Skocz do zawartości
IGNORED

Sluchawki stereo do 150zl

TyBiAs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytskich serdecznie!

Odwiedzam wasze forum, gdyz wlasnei stanalem przed zakupem sluchawek, zrodlem dziweku ma byc przede wszystkim komputer(zintegrowany SoundStorm), a w przyszlosci cd-player.

Maksymalna kwota jaka moge przeznaczyc to 150zl(mile widziane byle by mniejsze kwoty ;)), wiecej nie jestem w stanie wylozyc, no chyab ze rzeczywiscie sprzet bedzie tego warty.

Od razu zaznaczam ze nei jestem przeczulony pod wzgledem jakosci dzwieku, lubie posluchac dobrej muzyki, a w nocy moich glosnikow nie moge odpalic na maksa ;)

Oto kilka propozycji jakie znalazlem:

-JVC HA-G33

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-PANASONIC RP-HT225

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) przystapna cena, z tego co wyczytalem to philipsy maja bardzo dobry stosunek cena/osiagi, wiec moze one?

-PIONEER SE-M370

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) podobaja mi sie z desginu, ale prawie nic o nich nie znalazlem w sieci, a cena nie jeste najmniejsza.

-Philips SBC HP 820

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) slyszalem o nich dobre opinie ze w tej cenie dorownuja znacznie drozszym pozycja, tylko zauwazylem ze ich muszle nie sa pokryte taka skorka, tylko jakims gabczastym materialem, czy jest on w wygodny?

-PHILIPS SBCHP250

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ; a tutaj cos z nizszej polki, o milym designie.

Z gory dziekuje za wszytskie rady i propozycje. Choc sprzet jest z nizszej polki mam nadzieje ze tez macie w nim doswiadczenie.

Pozdrawiam!! TyBiAs@(ww.ocm.pl)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/5197-sluchawki-stereo-do-150zl/

A moze te Sennheiser HD437??

Firma z wyzszej polki, choc cenowo nie, slyszalem ze w tej cenie to nei warto ich brac, nie warte swojej ceny, jakie jest wasze zdanie? Nie oplaca sie? Podoba mi sie ich design i cena tez przystepna,

pozdr!

Philipsów 250 nie polecam. Mam je podpięte do kompa i grają całkiem basiaście, całkiem przestrzennie, ale wrzeszczą przełomem średnich i wysokich. Innymi słowy dają po uszach - ale to słuchawki przeznaczone do tv, więc ten zabieg pewnie był celowy. Są bardzo wygodne.

Posłuchaj lepszych Philipsów. Jak dasz rady to zbieraj na 890 tki Philipsa, są bardzo dobre w swojej cenie.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Stoję przed podobnym problemem, a tutaj nie łatwo go sprostać. Ciągle zwiększam pułap cenowy, ale gdybym ograniczył go ok 150 zł to wybrałbym AKG K44, myslę że w ich cenie nie ma szans kupić nic lepszego. Każde słuchawki mają swoje wady i zalety, pasują do określonych wzorców brzmieniowych, z jednym źródłem zagrają lepiej z niektórym gorzej, niektóre grają jasno, inne mają za dużo basu, droższe mają bardziej otwarty dźwięk, tańsze zamulony i grają jakbyśmy pomiędzy przetwornik a ucho wcisnęli poduszkę.....

Nigdzie nie mogę znaleźć Philips 890, a koniecznie muszę ich posłuchać, myślę że dla mnie będą prezentowały większą wartość niż HD500, odnośnie HD570 to już zależy od repertuaru.

Sennheiser w tej cenie, a nawet sporo drożej jest dość słaby. Byłem kilka razy świadkiem zawiedzenia osób napalonych przez prase, które potem z rozczarowaniem porównywały je z doskonale wykonanymi japończykami. W tej cenie jakośc odgrywa najwyższą rolę, tym bardziej jeśli ktoś chce słuchać dużo, głośno i z komputera.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

1)http://www.baltrade.pl/bn/?o=shpp&i=590 -ok 213 zł - Phlipis890 - różnica będzie duża - zdecydowanie warto dozbierać;

BTW byłbym wdzięczny za przesłanie przeskanowane tekstu z Hi-fi i Muzyka opisującego właśnie te słuchawki

2)http://lauda-audio.pl/prod/4663/778.htm -154 zł - wspomniane AKG K44, recenzja:

http://www.hifichoice.co.uk/review_read.asp?ID=1566

Dzieki za wszytskie rady, chyba sklonie sie do AKG k44, beda chyba najlepsze.

Czy ktos zna jakis sklep we Wroclawiu z takim sprzetem?? W dziale sklepy nei ma nic do wrocka...

Chyba pozostanie mi kupno przez neta.

Pozdro!

890-tek Philipsa słuchałem w MM i miałem bezpośrednie porównanie z droższymi słuchawkami. Słuchałem krótko i odniosłem następujące wrażenie:

Philipsy 890 podobały mi się bardziej od Sennheiserów HD580. Gdy założyłem HD580 po Philipsach miałem wrażenie, że hałasują. Philipsy są bardzo wygodne (i duże), mają kabelek wyprowadzony z jednej strony, no i ta cena. Ale powtarzam, słuchałem chwilkę.

Posłuchaj tych Philipsów.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Niestety nie mam gdzie posłuchać. Dzwoniłem do większości sklepów i jedyne czego można odsłuchać to najniższe modele popularnych firm, ewentualnie Sennheiser w salonach hi-fi. Wśród znajomych również. Z tego co się zorientowałem Philips w każdym z najniższych przedziałów cenowych jest bezkonkurencyjny. Wystarczy porównać słuchawki do 50 zl (myśle że najpopularniejsza klasa cenowa słuchawek na rynku). Kiedys miałem wybierać dla kolegi sluchawki do ok 40 zł i po długich odsluchach wybralem jeden z modeli Philips`a.

Zamówiłem w ciemno HP890 (jedynie po przeszukaniu sieci) za 219,60 zł wraz z wysyłką w w/w sklepie.

Ukryta Zawartość

SH 437: 21Hz-18kHz, 32Ohmy, THD

Ukryta Zawartość

->TyBiAs

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie da się. Dlatego wysil się trochę. Wejdź w HiFi, potem w Sennheiser i słuchawki, i model 437. Masz tam fotki kupy innych, parametry no i ceny.

A z tymi z redukcją szumów daj se spokój i nie bądź frajer.

Aha, pisałem, że Philipsy za 309zł w detalu są też godne uwagi. Typ zamknięty. Pisało na nich "Sudio..." (coś tam.)

Pozdr.

Z całym szacunkiem do szacownej firmy Sennheiser- jej tańsze modele są naprawdę kiepskie. Brat kupił coś takiego, bo chciał audiofilsko. Żona go zbeształa, jak zaczęło niemile przebijać po pokoju, kabelek odpadł po miesiącu, a dźwięk był tak płaski że przykro. Nadal polecam dobrego japończyka.

Cieszę się, że coraz więcej na tym forum jest o Philipsach SBC HP 890. To REWELACYJNE BRZMIENIE, REWELACYJNE WYKONANIE, REWELACYJNY KOMFORT ZA REWELACYJNĄ KWOTĘ! Z moich obserwacji wynika, że jeśli nie posiadacie wzmacniacza słuchawkowego, to nie ma sensu myśleć o innych słuchawkach. Słuchałem SH 580 z wyjścia Pianocrafta - Philipsy brzmiały znacznie lepiej. Słuchałem Grado 225 [ponad 800 zł] ze wzmakiem słuchawkowym - Philipsy brzmiały znacznie lepiej. Słuchałem SH 600 z Pro-Jectem - Philipsy brzmią być troszkę gorzej. Ale tylko troszkę, a i tak nie wiem, czy moja ocena nie wynika z zasugerowania się opinią, że SH 600 lub 650 są najlepsze na świecie.

Gość Abigor

(Konto usunięte)

Ja także wybrałbym AKG, tyle że model K66. Jest on droższy jakieś 20-30zł, ale brzmienie według mnie jest o klase lepsze. Słuchawki te są półotwarte... w teście z EiSa wypadły pod względem brzmienia prawie tak samo dobrze jak trzy razy droższe, flagowe K240 Studio (I Miejsce). Oczywiście przez to że sa tanie, zrobione są raczej z tandetnych materiałów, w porównaniu do sprzętu za powiedzmy 300... Ale do domu styka... ważne że są estetyczne, świetnie grają i są braaaaardzo wygodne. Naprawde polecam ;) Pozdro.

Problem w tym, ze nie bylem przygotowany na taki wydatek, na poczatku mialem zamiar kupic jakies za 50zl philipsy. Ale narobiliscie mi smaku i wogole, ze 150zl jakos wyloze. ALe wiecej nei dam rady. O 219 juz nie mowiac.

A co do tych SENNHEISER hd437, to sa dobre w koncu czy nie? Jedni je polecaja a drudzy mowia ze nie warto.

Wielkei dzieki i pozdro!

ps:. narazie jestem najbardziej przekonany do k44,

Uff, odsłuch słuchawek w MM to jest mocne przeżycie.

Kilka uwag:

Audiofilskie słuchawki, takie jak Grado czy wyższe Senheisery, są projektowane do współpracy z dobrym wzmacniaczem słuchawkowym, i podłączone do wyjścia słuchawkowego w popularnym wzmacniaczu, amplitunerze bądź o zgrozo komputerze, zagrają marnie, trochę podobnie jak drogie kolumny z tanim wzmacniaczem.

Philipsy 890 odsłuchiwane w MM robią dobre wrażenie, bo mają brzmienie wyraźnie wykonturowane, co w tych warunkach jest zaletą. Przy dłuższym odsłuchu dobrze zrealizowanych nagrań w dobrych warunkach byłyby zapewne dość męczące. Natomiast do zwykłego wyjścia słuchawkowego i popularnego popu jak znalazł.

Wyglądają bardzo ładnie i są rzeczywiście dość wygodne, natomiast nie liczyłbym na nadmierną trwałość – ten pseudowelur i cieniutka sztuczna skórka pomiędzy nausznikami a obudowami głośników nie budzą mojego zaufania.

->MWilon

Masz całkowitą rację. Dzięki Twoim wpisom pożyczyłem te słuchawki na tydzień i mimo, że byłem sceptycznie nastawiony do słuchawek, a zwłaszcza firmy nie specjalizującej się w tej branży - jestem pod wielkim wrażeniem tych słuchawek. Grają niesamowicie, chociaż po ich nałożeniu odrazu nasuwa się skojażenie z filmem z Louisem de Fune i filmem 'Kapuśniaczek', a dokładniej z kosmitą, za to są niewiarygodnie wygodne. Generalnie jest super za nieco ponad 200 złotych. Postaram się w najbliższym czasie napisać opinie.

ehhh, czyli do komputera nie warto kupowac drozszych sluchawek?

Teraz mam glosniki 4.1 creative inspire 4400, i graja bardzo mocno i dobrze. Karta dzwiekowa tez nie jest najgorsza choc zintegrowana(soundstorm jest pelnowartosciowa karta dz. a nei tylko kodekiem ac'97).

Napiszcie cos co mi pomoze a nie tylko kolejne watpliwosci i wogole ciezko sie juz zdecydowac.

Wiecej niz 160zl nie jestem w stanie dac, nie jestem jakims audiofilem, ale jak kupuje to chcialbym kupic jak najlepiej, wiadomo..

pozdro

...a nawet Philipsach SBC HP 840 (MWilon - HP 890). Kupowałem do pracy, sprawdzałem na discmanie - przy takich zalożeniach stwierdziłem, że nie warto dokładać do 890. Słucham codziennie od trzech miesięcy, czasem po kilka godzin - no problemo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.