Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie na AS poczytac o sluchawkach?

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

>Wyszukiwarka znajduje sam prawie martwe tematy. No gdzie? Co sie stalo?

A co za problem w ożywieniu któregoś ze starszych wątków? Dopisz się i już nie będą martwe.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb, no niestety nie mam takie wiedzy o sluchawkach jak np. Redakcja, musze sie podszkolic, dlatego szukam jakichs aktywnych tematow...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

mlb, 14 Maj 2009, 14:24

>>Wyszukiwarka znajduje sam prawie martwe tematy. No gdzie? Co sie stalo?

>

>A co za problem w ożywieniu któregoś ze starszych wątków? Dopisz się i już nie będą martwe.

Należałoby odróżnić podbijanie od ożywiania.

Wskutek "przekształceń własnościowych" i zagrywek ambicjonalnych między userami towarzystwo słuchawkowe przeniosło swoją stolicę na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Do dzisiaj mam przed oczami przeuroczy wpis wiernie oddający stan rzeczy, niestety szybko skasowany. Pozwolę sobie zaiksować co nieco:

" prawda

(140/1/37)

2008-06-04 / 02:01

Użytkowników na Audiohobby też jakoś przestało przybywać. Wszyscy wyciągnięci stamtąd już tu są. Atopos znalazł przystań, a u xxxxx dalej rozwija się, niczym nie tłumiona, choroba psyhiczna."

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

A po co czytać o słuchawkach? Przecież przynajmniej 30% piszących na temat słuchawek jednak słuchało, a nie czytało. Należy więc słuchać, przynajmniej kolegi, jak nie można słuchawek. I już.

Dobre pytanie. Wie Pan, jakiś czas temu rozwijałem argumentację zmierzającą w kierunku udowodnienia tezy, że czytanie książek innych niż naukowe to strata czasu. Myślę, że czytanie na temat słuchawek jest porównywalne do faszerowania się literaturą popularną. Czytamy przecież o czymś, co może będziemy kiedyś mieć, może nie. Kto inny czyta o życiu gwiazd, albo o osiągach Ferrari. Inspirowanie marzeń? Ewentualnie poprawianie sobie humoru, jak miałem słabe słuchawki, czytałem dużo recenzji na ich temat i im więcej przeczytałem, tym lepiej grały ;) I z niedowierzaniem patrzę na 80% osób kierujących się w opiniami w sieci na temat dźwięku przy wyborze słuchawek. Coś jakby wybierać kobietę na podstawie relacji jej facetów. Niby to często trafne, ale dla mnie za dużo "owczego pędu" i myślenia grupowego. Popatrzmy na takie Head-fi choćby... Dzięki za uwagę ;)

ashirgo

to juz rozumiem dlaczego na AS nie mozna poczytac o sluchawkach.... to strata czasu..

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

ech foxbat, nie rozumiem Twojego problemu.

Jeśli nie znajdujesz wyszukiwarką wątku odpowiadającego na Twoje pytania to zakładasz nowy i tam prosisz kolegów o wypowiedzi na określony temat.

A patrząc na zawartość obecnego tu wątku, coraz bliżej mu do tematów Bocznicy lub całkowitego usunięcia.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

-jasne.

Najlepiej zgodnie z duchem forum pisać konkretnie o niczym, wtedy temat wisi na górze miesiącami. A jak w takim temacie potrafi rozsadzać wszystkich energia, ho ho...

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Właśnie że nie rozumiesz. Zadałeś niejasne pytanie to otrzymujesz niejasne odpowiedzi, a właściwie zupełnie ich nie otrzymujesz.

Polecam lekturę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ashirgo, 14 Maj 2009, 16:49 ---> Możliwe, że czytanie książek innych niż naukowe jest stratą czasu, ale wciąż pozostaje pytanie co robisz (Pan robi?) na forum o sprzęcie audio? Przecież 99% tematów tutaj to nic innego jak analogon przywołanej przez Ciebie (Pana? ;>) literatury popularnej, prawda? Swoją drogą uważam, że literatura popularna wcale nie jest bezwartościowa :-)

• Redaktorzy

Foxbat, właśnie założyłeś wątek o słuchawkach: teraz o słuchawkach można poczytać między innymi w tym wątku. Jak widzisz, dla chcącego nie ma nic trudnego.

foxbat, a Ty nagle się brakiem tematów o słuchawkach przejąłeś?

To chyba nie kłopot wpisać w pasku inny adres i tam sobie poczytać, pisać nie trzeba jak się komuś nie podoba, wiadomo o co chodzi w tym temacie?

Nie ma ciekawych watków o słuchawkach bo fachowcy uciekli gdzie indziej lub dostali bana w plecy albo słuchaja manty i siest.Ciekawe tematy są na forach zagranicznych.A propos czytania,na nautilusy mnie nie stac ale czytam o nich, na la scale mnie nie bylo stac ale czytalem z wypiekami na policzkach-to jesli o glosnikach mowa.O staxach nigdy bym nie usłyszał jesli chodzi o sluchawki bom nawet nie wiedział ze takowe istnieja,a dowiedziałem sie od P.Ryki i jego topiku,po czym niezwlocznie dokonalem ogledzin-i nigdy bym sie nie dowiedzial nie znajac nazwy prtzeciez a czytałem na biezaco co panowie maja do powiedzenia.To samo jesli chodzi o wzm.sluchawkowe,tematy umarły razem z jego wyznawcami.Ostatnio podnosiłem ten topic wklejajac fotki,myslałem że przynajmniej ktos napisze cos madrego jednak temat umarl sobie...polmiki wykończyły bardzo ciekawy topik.

"polmiki wykończyły bardzo ciekawy topik" Takie jest właśnie AS :)

"Dawno nie widziałem tutaj Piotra Ryki" - to jakaś ironia, prawda?

Co ja tutaj robię? Czasem są wątki bogate w informacje (trzeba szukać między postami, ale są), takie... naukowe. Czytanie dziesiątej recenzji tych samych słuchawek - to jest bliskie literatury popularnej.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Powtórze się ale chyba nawet zaczynam lubić to forum.

Trzeba mówić między słowami i w odpowiednim momencie mrugnąć okiem lub urwać zdanie.

Tak aby powiedzieć co się chce powiedzieć i nie dać się złapać.

To chyba tak samo dobre jak kabarety za PRL-u.

• Redaktorzy

"Redaktor, Ty se jaja robisz czy co? Ten wątek jest o wszystkim, tylko nie o słuchawkach! Już o tym Gagacek pisał."

Bo on się foxowi nie udał, fox na razie nie zachęcił forumowiczów do pisania o słuchawkach, ale jeśli dalej będzie się starał, to może zachęci. Daj mu Boże zdrowie, to przecież szlachetny cel.

nightwing - zgadzam się z Tobą. Na audiohobby siedzi bardzo dziwne towarzystwo, gadają o bzdetach, a brakuje tam tematów dla prawdziwych znawców, jak na przykład wyższość mono nad stereo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.