Skocz do zawartości
IGNORED

PiS i IPN - ostrzeżenie historii

meloman 62

Rekomendowane odpowiedzi

jacch, 24 Kwi 2009, 18:36

">Wrażenie "szyby" daje także nadużywanie narkotyków, może to być także zapowiedź przyszłych kłopotów psychicznych, a rozmowa z tą pania to był zwykły zbieg okoliczności podczas zaostrzenia objawów panie meloman."

To nie tak. Jest to dość typowe odczucie w rozmowie z człowiekiem cierpiącym na schizofrenię. Wiem skądinąd, że owa członkini PiS schizofrenii nie miała, ja nie mam jej także. Narkotyków nie zażywam, nie podejrzewam też o to mojej byłej rozmówczyni. Dlatego zresztą tak dobrze zapamiętałem ową rozmowę - pierwszy raz w życiu miałem takie wrażenie przy kontakcie ze zdrowym psychicznie człowiekiem.

to by tlumaczyło to, ze michnik chce zeby to wszystko gówno puscic w internet.A on sam schowa sobie te haki na ..czarna godzine.Dobre to jest...zaczynam sie ..wciagąc w to wasze myslenie.A te haki to chiba wyciagnie jak zacznie kampanie na prezydenta.na Urbana.tak słyszałem.

meloman 62, 24 Kwi 2009, 20:07

>To nie tak. Jest to dość typowe odczucie w rozmowie z człowiekiem cierpiącym na schizofrenię.

SCHIZOFRENIA BEZOBJAWOWA.

Jakie to typowe...

a co powiecie jak lekarz jest z SLD?

dla mnie to tak samo jak lekarz z SS, nie dlatego , że SLD = SS bo się nie równa,

ale nie sądzę , że lekarz mógłby mieć lewicowe poglądy - nie wierzę, że taki lekarz może kogoś

wyleczyć

Paszeko, 24 Kwi 2009, 20:47

>Jak ktoś jest z zawodu lekarz i zwolennik SLD - to on jest Łowca Skór.

Przebierasz miarę. Nie chcę nikogo banować, ale takiego czegoś nie będę tolerował

• Redaktorzy

Tak, Paszeko, a jak cię brzuszek zaboli, to pójdziesz do k**wy: bo nie ma różnicy, a tak przynajmniej przyjemność jest. I wtedy będę cię podziwiał. Za konsekwencję.

Paszeko, 24 Kwi 2009, 20:59

">Meloman, chyba nie chcesz trafić do Sławnego Spisu Małych Fiutków?

>

>Każdy wie że lekarz to najstarszy zawód świata i nigdy dość powtarzania tej prawdy."

Zalezy kto ten spis sporządzi. Jeżeli zwolennicy PiS czy IPN to chętnie się w nim znajdę

wojciech iwaszczukiewicz, 24 Kwi 2009, 21:44

>anastazy

>

>Wolałbyś się leczyć u prawicowego dr.Mengele?

Wojtusiu, Wojtusiu, ruszaj łepetynką - i czasami pomyśl sam - Hitler i Mengele to lewica!!!

:-)

anastazy

Nie daj się zwieść pozorom.Ta lewicowość była bardziej fasadowa i tyczyła raczej nazewnictwa.

Hitler doszedł do władzy dzięki poparciu wielkiego kapitału i przez cały czas jego władzy kapitalizmu nie zlikwidował.Co prawda głosił hasła solidaryzmu klasowego ale to wynikało z poglądów nacjonalistycznych( przede wszystkim naród).W sprawach światopoglądowych i obyczajowych był prawicowcem.Natomiast autentycznie nienawidził arystokracji.

anastazy, 24 Kwi 2009, 21:48

">Wojtusiu, Wojtusiu, ruszaj łepetynką - i czasami pomyśl sam - Hitler i Mengele to lewica!!!"

>

> :-)

Podobno Harun ar Raszyd powiedział "mądry wie co mówi, głupi mówi, co wie".

>anastazy

>

>Nie daj się zwieść pozorom.Ta lewicowość była bardziej fasadowa i tyczyła raczej nazewnictwa.

>Hitler doszedł do władzy dzięki poparciu wielkiego kapitału i przez cały czas jego władzy

>kapitalizmu nie zlikwidował.Co prawda głosił hasła solidaryzmu klasowego ale to wynikało z poglądów

>nacjonalistycznych( przede wszystkim naród).W sprawach światopoglądowych i obyczajowych był

>prawicowcem.Natomiast autentycznie nienawidził arystokracji.

Bzdura!!! To lewacy wmawiają ludziom że Hitler to prawica, ale to nie ma nic wspólnego z prawda. Ja wiem że prawda boli i trzeba zwalić wszystko na prawice, ale prawda jest taka że wszyscy wielcy mordercy tego świata byli lewakami. Lenin, Stalin, Hitler, Pol Pot itd. Prawica głosi hasła całkowicie przeciwne temu co głosił Hitler. Nie myl tego co teraz nazywa się prawicą i kapitalizmem z tym co te pojęcia naprawdę oznaczają. Kapitalizm to byłw XIX wiecznej ameryce. Święte prawo włąsności, wolność i niezależność każdego człowieka. Jak to się ma do poglądów Hitlera, który postulował odbieralnie prywatnej włąsności, podporządkowywanie prywatnych podmiotów "intersowi społecznemu", ograniczanie wolności obywateli, organizowanie robót publicznych, karanie ludzi dlatego że nie postepują zgodnie z "interesem publicznym"?

meloman 62, 24

>Podobno Harun ar Raszyd powiedział "mądry wie co mówi, głupi mówi, co wie".Kwi 2009, 21:56

takj, no ty w porównaniu do Wojtusia jesteś oryginalniejszy,nie zaprzeczę,

niestety, czytałem swego czasu GW i jeszcze u was obu nie usłyszałem,

czegoś czego bym tam wcześniej nie przeczytał,

to smutne

anastazy

Nie wiedziałem,że czytasz GW.Bo ja sporadycznie ( w ogóle nie czytuję dzienników).

Dla Twojej ciekawości bliżej mi do Polityki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tutaj jest program NSDAP. Typowa lewica.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Mylisz prawicowość z liberalizmem.

zapominamy, ze życie to proces :-)

społeczne i gospodarcze też, w XIX wiecznej Ameryce kapitalizm "szczytował" a dziś ma taką a nie inną formę...

a jeśli chodzi o Adolfa, cóż - Adolf np. zlikwidował pośrednictwo w handlu - nie może tak być, żeby Żydowski hurtownik wzbogacał się kosztem robotnika niemieckiego

hurtownik wzbogaca się kosztem robotnika - marksizm :-)

Żydowski (hurtownik) wzbogacał się kosztem (robotnika) niemieckiego - to już chyba rasizm :-)

III Rzeszy na pewno była państwem totalitarnym gnębiącym jednostkę

wojciech iwaszczukiewicz, 24 Kwi 2009, 22:21

>anastazy

>

>Nie wiedziałem,że czytasz GW.Bo ja sporadycznie ( w ogóle nie czytuję dzienników).

>Dla Twojej ciekawości bliżej mi do Polityki.

już nie czytam :-)

Polityki też już nie czytam...

szkoda pieniędzy na takie pisanie :-)

Medelin

Nie odróżniasz typowej frazeologii mającej odwrócić lewicowy elektorat ówczesnych Niemiec od partii komunistycznej od realnego programu politycznego.To były hasła mające zapewnić wygraną w wyborach.

A co w sferze gospodarczej zrealizowali hitlerowcy?Czy zlikwidowali trusty?Czy upaństwowili huty i kopalnie?Te hasła o supermarketach miały za zadanie odebranie Żydom pozycji ekonomicznej.

A kto dał NSDAP pieniądze na kampanię?A w sferze obyczajowej.Kult macierzyństwa,rodziny,rasy,zakaz aborcji,próby stworzenia nowej religii to lewica?

To że się nie udało zrealizować kiełasy wyborczej, to oczywiste. To że przy swojej lewicowości hitler był narodowcem, nie czyni z niego żadnej prawicy. A że się nie lubił z marksistami, to nic dziwnego, wiadomo, że komuniście nie znosza się między soba najbardziej, wszak są dla siebie zagrożeniem. Prawica to zupełnie inny elektorat.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.