Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem Hypki, mam Phoebe III white oak u rodziców, jak przyjeżdżam to slucham;) Generalnie Phoebe jakoś bardziej mnie kreca,nie umiem wyjaśnić,mam wrażenie ze maja większy potencjał,gora juz tak nie cyka a bas jest porządny.

Na dole masz sapele,orzech,klon,masakar

Miałem Hypki, mam Phoebe III white oak u rodziców, jak przyjeżdżam to slucham;) Generalnie Phoebe jakoś bardziej mnie kreca,nie umiem wyjaśnić,mam wrażenie ze maja większy potencjał,gora juz tak nie cyka a bas jest porządny.

Na dole masz sapele,orzech,klon,masakar

Też bardziej się skłaniam ku Phoebe, Hyperionów używanych jednak nie wykluczam na starcie, ale bardziej celuje w Phoebe.

No tak, wiem, że na dole pierwszy z lewej to Sapele. Ale jaki fornir jest na zdjęciu na górze gdzie jest jeden kolor tylko przedstawiony? Chodzi mi dokładnie o taki fornir. Czy to jest sapele czy coś innego:

01.jpg

Zdjęcie pochodzi z serwisu www.HighFidelity.pl

Edytowane przez zentaur

Miałem sapele bardziej wpadają w pomarańcz.To miwyglada na orzech ale głowy nie dam A white oak nie chcesz?

No chcę, ale droższy jest i się waham. A ja teraz liczę każdą złotówkę. No ale może się zdecyduje. Nadal się zastanawiam.

Edytowane przez zentaur

Ja być może będę się swoich pozbywał,brzmieniowo są ok ale właśnie kolorystyka nie pasują i zamieniłbym na ebony najchętniej.Jak będę to zgadamy się na PW jeśli będziesz używkami zainteresowany.Choc ciężko znaleźć teraz porządne kolumny za niewielka kwotę. Może są mniej precyzyjne od Hypkoww ale radości dają więcej.

Orzech jest też ok, sapele wg mnie takie nijakie ale masakar robi największe wrażenie.

Ja być może będę się swoich pozbywał,brzmieniowo są ok ale właśnie kolorystyka nie pasują i zamieniłbym na ebony najchętniej.Jak będę to zgadamy się na PW jeśli będziesz używkami zainteresowany.Choc ciężko znaleźć teraz porządne kolumny za niewielka kwotę. Może są mniej precyzyjne od Hypkoww ale radości dają więcej.

Orzech jest też ok, sapele wg mnie takie nijakie ale masakar robi największe wrażenie.

A w jakim stanie są kolumny?

Pocykam foto i możesz podjechać obejrzeć,maja z rok wiec prawie jak nowe ale nie powiem ze idealne bo są używane. Zresztą pogadajmy na PW jak co.Nawet jak kupisz nowki to nie przeplacisz,solidne brzmienie. Wolałbym po prostu orzech czy ebony bo u mnie takie jasne nie pasują ale jak zostaną to będą bo liczy się brzmienie.

Pocykam foto i możesz podjechać obejrzeć,maja z rok wiec prawie jak nowe ale nie powiem ze idealne bo są używane. Zresztą pogadajmy na PW jak co.Nawet jak kupisz nowki to nie przeplacisz,solidne brzmienie. Wolałbym po prostu orzech czy ebony bo u mnie takie jasne nie pasują ale jak zostaną to będą bo liczy się brzmienie.

Wiesz co, nie gniewaj się, ale chyba zrobię sobie prezent pod gwiazdkę i wezmę nówki. Oczywiście wolałbym zaoszczędzić, ale też kurcze, raz na 2 lata zasługuję na trochę "luksusu", tym bardziej, że robię jak ten wół cały rok.

Zresztą powiedzmy sobie szczerze, nie będziesz miał problemów z odsprzedażą. Tak czy inaczej, dzięki za pomoc.

Nie no co Ty,nie ma co się gniewać. Jedyne co mi w nich nie pasuje do nowego pokoju to kolor a też nie chce sprzedawać na musie.Pomyslalem ze jak szukasz takowych to mogę zaproponować prawie niski za dobra cenę a sam się szarpne na inny kolor ale może za dużo w tym mieszania. W każdym razie jak masz wybierać hypki czy phoebe to bierz phoebe 3,bo tu gora mimo ze nie jedwab to przyjemniejsza.

Nie no co Ty,nie ma co się gniewać. Jedyne co mi w nich nie pasuje do nowego pokoju to kolor a też nie chce sprzedawać na musie.Pomyslalem ze jak szukasz takowych to mogę zaproponować prawie niski za dobra cenę a sam się szarpne na inny kolor ale może za dużo w tym mieszania. W każdym razie jak masz wybierać hypki czy phoebe to bierz phoebe 3,bo tu gora mimo ze nie jedwab to przyjemniejsza.

Phoebe zamówione - white oak, więc wstępnie wracam do klubu. Tak jak mówiłem zdecydowałem się wziąć nowe - tak trochę pod choinkę.

Wiesz co, mi ten makasar ebony bardzo się podoba. Wygląda obłędnie.Tylko my mamy jasne, rattanowe meble i po prostu by się gryzło. Jeżeli uważasz, że jeszcze parę lat pograsz tymi kolumnami i Ci odpowiadają, to dlaczego nie wymienić na inny kolor?

Edytowane przez zentaur

Mi się te w debie bielonym bardzo podobaly ale jak wstawiłem to się gryzie,stoją u rodziców,jak wpadam to sobie na nich słucham. W mojej propozycji nie było pułapki:) Jednak stało się lepiej,bo za dużo w tym mieszania a dokładać mi się nie chce. Cikaw jestem Zentaur Twojej opinii o Phoebe.Swoja droga czemu finalnie wybrałeś AA a nie Pylony?

W którym sklepie były zamawiane? Może jeszcze zdążymy z nimi na wtorek?

W Q21

Mi się te w debie bielonym bardzo podobaly ale jak wstawiłem to się gryzie,stoją u rodziców,jak wpadam to sobie na nich słucham. W mojej propozycji nie było pułapki:) Jednak stało się lepiej,bo za dużo w tym mieszania a dokładać mi się nie chce. Cikaw jestem Zentaur Twojej opinii o Phoebe.Swoja droga czemu finalnie wybrałeś AA a nie Pylony?

Bo szkołę grania AA znam (mniej więcej) i wiem czego się spodziewać, bo nawet jeśli wtedy Hyperiony nie zagrały optymalnie (w dużej mierze ze względu na Yamahę) to do dziś w sumie dobrze je wspominam i żadne kolumny później nie grały tak świetnie Gladiatora :) i nie miały takiego rozmachu, bo AA wizualnie bardziej mi odpowiadają (sorry, ale estetyka też dla mnie ważna).

Pylony może kiedyś zakupię do sypialni więc też dam im szansę. W każdym razie chcę wydawać pieniądze na polskie konstrukcje, bo kupując zagraniczne kolumny naprawdę trzeba moim zdaniem zapłacić więcej by pewną jakość uzyskać, bo dużo kosztuje sama dystrybucja.

Edytowane przez zentaur

Zentaur, a z czym teraz będą grały i w jakim metrażu ?

Panie Michale ładne zdjęcie, czemu nie ma Pan takich zdjęć na stronie ?

Póki co AA będą musiały się zadowolić Musical Fidelity E11, BD+ Musical Fidelity V-DAC. Jakieś rewelacji nie ma, ale może za jakiś czas wymienię elektronikę na coś lepszego. Metraż tak około 20m.

Będzie dobrze, choć szkoda ze juz nie masz Caspianow

Tak, szkoda. B. dobra elektronika to jest. No ale sprzedawałem ze względów finansowych.

Serię Elektra jednak szanuję. Dobra relacja jakość-cena. No ale jak mówiłem, później się pomyśli o zmianie wzmacniacza. Mam nadzieję bowiem, że AA pograją dłużej.

Panie Michale ładne zdjęcie, czemu nie ma Pan takich zdjęć na stronie ?

Bo nowa strona cały czas się buduje. Niestety trafiam na takich projektantów, co to mają nawet problem z zachowaniem odpowiednich proporcji.

Kurcze, wszystko trzeba robić samemu...

Nowa strona, dobry kierunek, popieram. W dzisiejszych czasach strona to wizytówka firmy, a zna Pan moje zdanie o obecnej ;)

Będzie można między innymi wrzucić takie duże, ładne fotki.

Panowie, wy lepiej znacie Phoebe, jakieś kable w sensownej cenie? Nie chcę wydawać za dużo , a przynajmniej nie teraz. Generalnie do okablowania podchodzę z dystansem, ale jeśli ma to mieć jakiś tam wpływ, to w sumie czemu się nie poradzić Wzmak MF. Z góry dziękuję.

Zentaur posluchaj u siebie z MF i powiedz czego Ci brak bo tak to wrozenie z fusow. U mnie graly z kilkoma i z Chord Odyssey 2 (jak trzeba nieco ozywic) i z VDH The Wind MKII (jak przygladzic) w zaleznosci od zrodla bylo dobrze. Niezle tez graja z kablami Albedo (mialem Flat One i z Dynkami tragedia, z AA bardzo dobrze).

Tanio a dobrze bedzie zestaw kabli Chord Cobra Plus i Odyssey 2 albo Albedo Blue (IC i glosnikowy).

Generalnie Albedo, Chord albo jak ma byc plastyczniej to VDH to dobra droga.

To takie kolumny ze moga zagrac i jasno i ciemno. Aha koniecznie je wygrzej ze 100h bo zmiany sa duze.

Trzeba nad nimi popracowac bo moga zagrac jasno i nieprzyjemnie ale i magicznie.

Juz przerabialem konfiguracje gdzie basu bylo malo a gory duzo i na odwrot.

Generalnie lubia sie z Vincentem 226 MKII, przerabial ta konfiguracje PH7, przerabialem i ja. PH7 tez polecal Vincenta cd400.

Warto brac gotowce pod uwage bo oszczedzaja czasu i pieniedzy:)

Zentaur posluchaj u siebie z MF i powiedz czego Ci brak bo tak to wrozenie z fusow. U mnie graly z kilkoma i z Chord Odyssey 2 (jak trzeba nieco ozywic) i z VDH The Wind MKII (jak przygladzic) w zaleznosci od zrodla bylo dobrze. Niezle tez graja z kablami Albedo (mialem Flat One i z Dynkami tragedia, z AA bardzo dobrze).

Tanio a dobrze bedzie zestaw kabli Chord Cobra Plus i Odyssey 2 albo Albedo Blue (IC i glosnikowy).

Generalnie Albedo, Chord albo jak ma byc plastyczniej to VDH to dobra droga.

To takie kolumny ze moga zagrac i jasno i ciemno. Aha koniecznie je wygrzej ze 100h bo zmiany sa duze.

Trzeba nad nimi popracowac bo moga zagrac jasno i nieprzyjemnie ale i magicznie.

Juz przerabialem konfiguracje gdzie basu bylo malo a gory duzo i na odwrot.

Generalnie lubia sie z Vincentem 226 MKII, przerabial ta konfiguracje PH7, przerabialem i ja. PH7 tez polecal Vincenta cd400.

Warto brac gotowce pod uwage bo oszczedzaja czasu i pieniedzy:)

Problem w tym, że nie mam żadnych kabli więc muszę coś kupić na poczatek. Wolałbym mieć jednak brzmienie spokojniejsze i wygładzone, więc pewnie ten van den hul będzie dobrym wyborem (?).

O no właśnie,a procab ls25 kosztuje chyba ok 7-8pln za metr, do tego IC procab ref800 i za ok 70 PLN masz komplet,a na tych kablach juz coś usłyszysz.

O no właśnie,a procab ls25 kosztuje chyba ok 7-8pln za metr, do tego IC procab ref800 i za ok 70 PLN masz komplet,a na tych kablach juz coś usłyszysz.

Za późno, zamówiłem tanie Van Den Hule. Ale jeśli się nie sprawdzą i tak będę kiedyś potrzebował kabli do systemu sypialnianego, więc nie ma problemu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.