Skocz do zawartości
IGNORED

kabel HDMI Lindy Quad HD

przemek202

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Znalazłem taki kabel HDMI. Jestem zainteresowany zakupem w/w przewodu. Czy może miał już ktoś przyjemność stosować ten interkonekt. Nie chcę brać w ciemno. Potrzebuję kabel o długości ok 7 m który mógłby zostać wmurowany i dał by pewność działania ze standardami przez najbliższe kilka lat. Rozumiem, że na razie więcej jak 1080p nie potrzebuję, ale wolę być przygotowany na nowsze standardy typu Quad HD. Znalazłem kilka miejsc gdzie został opisany:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Co sądzicie o tym kablu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/52628-kabel-hdmi-lindy-quad-hd/

przemek202, 30 Kwi 2009, 13:18

Najważniejszy jest support HDMI 1.3. Różnicy w kablach HDMI aż takiej nie ma jak w przypadku analogowych. Wszystko zależy od staranności konstrukcji. A jeśli wmurujesz w ścianę? Technika cały czas idzie do przodu. Co do nowych formatów zawsze zostaje się w tyle. Więc nie ma znaczenia jaki kabel zakupisz, ale chyba powinien być najszybszy bo zostaniesz w tyle.

Aha. Zanim kabel wpakujesz w ścianę najpierw sprawdź czy dobrze działa.......:)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

849zł za 7.5m to drogo...

ponad 2x taniej masz kabel 8m HDMI Infinius (również 2160p future-proof), firma zachwalana na forach zagranicznych, niedroga i świetna jakość za 69.99 GBP plus przesyłka do Polski

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po co klepiesz nie na temat? Autorowi nie chodzi o dzisiejszy HDMI 1.3. Chce coś co daje jakieś prawdopodobieństwo, że za kilka lat spełni normy typu quad HD.

Np. pod koniec 2011 wchodzi Sony PS4 z rozdzielczością QF-HDTV (3840x2160p) w full deep color i dźwiękiem 9.1. Również HDTV w 3D / 200Hz wymaga więcej.

Oczywiście nie ma pewności, że kabel dziś kupiony się nada. Zresztą nie ma pewności, czy ktokolwiek je testuje dzisiaj w 2160p. Ale szansa jest. Cena np. te 70 GBP nie jest zaporowa (nawet jeśli potraktować to jako zwykły HDMI 1.3 do 1080p). Chyba o takie porady chodzi w tym wątku. A nie o próby oświecania przez forumowych mądrali kablowych o braku różnicy pomiędzy kablem za 150zł a 5000zł (czego nikt z nich oczywiście nie sprawdzał, ale temat modny).

Wracając do meritum - myślę, że i tak nie ma pewności co do tego, że Lindy za 850zł się nada do przykładowej PS4-ki QF-HDTV. Wolałbym więc wydać 350zł na Infinius HDMI, zawsze to 500zł mniej.

Podobny do tego Lindy jest ten kabel, również "2160p certified".

Cena za 7.5m 69.99 GBP czyli tyle co za Infinius 8m.

Ukryta Zawartość

post-5140-100006034 1241381268_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

americano, 3 Maj 2009, 21:45

>

>Oczywiście nie ma pewności, że kabel dziś kupiony się nada.

więc po co gadasz o obecnych drogich kablach, które za 2 lata będą kosztować kilkadziesiąt złotych ?? Czy przez te dwa lata ich jakość się zmniejszy czy w końcu osiągną swoją faktyczna cenę? Mądralo.

• 2 tygodnie później...

witam

ja na twoim miejscu wmurowalbym sobie rure z mozliwoscia wymiany kabla:) a na dzien dzisiejszy kupił za rozsądne pieniądze 10m HDMI AV-Profile AVH-100:

Ukryta Zawartość

chyba ze chcesz kupic cos droższego Profigold PROV1010

Ukryta Zawartość

powodzenia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mebo, drogi userze!

Czy za reklamowanie sklepu xxxxx masz płacone, czy Twoje wpisy wynikają z dobroci serca?

Miłego dnia! ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

wiatrak, 13 Maj 2009, 08:31

przecież wiadomo,że ludzie reklamują jak mogą. Jeśli nie jest zabronione jest .....Więc tego nie da się uniknąć.

dzięki tobie mebo wiemy jakie właśnie sklepy omijać !!!

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Dzięki za radę. Już zdecydowałem się na ten kabel LINDY. Oczywiście sprawdziłem przed zainstalowaniem kabla. Dzięki waszym poradom zainstalowałem kabel w peszlu, na wszelki wypadek. No i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony z kabla. Połączenie PS3 i projektora FULL HD działa znakomicie. Na opakowaniu była informacja: 1.3 b cat1 i cat2, WQXGA, 2160p i wyższe rozdzielczości, deep color 1 bilion, x.v.Color and xyYCC ready, przepustowość 20,4Gbps, 13.1 HD audio. Na parę lat powinien wystarczyć :) Mogę polecić z czystym sumieniem ten interkonekt. Dzięki za pomoc i pozdrawiam.

• 6 miesięcy później...

Nie zakładam oddzielnego tematu więc przyłącze się tu. Otóż zamierzam nabyć dekoder tv "N" będę to podłączał do tv LG 42'za pomocą kabelka HDMI. Co mi poradzicie? Długość około 1,2m cena w okolicy 100zł, no chyba że droższy da mi znaczącą poprawę (większą od tego do 100zł).Najlepiej z Alledrogo.

mógłbyś napisać dokładnie jaki tv, zresztą nieistotne,

Ukryta Zawartość

nadaje się całkowicie, dekoder n wysyła tak fantastyczny sygnał że żaden super kabelek nic nie da.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.