Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Taka sama reakcja przy przełączonym "soft clipping". Oddałem do serwisu.

Dzięki.

Mam nadzieję, że taka przyjemność będzie w granicach rozsądnej ceny :)

rpi3, digione, tara labs, audio gd, vincent 226mk2, chord epic twin, audio academy rhea

witam , klubowiczów i entuzjastów marki AA .

Trafiłem tu z klubu Vincenta (dzięki koledze PH7). Chcę zostać członkiem tak zacnego grona. Dlatego składam deklarację i ochotę zakupu kolumn Phoebe III do swojego systemu. Chodzi mi oto czy mam je kupić we Wrocławiu a może bezpośrednio "tutaj" tzn. przez kolegę Goliata czy Q21.

pozdrawiam fanów marki Piotr

Witam kolegów,

Czy Ktoś wie może w jakim punkcie lub u jakies osoby można wykonać nową konfekcje kabla rca??

Otóż nabyłem po dobrej cenie kabel Acoustic Zen Silver Reference II i jest mały problem z wtykami, ktoś oryginalne wtyki zamienił na WBT i zrobił to źle.

Są bardzo luźne i mam wrażenie że zaraz odlecą, oraz ich kondycja też nie wygląda na ciekawą, są spore przybrudzenia na złoconych stykach.

Także będę zmuszony kupić nowe WBT i zlecić wymianę komuś kto ma dobrą rękę.

Proszę o jakieś sugestie.

Pozdrawiam

Czy jako posiadacz od dzisiaj PhoebeIII zostanę przyjęty do klubu miłośników AA?

Panie Michale dzięki za szybkie i satysfakcjonujące mnie załatwienie sprawy .

Już grają i to jak ....miodzio.

pozdrawiam Piotr

post-50253-0-08165700-1383059702_thumb.jpg

post-50253-0-50834100-1383059714_thumb.jpg

Siedzę już piątą płytę i na słuchać się nie mogę .

Góra detaliczna i konturowa ale nie ostra , środek: każdy instrument słychać z osobna tak że można słuchać danego instrumentu nie tracąc całej sceny, bas nie schodzi nisko albo tak mi się wydaje bo w jamo głośnik basowy i basreflex jest z tyłu i może było głębiej.Myślę , że im bardziej będą wygrzane tym lepiej no i jeszce kable na pewno mam nie bardzo ale powoli .Pan Michał kazał się wstrzymać aż dźwięk się ułoży.

Teraz słucham ścieżki z Titanica całkiem inne utwory takie pełne i te przeszkadzajki echa no inaczej lepiej.(tak to słyszę , opis nie fachowy ,sorry)

Warto było zamienić na te kolumny.

No i pokój akustycznie jeszcze nie przygotowany. Powoli sie zrobi

Witamy, witamy! :)

Gratulujemy nowych paczek i wzmacniacza! ;))

Pozdrawiam,

Goliatpl

dzięki Goliat za docenienie mojego wyboru , a co myślisz o moim cd Cayin cdt28 , powiem że gra rewelacyjnie ( przynajmniej dla mnie).

No to mogę wyrżnąć trzecią sznytę na kolbie mojej snajperki. Popracuj nad ustawieniem. W twoim pomieszczeniu baza (odległość między centrami przednich ścianek) o szerokości około dwóch metrów będzie całkowicie wystarczająca. Zredukujesz tym samym bardzo niekorzystne pierwsze odbicia dźwięku od ścian bocznych. Większe odsunięcie od ściany tylnej też nie zaszkodzi. A właściwie to powinieneś wziąć teraz przynajmniej z tydzień urlopu :)

Panie Grzegorz (PH7) znów mnie pan nie zawiódł , dzisiaj zrobiłem tak jak pan zasugerował miedzy kolumnami 210 cm .Dźwięk od razu poszedł w górę jakby się oderwał od kolumn, no i po nastu godz.grania bas już lepszy. Acha z tyłu też więcej miejsca. To teraz rozpoczynam przygodę z kabelkami tzn. jeszcze nie zmieniam ani nie kupuję ,ale już powoli trza sobie poczytać co nieco . Za radą p.Michała dam sobie miesiąc na wygrzanie na moich "drutach"

Pozdrawiam Piotr

Jestem Paweł Piotrze. Ale tu na forum niech zostanie ph7. Co do zmian, to faktycznie tak jak radzi Michał spokojnie, metodycznie i po kolei. Każda następna zmiana powinna następować po zaadoptowaniu się do poprzedniej, bo inaczej wkradnie się bałagan. Na moje oko w pierwszej kolejności do odstrzału powinna iść u Ciebie ta marketowa listwa z bardzo długim kablem i wyłącznikiem na dodatek.

Czyli to co jest teraz to nie podoba się,ze znow gonitwa za zmianami? Zmiana kabli na pewno da więcej jak listwy ale każdy musi drogę odbyć samemu

Oczywiście, że zmiana kabli głośnikowych i interkonektu przyniesie większą zmianę. Natomiast tanio nie będzie, bo elementy choć w sumie niedrogie to zacne i byle czym się tematu "nie opędzi". Ja widząc zdjęcia Piotra (również z klubu Vincenta) wnioskuję, że ma zwykłe sieciówki. I teraz pytanie. Dlaczego za parę dych nie kupić dłuższych i widząc wolne gniazdko przy prawej kolumnie nie podłączyć osobno wzmacniacza i CD poprawiając separację?

PH7 Ty dostaniesz chyba jakiś super rabat od AA, czy jakaś złotą kartę klubową ;)

Mr. Vincent może też pobawić się w akustykę, w końcu ma ten komfort, że ma pokój praktycznie tylko na audio, to może dać więcej i taniej niż wymiana np. kabli, same przestawienie głośników ile dało.

Edytowane przez omen

No tak, jak ma taka możliwość niech kupi jakiś porzadny dłuższy kabel i poziomie bezpośrednio. Martwi mnie tylko to mówienie o tym co tu dalej zmieniać,tak jakby permanentne niezadowolenie.owszem można lepsze cd, inne kable np albedo monolithy które sami polecacie ale warto wrzucić na luz na chwile się osluchac.

Może trochę w temacie bieżącej dyskusji. Przymierzam się do wymiany kabli głośnikowych. W głowie kłębią się oczywiście różne pomysły. Jednym z nich jest equilibrium cello. Może macie jakieś doświadczenia z tymi kablami w zestawieniu z phoebe III.

>>>>>>>>>>omen

Powiem Ci, że jak Michał "wydłubie" kolumny lepsze od Phoebe i będą w moim finansowym zasięgu, to o super rabat będę walczył jak lew.

>>>>>>>>>>kopaczmopa

Oczywiście, że trzeba czasem wrzucić na luz. Natomiast te zmiany, ktore możemy zrobić za darmo, jak lepsze ustawienie kolumn czy pominięcie kiepskiego rozgałęźnika, trzeba zrobić koniecznie. Głęboko trzeba zastanowić się nad zmianami, które wiążą się z wydatkami, tym bardziej gdy są one (te wydatki) wyższe.

Jasne,ustawienie kolumn to podstawa.Trzeba się jednak osluchac żeby wiedzieć co naprawdę brakuje.Co do kabli zasilających się nie chce wypowiadać bo dla mnie korzyści są niewspółmierne do wydatków.

PH7 Pawle jest tak jak mówisz Vincenta zasilam bezpośrednio z gniazdka z uziemieniem a tylko cd-ka mam podpiętego pod listwę. Kable głośnikowe na pewno są do wymiany a co do akustyki to mam wizję wytłumienia pokoju materiałem tzn.gobeliny makaty i inne takie "szmaty" takiego mam pomysła , co wy na to.

pozdrawiam Piotr

Stelka puszcza teraz Atmosphere Joy'ów ..cudo

Czyli to co jest teraz to nie podoba się,ze znow gonitwa za zmianami? Zmiana kabli na pewno da więcej jak listwy ale każdy musi drogę odbyć samemu

kopaczumopa powiem tak ,jestem chyba asertywny lub leniwy , bo po co mam eksperymentować , kombinować i wydawać zyle jak mogę posłuchać waszych trafnych rad i ponieść koszty tylko raz. Jak do tej pory się nie zawiodłem. A i pan Michał oferował swoją pomoc i użyczyć paru kabli do porównania , więc skorzystam.

Czy znacie Polskie kable Astral Invader?

Kable głośnikowe polecali użytkownicy AA np Chorda a jaki model to Ci już koledzy podpowiedzą, mnie osobiście nie podeszły ale to jest tylko kwestia do czego porównujemy

Co do adaptacji akustycznej polecam zakładkę akustyka,tłumienie jest pożądane ale w niewielkim stopniu ,zdecydowanie lepsze rezultaty daje rozpraszanie co niestety niesie koszty ale poprawa jest natychmiastowa w pokojach Twojego typu

Może trochę w temacie bieżącej dyskusji. Przymierzam się do wymiany kabli głośnikowych. W głowie kłębią się oczywiście różne pomysły. Jednym z nich jest equilibrium cello. Może macie jakieś doświadczenia z tymi kablami w zestawieniu z phoebe III.

Nie polecam. Miałem je u siebie i na pierwszy rzut ucha faktycznie jest niezłe uderzenie i ogólnie duży dźwięk. Jednak po dłuższym wsłuchaniu brakuje barwy, odpowiedniego ułożenia na scenie i trójwymiaru. Brzmienie jest płaskie i takie jakby blaszane, techniczne. Lepsze, przynajmniej dla mnie są zwykłe Chordy Odysseye.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.