofony,i nie zle sluchawki.

Beyerowi tez nie wyszlo z jednym modelem sluchawek mianowicie DT880![Niby usprawnione DT990?!]

A sam znam dobrze technike studyjna,i dziwi mnie ze nie znasz DT150!To sa sluchawki ktore pokaz.to co jest w materiale fonograficznym.A ze sa wymagajace,i zagraja tak jak je poprowadzi wzmak!

Znam duzo a moze i wiecej sluchawek i czesto sie okazoje ze srednio drogie sluchawki graja lepiej od niby lepszych.Moim zdaniem Sennheissery 600/650 to sluchawki audiofilskie,a np.DT 150 to sluch.studyjne.

jezeli faktycznie jestes radiowcem to mi kiwniesz glowa,ale jak jestes szukajacym nadefektow nierefolmowalnym ......to bedziesz marudzil.

Sennheiser to nie tylko hifi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

frycu ja nie mowie o HD 600 ale o Sennheiserze jako firmie czytaj uwaznie. Zbig ja tez jestem spod znaku wagi i nie lubie klotni. Ale jak ktos glosi herezje to mi sie robi niedobrze. Brak kolorytu instrumentow na HD 600 oj Frycu jakich ty 600-tek sluchales moze zdawalo ci sie ze to 600-tki a moze ty masz drewniane uszy??? Jakos twoje zdanie nijak pasuje do ocen fachowcow radze poczytac-milej lektury!!!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Darkul zgadzam sie z toba ze to sa dwie rozne klasy tak np Sennheiserow HD 600 nie porownuje sie do AKG K 141 Monitor bo to dwa rozne typy. Dlatego wlasnie brzmieniowo z audiofilskiego punktu widzenia lepiej wypadaja HD 600 takze od DT 150. Bedac na antenie chce slyszec to co mowie majac zapewniona duza wygode - dlatego wazna jest konstrukcja. W domu slucham muzyki jako audiofil a wtedy liczy sie detalicznosc przestrzen i charakterystyka. Masz racje i jesli o mnie chodzi to koniec dyskusji. Pozdrawiam.

Sennheisser robi swietne systemy nadawczo -odbiorcze i wiele innych systemow lacznosci radiowych to solidne klocki.A od 600 lepsze sa np.580!!!To zdanie wielu innych audioholi ktorzy sie nadziali na marketingowy belkot.

I nie dziwi mnie ze w tym systemie co sluchales DT150 zagraly tak a nie inaczej,prosiaki i jeszcze kilka innych sluchawkowcow maja zrobiona glupote,mianowicie maja w swoich wyjsciach zainstalowane rezystory pow.33 ohm,co daje mulowatosc i rozmyta gore.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie zgadzam sie tylko z jednym: zanim kupilem 600-tki porownywalem z 580-tkami na tym samym zestawie na ktorym dzis sluchalem ( sorry wtedy to byl Lector III ) i niestety nie zagraly lepiej ale polemizowal juz nie bede. Pozdrawiam

Żeby na nowo nieco podsycić atmosferę dodam, że moim zdaniem najlepszym wzmakiem słuchawkowym w przedziale do 1,5 kzł jest Pro-Ject Head Box - za naturalność, zwiewność, przejrzystość, dynamikę i nie-techniczne brzmienie jakie moim zdaniem prezentuje np. Creek. Słuchałem też prosiaka-wszystko z HD 600. Poza tym słuchałem wiele tańszych od HD 600 słuchawek w różnych warunkach (nie zawsze na wzmaku łuchawkowym), uwiodły mnie jedynie HD 600 (HD 650 nie miałem okazji posłuchać) i wspomniane wcześniej Technicsy F30.

Sorry, bo przecież miało być o słuchawkach do 150 zł.....

DARKUL----gratuluje ,powinienes otrzymac nagrode forumowego zlotego ucha .600 od 580 roznia sie tylko bardziej eksluzywnym wykonczeniem obudowy,no coz lakier tez ma wplyw na dzwiek.Zapraszam do lektury niemieckiej strony producenta tych sluchawek.

Pozdr...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.