Skocz do zawartości
IGNORED

3 Maja 2009r. - bojkot TVP

noster

Rekomendowane odpowiedzi

proszę proszę jak to farfał wadzi..

a to zacne grono protestujących tuzów, wajdy kutze, jakoś nic im nie wadzi występować w TVN, gdzie na czele jest familia walterów- żywcem wyjęta z komunistycznej prl'owskiej TV

LOL

czekamy na szlachetny apel o bojkot Walterowskiej komuny ;)

O tak, TVP, a zwłaszcza TVP1 mogę bojkotować bez żadnego wysiłku. Raz na parę tygodni zdarza mi się ten bojkot przerwać, ale gdy pooglądam ich przez kilka minut, moja ręka sama szuka pilota...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

wiem że TVN jest instytucją prywatną, ale można nie występować w instytucji prywatnej jak się nie podoba linia naczalstwa czy osoba założyciela:

jako się rzekło: co złego Farfał zrobił Polsce i jego partia w powojennej historii? bo M.Walter który nadał główny rys TVN był wieloletnim bardzo ważnym i wpływowym dygnitarzenm PRLowskiej TV, współtworząc komunistyczną propagandę, dlaczego więc TVP jest be, a TVN nie prowokuje sygnatariuszy do cienia krytycyzmu a nawet często tam występują, w -było nie było- konkurencji

noster, 1 Maj 2009, 16:57

>Reżyserzy, aktorzy, pisarze i muzycy zaapelowali

>Solidarność z apelem Krauzego wyrazili reżyserzy Andrzej Wajda, Kazimierz Kutz, Agnieszka Holland,

>Małgorzata Szumowska, Jan Klata i Andrzej Saramonowicz, aktorzy Joanna Szczepkowska i Jan Nowicki,

>pisarka Julia Hartwig, muzyk Wojciech Waglewski oraz Marek Edelman, ostatni żyjący przywódca

>powstania w getcie warszawskim.

>Wszyscy zarzucają obecnym władzom Telewizji Polskiej propagowanie

>ekstremistycznych poglądów oraz brak elementarnego pluralizmu na antenie publicznej telewizji.

>Również Kazik Staszewski przyłącza się do bojkotu

>powodu zrezygnował z udziału w Superjedynkach.

>Jego zdaniem wszyscy Polacy powinni przestać oglądać

>publiczną telewizję i płacić abonament, póki rządzi nią Piotr Farfał

1. magiczne słowo "WSZYSCY Polacy"- jakoś mi się to ekstremalnie kojarzy z brakiem pluralizmu

2. "Wszyscy zarzucają obecnym władzom Telewizji", analogiczne znaczące przejęzyczenie, powinno być: "wszyscy ONI"- czyli sygnatariusze tego protestu

3. co konkretnie zarzucają, "propagowanie ekstremistycznych poglądów oraz brak elementarnego pluralizmu"

brak nawet "elementarnego", jest to dość ekstremistycznie powiedziane

I.

no właśnie mam prośbę, proszę o wymienienie po 3 przykłady propagowania ekstremistycznych poglądów, i po trzy przykłady "braku elementarnego pluralizmu"

II.

i może jeszcze o wyjaśnienie dlaczego "ekstremistyczne" i dlaczego nawet "elementarnego".. w końcu apel wystosowali intelektualiści, czyli ludzie znający sens tych ;) trudnych pojęć, i w ogóle odpowiedzialni za słowa

Horst, 3 Maj 2009, 07:35

>I.

>no właśnie mam prośbę, proszę o wymienienie po 3 przykłady propagowania ekstremistycznych poglądów,

>i po trzy przykłady "braku elementarnego pluralizmu"

>

1. Heil Hitler!

2. Heil Hitler!

3. Heil Hitler!

>Fijut

typowo wyważona, odległa od ekstremizmu, pluralistyczna odpowiedź, thanx

acha jeszcze dodam, że mi pisowskie dziennikarstwo kojarzy się z dziennikarzami więcej niż inni spokojnymi, ciepłymi, wyrafinowanymi: Zaremba, Ziemkiewicz, Karnowscy, Semka, Janke

no ale może bardziej bezstronni są Lis, Żakowski, Urban, Michnik..

jest tak, za brak pluralizmu uważa się że ktoś niezbyt równo ławą przypiernicza do jednej bramki

poglądy są ekstremistyczne jeśli są sceptyczne, wiadomo sceptycyzm to narwane oszołomstwo, w przeciwieństwie do pojęcia entuzjazm (np. euroentuzjazm) który tchnie refleksyjnością, wielostronnym spojrzeniem

no i nakaz, nakaz ustawowy określonego kierunku jedynie słusznego, np. ustawowa gwarancja w ustawie medialnej że będzie się propagować określony kierunek polityczny (przewodnia siła partii, braterstwo z bratem wielkim, integrację europejską)- to jest ten więcyj niż elementarny pluralyzm

a to nie jest lepsze i w narodowych barwach...wczoraj dzień flagi a dzisiaj 3 maja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Horst, 3 Maj 2009, 11:31

>Fijut lubię takich jak ty, filuternych: heil Hitler.. dobre :)

Hrust, szczerze jestem zadziwiony twoim mnie lubieniem... Może nawet się zaniepokoję. Ale zaszczycony twoimi względami, wybacz, nie czuję się wcale. Nie odwzajemnię się lubieniem ciebie i tego co piszesz ale z uwagą poczytam.

Semka, Urban, Rydzyk, Karnowski, Zaremba to dokladnie taka sama retoryka ktora za nic ma dziennikarsą rzetelnosc a służyc ma tylko partyjnym interesom. Dobrze zrobiła pani Milewicz zwracając prezydentowi odznaczenie.

A mnie tam Farfał szczerze mówiąc lata :-). Bez niego TVP była programowo do dupy i politycznie totalnie skrzywiona, z nim niewiele się zmieniło. Głosy oburzenia z powodu jego przeszłości są dla mnie nieporozumieniem, bo jako szef TVP powinien odpowiadać za efekty działalności. Początek z Rudomino był nawet obiecujący: obcięli koszty, zrezygnowali z niektórych bizantyjskich pomysłów, wywalili paru politruków. Ale teraz nie widać jakiegoś pomysłu co dalej, więc można uznać, że zrobił swoje i może odejść. Nagonka polityczna jest raczej objawem hipokryzji a nie troski o cośtam cośtam i dlatego mnie po prostu śmieszy.

Jestem Europejczykiem.

pani Milewicz tylko wlazła w d.. swojemu chlebodawcy od którego ma etat i niemałe pieniądze i większości swoich kolesiów, równie dobrze byłoby bohaterstwem gdybyś tu naskoczył na jakiś domniemanych wrogów Redaktora naskoczył z mordą

ach wy zakłamani włazidupcy

nie noster, Zaremba, Semka, Ziemkiewicz- to zupełnie inny typ osobowości, a rzeczowo potrafią się zdobyć bez trudu na znacznie większą wielostronność spojrzenia i wyrafinowanie (Zaremba zwłaszcza) niż zwykłe z daleka zapiekłe politructwo typu Lis, Zakowski, nie wspominając o Michniku i jego przyjacielu Urbanie

"nie noster, Zaremba, Semka, Ziemkiewicz- to zupełnie inny typ osobowości, a rzeczowo potrafią się

>zdobyć bez trudu na znacznie większą wielostronność spojrzenia i wyrafinowanie"

Horst w Дед Мороз też wierzysz?

broy, 3 Maj 2009, 12:25

>szczególnie Ziemkiewicz

owszem, pamiętam artykuły z newsweeka za czasów wróblewskiego, to był pluralizm, są tam do dziś szczególnie zwykli z prądem kaczodopirdalacze typu maziarski, są i byli, i był ziemkiewicz, który sprawia i sprawiał wrażenie jakby piszczyka na pochodzie (na kowno, za a nawet przeciw), z tym że ganienie pisu było u niego racjonalne i też ostre, dotyczyło konkretnych spraw, tak samo jak zresztą specyficzne "chwalenie"

tak to już jest, osobowości wymienionych przezemnie tzw "propisowców" są dużo bardziej stonowane, ciepłe, "gentle", intelektualne, w dobrym prawicowym stylu nobliwe, i dzięki nim tvp1/2 jest taka sama, to znacznie bardziej tolerancyjny (baz podcierania się pedałami, feministkami itp pryszczatą namiastką- pseudotolerancją) i wielostronny

takie czasy, tolerancja to dla wielu równa ława palikotnego dowalania w jedną bramkę i kreowanie getta z ludzi którzy ośmielają się być sceptyczni, czy odbiegać od gówniano wazelinnego mainstreamu poprawności (kto tam prawą?! lewa! lewa!)

tak to już jest, osobowości wymienionych przeze mnie tzw "propisowców" są dużo bardziej stonowane, ciepłe, "gentle", intelektualne, w dobrym prawicowym stylu nobliwe, i dzięki nim tvp1/2 ma takie same cechy, to znacznie jest bardziej tolerancyjna (baz podcierania się pedałami, feministkami itp pryszczatą namiastką- pseudotolerancją) i wielostronna

(żebyś nie musiał się oszybek czepiać)

"tak to już jest, osobowości wymienionych przezemnie tzw "propisowców" są dużo bardziej stonowane, ciepłe, "gentle", intelektualne, w dobrym prawicowym stylu nobliwe, i dzięki nim tvp1/2 jest taka sama, to znacznie bardziej tolerancyjny (baz podcierania się pedałami, feministkami itp pryszczatą namiastką- pseudotolerancją) i wielostronny"

liżesz i dobry w tym jesteś...wlazidupek (jak horst mawia)

no a przecież Lisy itp obiektywne dziennikarstwo też jest w TVP zatrudniane, i często lojalnie te stacje puszczają nawet Lisowe autoreklamy jego bezcennych płodów wolnego niezależnego (od opozycji) dziennikarstwa

widzisz horst

czytać, a przeczytać i jeszcze zrozumieć to dwie różne sprawy

widocznie ty jak czytasz piss-owskich dupowłazów

rozumiesz inaczej

tak to już z wami jest

golden rule piss-u: kto nie z nami, ten przeciw nam i z układu

howgh!

chłopaki, szkoda mi was, naprawdę

w gruncie rzeczy was lubię

dlaczego macie tak powalone w łepkach?

rozumiem, stare dziady z prl-u

mogą kochać wodza, wierzyć w piss

ale młodzi ludzie???

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.