Skocz do zawartości
IGNORED

SERWIS - MF - Wrocław - Audioklan

SviRu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niestety moj wzmak MF A2 uszkodzil "się". Ciezko powiedziec co sie stalo.. i nawet nie chce do tego dochodzic.. w kazdym razie zaczal byzce i szumiec.. gra normlanie ale buczy i szumi w glosnikach. Oddalem go do Wroclawskiego serwisu "ZUBER". Niestety klekneli przed majestatem :). Zna ktos moze jakis serwis we WROCLAWIU, ktory jest sprawdzony i umie cos takiego naprawic? Inaczej bede musial slac do Audioklanu a to pewnie z naprawa wyjdzie jakies 300zl... dzieki za opinie. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/5286-serwis-mf-wroc%C5%82aw-audioklan/

Ja swojego MF-a A3 kupiłem w Com-Bicie na POwstańcó Śl. Pytałem o ewentualny serwis. Współpracują z kimś we Wrocku. Gdybym mial kłopoty mam zgłosić się ze sprzętem do nich, oni załatwiają resztę. Zadzwoń popytaj. 71 336 52 67.

Napiszcie trochę o swoich modelach, jak generalnie się sprawują (tzn. jak jest z niezawodnością), czy długo je macie, czy może kłopoty co i rusz. Z jakimi kolumienkami i Cd grają. Ja swojego kupiłem z drugiej ręki tydzień temu (na razi testuję, gra to z CD Technics SL-PG590 oraz kolumnami JBL TLX510 - i ku mojemu pozytywnemu zdziwieniu odkrywam na nowo swoje płyty :) )

Moj A2 gra z Kefami Q1... wczesniej gral z Tannoyami i Eltaxami. Q1 to calkiem inna klasa wiec ciezko je porownywac. Jako zrodlo robi CD MARANTZA 67 SE. Bardzo mocno zmodyfikowany, przerobki wykonuje sam - moza poczytac o nich na mojej www - www.cdmods.prv.pl. Wszystko gra naprawde rewelacyjnie jak za te pieniadze, pokoj odsluchowy ma okolo 17m nieregularne ksztalty, sufit i skosy cale w drewnie tazke mam idealne warunki :). Gdy uda sie naprawic mojego A2 pierwsze co robie to wymieniam potencjometr na niebieskiego alpsa bo ten co jest aktualnie to wrak. Co do awaryjnosci sprzetu to wzmaki MF sa raczej bardziej narazone na jakies uszkodzenia... ze wzgledu na panujaca w srodku temp - okolo 70 stopni :)

PMD a to ty kupiles ta A3 ;) A3 to troche inna konstrukcja niz A1 i A2 wiec nie bedzie sie az tak grzac.. jesli chodzi o awaryjnosc... trudno mi powiedzic ale raczej bezawaryjne z mojego doswiadczenia mialem kiedys Tempesta byl leciwy a nic mu nie bylo A1 kupilenm na allegro ale byla grzebana w srodku wiec znajomy mial na poczatku cos do poprawienia..(wymiana selektora zrodel)

pozdrawiam

P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.