Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilanie, fazy a różnica w dźwięku

ianZ

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem dlaczego wzmacniacze z trafami poniżej 1000VA raz na kilka włączeń wywalały 10A, bo też elektronikiem nie jestem, ale faktem pozostaje ze zawsze wymiana bezpiecznika na 16A rozwiązywała ten problem. Osobiście zetknąłem się z tym zjawiskiem 3 razy - z czego dwa przypadki to były wspomniane wcześniej Vincenty, a trzeci to 5 kanałowa końcówka mocy Anthem. I w tym ostatnim przypadku powiedzmy, że mogło faktycznie dojść do przeciążenia, bo jeśli każdy kanał miał własne trafo (zgaduję, środka nie widziałem, ale ciężkie było jak cholera) to te 2kW z kawałkiem mogło się w sumie uzbierać. Konkretnymi modelami niestety nie jestem w stanie rzucić, bo żaden z tych wzmaków nie był mój.

U mnie 10A wywala jeśli Żona pierze, i jeszcze się jej zachce odkurzać, podłączając go do gniazdka które jest pod tym samym zabezpieczeniem.W audio mi się to jeszcze nie zdarzyło (osobna linia), i też tylko 10A, ale moje graty nie są wydajne (prądożerne), no może plazma trochę im w tym pomaga?To dopiero muszą być potwory, jak 10A wywala.?

W dzisiejszych czasach, w gniazdach 16A, to standard, ja mam nową instalację ale zabezpieczenie główne mam 16A,

także w samym mieszkaniu (blok) 10A .Na razie mi wystarcza, no chyba że kupię sobie spawarkę, to pozamiatane.Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.