Skocz do zawartości
IGNORED

audiofilia i alkohol

profundo

Rekomendowane odpowiedzi

hi

Ten BEST to jek wspomnialem agencja reklamowa, wiec o wiarygodnosc raczej ciezko ;) jednak jesli wybrali WYBOROWA ponad setki innych wodek, zawsze to jakes "wyroznienie".

Jazz:-), czlowieku (jesli jestes jednym z nas) poszukaj gdzies pomocy "specjalisty", zanim zaczniesz strzelac do czegokolwiek...

powodzenia

Swojego czasu zamłodu z kumplem wypiliśmy połowe prunelki[reszty niedaliśmy rady],a na zakąskę mieliśmy..groszki czekoladowe..

Do dziś pamiętam jak to nasze twarze w ciągu 10 min.zzieleniały..oj było wtedy sprzątania.

Wóde gole nikczemnie mało... jeżeli już to samogon ala Siwucha z beczki[mazurski sposób]z sokiem porzeczkowym..zapitka..rewelacja.

• 4 tygodnie później...

Kochani podtrzymujcie ten temat, bo pomyślę że mamy problem alkoholowy i dlatego go unikamy...

Z dobrych rzeczy wypiłem ostatnio Chardonnay BRUT produkcja La Versa - Italia. No piszcie!

zależy jak kto lubi - ale powinno się wlać troche gęstego soku na dno kieliszka, później wódke do pełna ale tak aby cały sok został na dnie i później tabasco ile kto chce :) - ale przeważnie dają 4 - 6 kropel zależy jaki kieliszek - ja polecam 50

W przypadku wscieklakow smak proponuje dobrac w zaleznosci od slodkosci soku malinowego, ktory musi byc gesty i nie rozcienczany. W przyblizeniu jezeli chcemy sobie wiecej wypic to stasujemy 1:8, jak jedziemy na krotka mete mozna 1:5, + tabasco 3 krople, i zmienilbym kolejnosc przyzadzania, wodka, pozniej wlewamy gesty sok, ktory osiada na dole i po chwili zakrapiamy tabasco, bedzie prosciej i szybciej.

Moja recepta (DIY) na dobre wściekłe:

- aby sok znalazł się na dnie - lać po ściance kieliszka (polecam soki Herbapol albo Paola - są po prostu smaczne - i to sok a nie żaden syrop - to nawet we wściekłym czuć)

- co do tabasco - ostatnio trochę mi się zeschło w buteleczce i dolałem nieco wody - myślałem, że będzie za rzadkie, ale właśnie takie było w porządku - nie kapało kropelkami tylko się fajnie wylewało (jak maggi) i osiadało na powierzchni soku tworząc estetyczny kożuszek

- dobrze jest schłodzić wódkę, ale _nie_schładzać_ soku

- wódki wlać do kieliszka tyle, żeby soku już "prawie nie weszło" - i tak się zmieści dość :-) - w końcu jest ona zasadniczym składnikiem, hehe

-> Firebird

Nie pamietam, bylem pijany :-)

A tak powaznie, to akurat akcesoria do wscieklych ja przynioslem i ja dokonywalem rozlania. Z innych trunkow to wino, szampan, Finlandia o jakims smaku (jakies -berry ale jakie nie - pomne), wodki krajowe. Piwa nie pilem, bo przeciez nie wolno mieszac. Hehe.

No i na drugi dzien prawie bez kaca. Dzieki trzymaniu sie regul, oczywiscie.

szczesiu>

jesli chcesz zaskoczyc swoich znajomych, to zrób im takiego mieszańca. Brzegi kieliszka zamocz w soku i potem w soli. Kup sproszkowaną chili, najostrzejszą jaka dostaniesz, najlepiej habanero. Wódkę zastąp tequilą, a sok malinowy świezym sokiem z zielonej limonki. Wymieszaj tequilę z sokiem nalej do kieliszków i posyp chile. Efekt to - :0000000 i 8lllllll oraz dużo 8PPPPP a na końcu dużo :))))) i jeszcze po jednym. Meksykanie popijaja to piwem. Ostrzegam że habanero jest bardzo silna przyprawą (10X bardziej "ostra" niż tabasko) wiec należy stosowac ją ostroznie.

pozdr i "miłej" zabawy

[obrazekLUKASZ-239208_1.gif]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

szczesiu>

1, tak, brzeg kieliszka w soku i potem w soli,

2, ja mieszam z kilkoma kostkami lodu i dopiero do kieliszków

ale to mój przepis, "oryginalni meksykanie" nazywaja to MICHELADA i robią to w wysokich szklankach, brzegi sok+sól, mieszają sok+sól+tequile+piwo w szklance posypują chile i pija przez słomkę. Nie polecam jednak tej metody, można skaczyc imprezę długo przed czasem i nieoczekiwanym miejscu ;)))

pozdr.

Każdą wódę pitą przez słomkę, albo liżąc z talerza można się zdecydowanie szybciej upić niź normalnie z kieliszków. Alkohol jest wtedy wchłaniany przez język bezpośrednio do krwi z pominięciem całego przewodu pokarmowego.

Przewód pokarmowy dodatkowo jakby było jeszcze mu mało karze nas niezwykle pięknym i wylewnym pawiem.

Wtedy my mu fundujemy trochę zsiadłego mleka i ...kiszonych ogórków w odwecie, ale wtedy z kolei buntują się jelita i odbyt i to już nie przelewki. Tak czy inaczej bitwa przegrana.

Miałem okazję ostatnio robić wściekłe psy i przepis szczesia działa znakomicie. 3-5 mm zostawione w kieliszku na sok wystarcza. Lanie po ściance tworzy idealną granicę między białym a niebieskim. Oczywiście syrop a nie sok (szczesiowi chodziło chyba o to że naturalny?). Tabasco niestety czasem lubi puścić pięć kropelek zamiast jednej, najlepiej delikwentowi o tym nie wspominać :)

Jedyny problem to kupić tabasco...

Co do kałuży z tabasco - u mnie tabasco spada w dół i siada na soku, wygląda efektownie :)

A tak naprawdę to liczy się nie tyle co pijemy, ale z kim i gdzie...

Trafiłem kiedyś na libację alkoholową jakieś 500m pod Rysami, poczęstowali.. zieloną wódką na pokrzywach. Fajnie było. GOPR nie interweniował.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.