Skocz do zawartości
IGNORED

stereo do 2 tyś wzmacniacz kolumny help

boliron

Rekomendowane odpowiedzi

>Jeszcze jedna sprawa te kolumny powiedzmy quantum trzeba czymś połączyć ze wzmacniaczem

>no właśnie tylko czym co nie kosztuje od razu chorej kasy jakieś kable czy zwykła beztlenówka ze

>sklepu elektronicznego

ja bym to połączył Cordialem + wtyki Neutrik samodzielnie wykonanym

koszt ok 40zł

audiokarma.org

>nie obsłuży, bo nie ma takiej opcji ... wzmacniacze nawet nie mają sensora do pilotów

Denon z linku powyzej ma taka opcje.

Co do kabli to polecam ProCab LS25, lecz zdrozyaly ostatnio o 100%. Teraz kosztuja 10zl/metr.

?👈

Tak patrze ze ten denon to chyba jakas wersja angielska. 207W pobor mocy :-/. Ciekawe ile ma na kanal. Normalne PMA-980R osiagaja chyba 2 x 90W.

?👈

Może być również taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak dla mnie też jest ok choć może się mylę

Ukryta Zawartość

>A ten jest nie normalny ?

No raczej nie. Jezeli te 980R ktore zazwyczaj bywaja na allegro maja pobor 280W, a ten 207 i tez ma 90W. Wiec te waty jakies slabawe zapewne.

Tu jest "normalny" 980R

Ukryta Zawartość

I stan gitara.

Ukryta Zawartość

?👈

Jest wart swojej ceny?

Ktoś mi powie jaki jest myk z tymi dwoma wzmacniaczami że jest niby ten sam model a jeden bierze 207 a drugi 260 wat wszystko jest tak samo tylko pobór prądu inny czy mogą one inaczej grać lub coś w tym stylu ??

a co powiecie na takie kolumny? czy te modyfikacje są sensowne i uzasadniają wyższą cenę od standardowych 503? zainteresowania ku mojemu zdziwnieniu na razie zadnego nie ma. sam sie zastanawiam właśnie nad omegami 503 lub quantumami 505.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

do wzmacniacza z kompletem kabli

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ok spojrzałem sobie całkiem ciekawe ja osobiście reloopa znam ze sprzętu dla DJ nawet nie wiedziałem że takie rzeczy robią Tylko teraz pytanie nie będzie on prezentował gorszego jakościowo brzmieniowo dźwięku niż np. denony wymienione powyżej czy też inne z wymienionych wcześniej firm.

Proszę o opinie

Znalazłem trochę opinii o reloopie że ma dźwięk bez żadnego ciepła

I tak szczerze powiem że jakoś mnie to nie przekonuje zbytnio nie mówię że jest zły ale jakoś nie zbyt

Bardziej jednak skłaniałbym się ku jakiemuś denonowi na przykład.

Widziałem w sklepie fajne kolumienki yamaha ns-555 świetnie wyglądają słyszał ktoś jak one grają?

Takie pytanie przyszło mi do głowy czy na któryś z tych kolumn quantum 507 mission m35 można uzyskać efekt "znikania kolumn" ?? Przy zestawieniu z jakimś odpowiednim wzmacniaczem

na quantumach raczej nie doswiadczych "znikania". Jak bylo napisane w tescie."z zamknietymi oczami mozna spokojnie odgadnac gdzie stoja kolumny". Poprostu maja slaba przestarzen. Jezeli o to ci chodzilo?

Jesli chodzi o NS 555 to podobno slabiej wypadaja w porownaniu do Quantomow.

?👈

Polemizowałbym z tym znikaniem. U mnie jest całkiem niezła przestrzeń, ale duzo zabrało mi ustawienie i akustyka pomieszczenia. Quantumy lubia dużo wolnej przestrzeni wokół siebie i najlepiej jak nic nie stoi miedzy kolumnami, ale jak kazdy wie nie łatwo o taki komfort.

O missionach chyba duzo juz bylo pisane... Szczegolnie m53i. Maja duze przetworniki 2 x 20cm woofer i 20cm sredni. Sa nieco przebasowane. Mowiac ogolonie ciagle bucza, szczegolnie w malych pomieszczeniach (czytac min 25m2).

?👈

pomieszczenie jest 27m2 i dość wysokie więc niema problemu jak by do nich dobrać wzmacniacz który troche ten bas złapie w ryzy to byłoby fajne najwięcej było mówione o rotelu może coś jeszcze oprócz niego

Jak kupowałem x wyprzedaży Quantumy 709 to bezpośredni z nimi słuchałem infinity classia c336,wg mnie Quantumy dodają dużo od siebie ubarwiają dżwiek., a classia były takie jakieś ugrzecznione spokojne, w graniu przyaiminały acoustic energy evo 3 sorry za brak audiofilskiego słownictwa, człowiek dopiero się uczy.

Spoko spoko każda opinia się przyda jak dla mnie te kolumienki infinity brzmia fajnie tylko niestety troche zbyt drogie a z quantum jakimkolwiek nie mialem mozliwosci porownac ale jak sadze bede sie raczej obracal w kregu quantum + denon lun mission + denon

Najtańsze quantum507 jakie znalazłem to 1750zł widział ktoś gdzieś może w lepszej cenie.

Może odniosłem wrażenie że mi się podoba ich brzmienie dlatego że słuchałem ich w wielkiej kubaturze

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.