Skocz do zawartości
IGNORED

piramidki w kolorze grafit

romanek05

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o podpowiedz, czy mozna to ustrojstwo pomalowac i ewentualnie jakimi farbami?

konkretnie chce zabudowac cala sciane ale kolor jest nie do przyjecia, a juz kupilem i nie moge zmienic, a po drugie chce to pomalowac bardziej artystycznie, a nie wiem czy farba nie popsuje akustyki(pochlaniania ), jesli juz byl taki temat to prosze o link,dzieki

rs

https://www.audiostereo.pl/topic/52908-piramidki-w-kolorze-grafit/

Przedmówca dobrze radzi, trochę pracy twórczej i dobry efekt można uzyskać. Ja kiedys zrobiłem poziomą, długą ramę, na scianie zainstalowałem, w środku piramidki i obłożone fajnym materiałem, ala obraz. Efekt wizualny był bdb. Ktoś na forum też umieszczał zdjęcie, gdzie jako materiał użyte zostało płótno z naniesionym zdjęciem, coś jak tamp. Też bdb pomysł.

dzieki za wszystkie odpowiedzi,

ja akurat znam sie tylko na malowaniu, stad moje pytanie.obszywanie nie wchodzi w gre, zbyt duzo czasu by mnie to kosztowalo, chyba zeby zamiast obszywac ,podkleic ten material klejem???

rs

Prosta sprawa: Kup sobie gąbkę - taką do mycia. Kup farbę i wypróbuj. Jak Ci nie wyjdzie - bo np. źle wchłonie kolor - kupisz kolejną gabkę i tak do uzyskania odpowiedniego efektu. Aby eksperyment był zbliżony efektem do malowani ustroju, znajdź gąbkę o podobnej strukturze (wielkości porów) oraz o podobnym kolorze.

Miłych eksperymentów

oczywiście ze będzie miało wpływ. Pytanie tylko czy pozytywny, czy tez nie. Wszystko zależy od tego jak bardzo je nasączysz. Im bardziej zatkasz pory, tym mniej będzie pochłaniania na rzecz rozpraszania..ale to chyba logiczne

Oj mi raczej nie chodziło o obszywanie, krawiec ze mnie też marny, niczym rambo :) Prosta konstrukcja obrazowa, jak monia lisa, deseczka, klej tudzież gwózdek, materiał (plótno), pineski, a w srodku deserek, piramidki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.