Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do TechnicsSE-A900SM2+SU-C800UM2

MC_NEO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Dostałem od kumpla końcówke z preampem TECHNICSA:

TECHNICS SE-A900SM2 + SU-C800UM2.

Obecnie mam to podpięte pod kulumy Technicsa z Miniwieży: SC-EH570.

Po przejrzeniu porównań i pewnych przemyśleniach postanowiłem, że napewno kupie akustyke z Wrześni :) .

Proszę Was teraz tylko o ostateczne wskazanie, które kolumny kupić i dlaczego ten, a nie inny model

1. Tonsil Altus 200

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2. Tonsil Altus 300

Ukryta Zawartość

3. Tonsil Maestro II 180

Ukryta Zawartość

4. Tonsil Maestro S

Ukryta Zawartość

P.S. Te Maestro S najbardziej podobają mi się optycznie, ale nigdzie nie znalazłem opini odsłuchowych.

Proszę o Wasze opinie i sugestie zakupu, ale tylko z w/w modeli.

Mam jeszcze pytanie odnośnie średnicy głośników, jakie dziś ma znaczenie czy głośnik niskotonowy ma 30 cm czy będą dwa np. po 18 cm ?

P.S. Zaznaczam, że sprzęt używany nie wchodzi w grę!

Muzyka którą słucham: POP, Dance, Rap i czasem Rock.

Generalnie zależy mi na basie, który można poczuć, a nie tylko usłyszeć :P .

Pozdro...

MC_NEO

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

rochu, 9 Maj 2009, 19:02

>Weź którekolwiek.

>I tak nie odczujesz różnicy.

A skąd wiesz, że nie odczuje ?

Kolumny to nawet Ty rozróżnisz w teście ABX, więc możesz sobie darować te żałosne złośliwości.

Nie wiesz, to nie odpowiadaj.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Drogi Pawełku,

miło mi niezmiernie, iż jesteś tak bardzo przeczulony na moją obecność.

Widać nie jestem Ci obojętny, a kto wie "może to być początek pięknej przyjaźni" trawersując kwestię Humphreya Bogarta, w końcowej scenie "Casablanki"? ; )

Hi, hi. A toby dopiero było ; )

A moja odpowiedź wcale się nie tyczyła kolumn wymienionych przez Szanownego Założyciela Wątku lecz materiału muzycznego, który miałby być odtwarzany przy pomocy rzeczonego sprzętu.

Moim zdaniem żadna różnica na jakim sprzęcie słucha się współczesnego łubu-du.

Zwłaszcza z perspektywy sąsiadów miłośnika takiej muzyki(?).

Altus + Technics... echh te czasy pewexu, altus i technics to było coś ! Moim zdaniem najlepsze połączenie do łupanki .

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Gość

(Konto usunięte)

rochu, 9 Maj 2009, 20:46

>Drogi Pawełku,

>miło mi niezmiernie, iż jesteś tak bardzo przeczulony na moją obecność.

a z czego wynika, że jestem przeczulony ?!?

>Widać nie jestem Ci obojętny,

chciałbyś...

>A moja odpowiedź wcale się nie tyczyła kolumn wymienionych przez Szanownego Założyciela Wątku lecz

>materiału muzycznego, który miałby być odtwarzany przy pomocy rzeczonego sprzętu.

>Moim zdaniem żadna różnica na jakim sprzęcie słucha się współczesnego łubu-du.

>Zwłaszcza z perspektywy sąsiadów miłośnika takiej muzyki(?).

Nie uważasz, ze muzyka, to jest rzecz gustu ? Nie widzę NIC złego w tej muzyce. Za to zamykanie się w jednym rodzaju muzyki jest NA PEWNO ograniczeniem.

Tak czy inaczej przemawia przez Ciebie poczucie wyższości, zupełnie nieuprawnione. Każda muzyka zyskuje na dobrym sprzęcie (pomijam sytuacje, że czasem gorszy sprzęt zagra lepiej przy danym kawałku, bo to są rzadkie przypadki).

Gość rochu

(Konto usunięte)

XYZPawel, 9 Maj 2009, 21:05

>Każda muzyka

>zyskuje na dobrym sprzęcie (pomijam sytuacje, że czasem gorszy sprzęt zagra lepiej przy danym

>kawałku, bo to są rzadkie przypadki).

Czyli jednak różnice pomiędzy sprzętami są jednak wg ciebie słyszalne : )

Ha. Powiedziałeś to!

Dlaczego jak widze temat w którym widnieje słowo "technics", to wiem że wchodząc zobaczę XYZ i jego wypociny będące dowodem niesłychanych możliwości intelektualnych nie porównując jak tchórzofretki po amfie?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Gość

(Konto usunięte)

rochu, 9 Maj 2009, 21:47

>>Każda muzyka

>>zyskuje na dobrym sprzęcie (pomijam sytuacje, że czasem gorszy sprzęt zagra lepiej przy danym

>>kawałku, bo to są rzadkie przypadki).

>Czyli jednak różnice pomiędzy sprzętami są jednak wg ciebie słyszalne : )

>Ha. Powiedziałeś to!

Jasne, kolumny to też sprzęt :)

Gość

(Konto usunięte)

opteron, 10 Maj 2009, 11:06

>Dlaczego jak widze temat w którym widnieje słowo "technics", to wiem że wchodząc zobaczę XYZ i jego

>wypociny będące dowodem niesłychanych możliwości intelektualnych nie porównując jak tchórzofretki po

>amfie?

Jak następnym razem zobaczysz słowo "technics" to tam nie wchodź nie będziesz musiał się czuć mniej inteligentny, zapewne to boli :)

XYZPawel, 10 Maj 2009, 12:42

Widzę że lubisz odpowiadać na pytania retoryczne...

Skąd wiesz że "to" boli? Masz tak?

Gość

(Konto usunięte)

opteron, 10 Maj 2009, 13:11

>XYZPawel, 10 Maj 2009, 12:42

>

>Widzę że lubisz odpowiadać na pytania retoryczne...

Nie zauważyłeś, co mnie nie dziwi... To była rada.

>Skąd wiesz że "to" boli? Masz tak?

"zapewne": czyste logiczne wnioskowanie. Rozumiem, że masz problemy z ogarnięciem tego.

XYZPawel, 10 Maj 2009, 13:14

>Nie zauważyłeś, co mnie nie dziwi... To była rada.

AA teraz to się nazywa rada? :-) Nie skorzystałeś przypadkiem z przycisku "odpowiedz"? Czytać też nie umiesz? Może ty nie czytasz, tylko patrzysz? Wiesz jest takie powiedzenie jak ... na malowane wrota:-)

>"zapewne": czyste logiczne wnioskowanie.

Nigdy nie wyciągnąłeś słusznych wniosków więc trudno mówić o logicznym rozumowaniu w twoim przypadku.

>Rozumiem, że masz problemy z ogarnięciem tego.

Znowu źle rozumiesz :-)

Gość

(Konto usunięte)

opteron, 10 Maj 2009, 13:32

>>Nie zauważyłeś, co mnie nie dziwi... To była rada.

>AA teraz to się nazywa rada? :-) Nie skorzystałeś przypadkiem z przycisku "odpowiedz"? Czytać też

>nie umiesz? Może ty nie czytasz, tylko patrzysz? Wiesz jest takie powiedzenie jak ... na malowane

>wrota:-)

Skorzystałem z przycisku "odpowiedz", żeby Ci udzielić dobrej rady. Jak widać, dalej się męczysz...

Może skorzystasz z opcji "ignoruj", będzie Ci łatwiej.

XYZPawel, 10 Maj 2009, 13:42

>Skorzystałem z przycisku "odpowiedz", żeby Ci udzielić dobrej rady. Jak widać, dalej się męczysz...

Gdzieś ty się doszukał prośby o radę? Wlaściwie to ty męczysz się strasznie i nie wiem co chcesz udowodnić, że jednak mądrzejszy jesteś od tej tchórzofretki? Ambitne zadanie przed tobą, ona by z pewnością nie odpowiedziała na pytanie retoryczne...

>Może skorzystasz z opcji "ignoruj", będzie Ci łatwiej.

Może tobie było by łatwiej, ale mnie na pewno mniej wesoło :-)

Witam...

Tyle się na tym Forum czeka na aktywację konta, a widać, że ludie tutaj piszący, zamiast jakiś merytorycznych odpowiedzi udzielić to przekomarzają się i kłucą... jak dzieci!!!

P.S. Polska przypadłość, a może są jeszcze inne powody tych słownych / piśmiennych przepychanek?

Pozdro...

MC_NEO

Gość

(Konto usunięte)

MC_NEO, 10 Maj 2009, 13:49

>Tyle się na tym Forum czeka na aktywację konta, a widać, że ludie tutaj piszący, zamiast jakiś

>merytorycznych odpowiedzi udzielić to przekomarzają się i kłucą... jak dzieci!!!

Gdybyś zapytał o kable dostałbyś setki bezsensownych odpowiedzi. Pytanie o kolumny jest zbyt konkretne na tym forum :) Ponadto Tonsil dla audiofili jest synonimem ZŁEGO, więc raczej nie dostaniesz tu sensownej odpowiedzi.

Ja Ci radzę jedź i posłuchaj i wybierz te, które Ci pasują :) Nie słuchałem żadnej z nich, a uprzedzeń już nie mam. Mogą być znacznie lepsze od wielu mikroskopijnych audiofilskich plumkaczy.

Gość

(Konto usunięte)

opteron, 10 Maj 2009, 13:49

>>Może skorzystasz z opcji "ignoruj", będzie Ci łatwiej.

>Może tobie było by łatwiej, ale mnie na pewno mniej wesoło :-)

Nagle Ci się wesoło zrobiło ?!? Jakoś Twój post na to nie wskazywał ;) W takim razie wyślij petycję do Redaktora, bo mi grozi banem :)) Chyba nie chcesz, żeby to forum zrobiło się smutniejsze... ?

Gość

(Konto usunięte)

masterofdeath6, 10 Maj 2009, 14:14

>ten wzmacniacz altusów nie napędzi, także doświadczysz jedynie średnicy i wysokich i to w dodatku w

>słabym wykonaniu :( maestro nie znam, ale zacząłbym od tego

Bo co ?!? Altusy też mają wysoką efektywność.

to forum jest jakieś DZIWNE

nie tak dawno założyłem wątek, z prośbą o podpowiedź jak wykonać zasilanie akumulatorowe do przedwzmacniacza lampowego (coś na wzór RedWineAudio Issabela)

oczywiście nikt nic konkretnego nie był w stanie napisać, poza czymś w stylu: "a po co" itd.

W tym wątku widzę podobną dyskusję,

do autora,

jeżeli masz możliwość posłuchaj Tonsil Zeus.

Kiedyś będąc na jakiejś "imprezce domowej"

właściciel miał je podpięte pod jakiś wysoki Ampli Sony

oczywiście grała "techniawka" i szczerze byłem zaskoczony, pozytywnie jak to fajnie grało.

Żaden "audiofilski" głośnik" nie zagra takiej muzy z takim wykopem i "pasją"

XYZPawel, 10 Maj 2009, 14:10

>W takim razie wyślij petycję do Redaktora, bo mi grozi banem :)) Chyba nie chcesz, żeby to forum zrobiło się smutniejsze... ?

Muszę się z tym przespać :-)

kiedyś taki "dzielony" Technics był moim marzeniem, dziś co prawda wolałbym odsprzedać oba urządzenia i wybrałbym z tanich wzmacniaczy Denona 250 / 350 SE lub jakiś "cyfrowy" wzmacniacz, ale rozumiem potrzeby autora wątku.

Co do frustracji, cóż KRYZYS mamy :-)

widać muzyczny także.

Pamiętam kiedyś odwiedziłem przypadkiem pewnego audiofila, jeszcze królowały wtedy kasety, a o CD niejeden marzył.

W domu u niego oczywiście były Technicsy i tak "nielubiane" Altusy

gość miał chyba z 1000 kaset, kilka "perełek"

pamiętam że nagrał mi wtedy Orkiestrę Jamesa Lasta, muzyka na tamte czasy dla mnie do strawienia,

ale to chyba właśnie ten Pan "zaraził" mnie czymś innym niż Heavy_Metal, którego wtedy słuchałem.

Więc chyba nie ma co "szydzić" z właścicieli Technicsów i altusów,

Pozdrawiam

XYZPawel, 10 Maj 2009, 12:32

>Jasne, kolumny to też sprzęt :)

Ciekawe czy taki imbecylizm ma się wrodzony ? Paweł chyba ma mało kolegów albo miał ciężkie zabawki w dzieciństwie a może bawił się czymś ostrym lub upadł na podłogę przy porodzie możliwości jest sporo.

Gość

(Konto usunięte)

rochu, 10 Maj 2009, 17:22

>Eeeee, tam.

>Nie rób od razu z ludzi takich smutasów.

>A że jeden sfrustrowany debilek daje więcej radości niż pozostali..

>No cóż, takie forum jaka jego administracja. ; )

Roszku, przeceniasz się z tym, ze dajesz innym radość... Mniej frustracji Ci jednak życzę :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.