Skocz do zawartości
IGNORED

zbyt krótkie śrubki w SUMIKO BLACK PEARL

rykuj

Rekomendowane odpowiedzi

Do wkładki są załączone śrubki, które praktycznie mają długość równą szerokości wkładki (13 mm). Jak to połączyć z ramieniem gramofonu ?? Chyba trzeba nabyć inne śrubki (nigdzie takich nie znalazłem) albo zwrócić wkładkę .. Aż mi się nie chce wierzyć, że tak to zrobiono - ale mam to przed sobą ..

za kasę wszystko da się zrobić ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Niestety, mimo wywalenia podkładki kiszka, krytyczne miejsce na ramieniu musiałoby mieć grubość kartki papieru, ale i wtedy ledwo, ledwo.

Wpadłem na pomysł poprawienia ADAsia, ale z tego prostego przykładu wynika, że to lata świetle od siebie.

wkręty mosiężne, alu,niemagnetyczne M2,5 nie sa białym krukiem /W skelepach z normaliami kupisz bez problemu z róznymi długosciami Problem w tym że importowane typowe do patefonowych wkąłdek mają gwint calowy albo Wirthforda.A jak przejdziesz na metryczny nie będzie problemu,

>>>rykuj,

Widziałem takie wkręty fi 2,5 mm na stoisku ze śrubami w Leroy Merlin. Były nawet takie fajne, "hi-endowe" (haha), z główką pod kluczyk imbusowy, którym przykręca się wygodniej niż zwykłym śrubokrętem. Są oczywiście w różnych długościach. Moża też dokupić nakrętki, choć te które masz powinny pasować. Wkręty są zwykle pakowane po 10 sztuk i leżą w takim małym, osobno ustawionym regaliku z przezroczystymi szufladkami, bo to są według ich leroyowej nomenklatury "wkręty precyzyjne".

Pozdro,

Yul

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

No tak, ale dlaczego Sumiko daje śrubki do niczego nieprzydatne? Chyba z tego samego powodu, co Pro Ject, któty w modelu RPM 9.1 montuje ułomny, źle zaprojektowany antyscatig.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Pisałem już o tym wielokrotnie.

Ukryta Zawartość

Sprofanowałem Adasia, lekko rozwiercając otworki i cały mój wyszukany w CASTORAMIE woreczek z fi 3 mm się dopasował i wszystko gra jak trzeba. Nie widziałem niestety tych 2,5 mm. Poszedłem na skróty, gdyż sądziłem, że czeka mnie żmudne poszukiwanie w necie tych śrubek i kolejne dni oczekiwania. Dzięki wszystkim za pomoc !

Dzisiaj kupiłem ładne imbusowe śruby M2,5 , 16mm długości, czarne w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Koszt raczej śmieszny ... :)

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

• 6 miesięcy później...

Opisuję ciąg dalszy przygod z BLACK PEARL. Zakupiłem w koncu te 2,5 mm śrubki, zmieniam wkładkę i ... prawy kanał gra ciszej. Ponownie wrzucam poprzednią wkładkę - wszystko wraca do normy. Nie wiem jaka może być przyczyna, bo wszystko chyba dobrze skalibrowałem. Ach, ta czarna perła ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.