Skocz do zawartości
IGNORED

3 Maja 2009r. - bojkot TVP

noster

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Widzisz, mi też sondaże wiszą, jednak Wałęsa swoją pozycję ma, niezależnie od tego, co twoja Babcia (ukłony dla seniorki!) na ten temat sądzi, zaś Kaczyńscy dopiero muszą mu ją swoimi działaniami odebrać. Czy to paląc jego kukłę na ulicy (jak robili w latach 90., świeżo po wyrzuceniu z roboty), czy to przez ludzi, których umieścili w IPN. I niezależnie od takich czy innych sondaży widać niezbicie, że działania Kaczyńskich i ich kumpli od Wałęsy kompletnie się odbiły. Pomnik Wałęsy jest w tej chwili zbryzgany ich móżdżkami, ale niezarysowany. Dr hab. Kaczyński z prof. Kurtyką bohaterowi ludowemu Wałęsie, jak się okazało, mogą skoczyć na pukiel (jak mawiała z kolei moja babcia). Co też chciałem wykazać. Wałęsa się ostał, wbrew temu, co piszesz. Wiem, ze ty też się z tego cieszysz (pisałeś o pomniku, zasługach i w ogóle). Tak więc tu chyba się zgadzamy. A Wałęsa nie da się zaszufladkować ani wykorzystać. I w tym również stanowi idealny przykład ludowego bohatera, co to pogrywał i z księciem panem i ze zbójami na gościńcu, a potem wrócił do domu i szast-prast, zrobił żonce siódme dziecko...

jacch, 3 Maj 2009, 20:36

>...do tego sweterek, koniecznie sweterek, taki z łatami na łokciach...

>A gdzie welurowe buty i okulary w grrrubych oprawkach?...Hmmmm, ale powiało Woody Allenem.

Jakim tam Woody Allenem? Toż to opis naszej rzeczywistości :-).

Był taki facet, był nawet poważną figurą (Koordynatorem Służb Specjalnych w rządzie AWS).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Zaś co do np. kariery J.Kaczyńskiego, to w historii Polski jego rządy zajmą podobne miejsce, co np. premierostwo Pawlaka czy Olszewskiego. A historycznymi premierami będą Mazowiecki, Buzek i być może Tusk, jeśli przeprowadzi Polskę przez kryzys i przetrwa całą kadencję. My na razie nie widzimy tego w ten sposób, ale jeśli Tusk utrzyma się przez kadencę, to będzie to juz wyczyn rzadki w Polsce (Jaro wytrzymał półtora roku), zaś jeśli za jego rzadów Polska wygrzebie sie z kryzysu (co jest dość prawdopodobne, bo kryzys jest rozdmuchany medialnie, ale w sumie jednak dość łagodny, zwłaszcza w Polsce), to będzie wymieniany obok Mazowieckiego. Jaro to czuje i wątroba się w nim przewraca, bo na razie przez to, co miało być straszliwą pułapką - kryzys i recesja - Tusk przechodzi jak Chrystus po palach. I znaczna część tych krzyków - że rzad nic nie robi, ze niszczy Polskę, że kryzys, że biją robotników, że nie tędy, że to, że owo - to są medialne chwyty, żeby zamaskować ten fakt, który właśnie się dzieje. Że Polska pod przewodem tego rządu przechodzi kryzys najlepiej ze wszystkich państw w Europie. I że Jaro, choćby dał z siebie wszystko, nie może tej zasługi sobie przypisać.

Gość

(Konto usunięte)

Ja tam Wałęsie miejsca w historii nie odbieram, jest jak diament, tyle że ze skazą.

On jest sztandarowym przykładem _tych innych_, nie widac ich, nie mówi się o nich i przez to wyśmienicie sie mają i oto dbają.

... Polska pod przewodem tego rządu przechodzi kryzys najlepiej ze wszystkich państw w Europie...

Jeśli sądzisz, że to wyłącznie ich zasługa to ja nie wierze, ze nie wierzysz w sondaze.

Nie przetrwa całej kadencji i zastanawiam się kto go zastąpi przed wyborami prezydenckimi.A z kryzysem to Jarkowi bardzo nie wyszło.Mam wrażenie że był to jedyny plan na zyskanie w sondażach i obecne bardzo chaotyczne działanie jest tego efektem.

"Jak amerykon...perścionek na zarękowiny musi być...z jakom rysom ? To je diamont przecie...świci."

jacchcik w twoich wpisach jedyną merytoryczną wartością są kropki.Korzystaj z nich jak najczęściej.

my tu gadu gadu o netykiecie, a jak tam rezultaty wspaniałego apelu o bojkotTV? czytam ja Onet, czytam gazeta.pl i nic, a przecież naród z zaciśniętymi zębami odciął się w słusznym proteście od określonych kanałów na TV..

jak znajdziecie jakieś statystyki, listy bohaterów nieoglądających w necie, to zarzućcie linke

w moich kręgach wszyscy jak jeden mąż i żona bohatersko skupili się na w/w nieoglądaniu

czy ktoś śledził? a bo ja wiem? myślisz że oleli Wajde Kutza i tych innych pieszczochów Maryjyusza Waltera von PRL? może to być.. ty też jesteś za Farfałem- to i dobrze

w każdym razie któś ten wątek założył i oprócz jaccha i horsta inni userzy w słusznym proteście przeciw pisicznym się wpisywali

no fakt niektórzy ten szczytny cel podstępnie wykorzystywali żeby leczyć swoje kompleksy snobisticznymi oświadczeniami, że w ogóle do pilota.tv się nie tykają, a jedyną ich rozrywką jest lektura heideggera czy tjuningowanie luxmannów i innych gainclonów

protestuj wlaz protestuj, choćby przez dziabnięcie małpeczki wzorem paliłkota

przepraszam ...nikt nie wyłączył

czy ja wspominałem o jakimkolwiek własnym proteście....terkoczesz jak szczekaczka w kołchozie.

Po raz trzeci pytam dlaczego PiS prześladuje Farfała?

wladz, 4 Maj 2009, 07:42

>Po raz trzeci pytam dlaczego PiS prześladuje Farfała?

>Reżyserzy, aktorzy, pisarze i muzycy zaapelowali o odwołanie Piotra Farfała ze stanowiska p.o.

>prezesa Telewizji Polskiej. Inicjatorem akcji jest Krzysztof Krauze, który 3 maja zachęca do bojkotu

>kanałów TVP.

>Apel o odwołanie obecnych władz TVP powiązanych ze środowiskami LPR i Młodzieży Wszechpolskiej a

>wyniesionych do tych funkcji w następstwie krótkowzroczności PIS-u, zainicjował reżyser Krzysztof

>Krauze. "Telewizja została zawłaszczona przez byłych neonazistów i wszechpolaków. Dziś jej społeczną

>misję realizują ludzie, których zapewne nie wpuścilibyście do domu" - napisał w swoim liście do

>widzów TVP.

>Solidarność z apelem Krauzego wyrazili reżyserzy Andrzej Wajda, Kazimierz Kutz, Agnieszka Holland,

>Małgorzata Szumowska, Jan Klata i Andrzej Saramonowicz, aktorzy Joanna Szczepkowska i Jan Nowicki,

>pisarka Julia Hartwig, muzyk Wojciech Waglewski oraz Marek Edelman

mówisz że w/w to pisdrycy? kto ich tam wi, to takie gówna co to zawsze się przylepią pode dno statku żeby płynąć z prądem

dlaczego pis prześladuje farfała? kolega fijut- z właściwym wam popaprywnym wyrafinowaniem ętelektualnym- mówi że dlatego gdyż farłał jest heil hitler..

myślę że ty wlaz przy swojej popaprywnej elastyczności możesz śmiało pozostać przy tym tłomaczeniu

D L A T E G O:

dlaczego pis prześladuje farfała? kolega fijut- z właściwym wam popaprywnym wyrafinowaniem ętelektualnym- mówi że dlatego gdyż farłał jest heil hitler..

myślę że ty wlaz przy swojej popaprywnej elastyczności możesz śmiało pozostać przy tym tłomaczeniu

wysraczy, jak chcesz innego zdania to go sobie sam wymyśl- w końcu to wasz ulubiony onanizm "intelektualny" powiedzieć co horst powiedziałBY i potem o tych SWOICH konceptach trzepać netjęzorami

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.