Skocz do zawartości
IGNORED

Brak doświadczenia miażdży XYZ..

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

qb_1, 23 Maj 2009, 00:45

>W moim odbiorze mniej więcej tyle:

To Twoja ocena. Czy słuszna? Nie mnie to oceniać.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb, 23 Maj 2009, 00:48

>qb_1, 23 Maj 2009, 00:45

>

>>W moim odbiorze mniej więcej tyle:

>

>To Twoja ocena. Czy słuszna? Nie mnie to oceniać.

No, ale przecież chyba i nie mnie :-) Nie sugerujesz chyba, że podobnie jak ja, nie zgadzasz się z własnym zdaniem?

Zgadzam się z własnym zdaniem. Nawet wtedy gdy go w czyjejś interpretacji nie rozumiem :-)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość

(Konto usunięte)

qb_1, 23 Maj 2009, 00:47

>Przyznacie również, że ten wątek jest również klasycznym:

>"A u Was murzynów biją", w oryginalnym wątku XYZ podał jednak konkrety.

te konkrety są takie wkurzające :) szczególnie wtedy jak się umie tylko jpg wklejać i oglądać obrazy Rembrandta :)))

Rochu:

Brawo za nie zabanowanie Pawła.

Proponuję nie robić wycieczek osobistych. Aczkolwiek taki jest temat; rozumiem, że aspekt jest szerszy. Fajnie jak ludzie wymieniają się doświadczeniami. Forumowiczów dzielimy na dwa typy:

1. Stojących na gruncie fizyki.

2. Ufających swojemu słuchowi.

Obie grupy mogą współistnieć. Problemem są ortodoksi w obu grupach. Rozwiązania nie da się znaleźć. Trudno weryfikować stwierdzenia 2. grupy. Jak ktoś twierdzi, że słyszy (niesłyszalne na gruncie fizyki) to albo jest zwyczajnym kłamcą albo ma zdolności ponadprzeciętne (najczęściej nadprzyrodzone). Najczęściej zauważa się zgodność nadprzyrodzonych zdolności z nieosiągalną ceną sprzętu. Oczywisty jest brak możliwości zweryfikowania tego fakty przez „biedna” część Forum. Ci z reguły będą wyrazicielami praw fizyki (również biologii, chemii). Zdarzają się również nawiedzeni w grupie biedaków; to np. ci eksperymentatorzy wtykający do stopni wstępnych wielkie kondensatory rozruchowe od silników (pralek, lodówek) ;).

Ekstremizmów jest tak wiele, że wątki ulegają zabałaganieniu. Stają się jedynie forum obelg. Tu przewagę mają „audiofile”. Jest to oczywiste. Nie mają za sobą najczęściej innych dowodów jak własny, nieweryfikowalny słuch.

Na szczęście mam nadzieję, że obie grupy w ostatecznym rozrachunku słyszą muzykę :).

Gość

(Konto usunięte)

rochu, 23 Maj 2009, 00:51

>A skoro jesteśmy przy łacinie to obserwując zachowanie naszego przyjaciela aż chce się zapytać -

>"qui penis aqua turbus?"

Roszku, boisz się swojego wykształcenia... ? Pochwal się... WF ?

XYZPawel, 23 Maj 2009, 00:53

>qb_1, 23 Maj 2009, 00:47

>

>>Przyznacie również, że ten wątek jest również klasycznym:

>>"A u Was murzynów biją", w oryginalnym wątku XYZ podał jednak konkrety.

>

>te konkrety są takie wkurzające :) szczególnie wtedy jak się umie tylko jpg wklejać i oglądać obrazy

>Rembrandta :)))

Prawda bywa straszną bronią...

Gość

(Konto usunięte)

Grzegorz7, 23 Maj 2009, 00:56

>Rochu:

>Brawo za nie zabanowanie Pawła.

gdyby nie ja, to ten wątek zdechłby po godzinie...

>Proponuję nie robić wycieczek osobistych. Aczkolwiek taki jest temat;

ten wątek to jest JEDNA WIELKA wycieczka osobista, ku uciesze moderatora :))) małe kuriozum, ale co mi tam :)

qb_1

może jakiegoś browara z Pawłem zróbie, pogadajcie sobie...

nie do końca czuję przesłanie Twoich wpisów, takie trochę upajanie się swoimi własnymi pseudo-intelektualnymi popisami oratorskimi. O ile u mlb żadnej arogancji nie stwierdzam, to u Ciebie a i owszem, poza tym takie pozowanie na wszystkowiedzącego światowca, trochę dziecinne.

>Na szczęście mam nadzieję, że obie grupy w ostatecznym rozrachunku słyszą muzykę :)

Trafne spostrzeżenie. Zwłaszcza że pojęcie audiofilizmu wiele osób mylnie sprowadza do "posiadania" - czego? Ano "dobrego sprzętu".

A jak się kilkakrotnie przekonałem - sprzęt nie musi być drogi. Za to koniecznie musi być dobrze dopasowany w systemie. I wówczas "gra muzyka" :-)

mczaj, 23 Maj 2009, 01:02

>qb_1

>może jakiegoś browara z Pawłem zróbie, pogadajcie sobie...

>nie do końca czuję przesłanie Twoich wpisów, takie trochę upajanie się swoimi własnymi

>pseudo-intelektualnymi popisami oratorskimi. O ile u mlb żadnej arogancji nie stwierdzam, to u

>Ciebie a i owszem, poza tym takie pozowanie na wszystkowiedzącego światowca, trochę dziecinne.

Czy bardziej Cię zabolały moje docinki z mbl, czy może ich niezrozumienie, czy to że wydaję się dziecinny, czy to że wydaje się, że pozuję na światowca, czy to, ze wyjątkowo stanąłem po stronie XYZ. Bardzo proszę o uszeregowanie, dzięki czemu będę wiedział w jakiej kolejności się poprawiać :-)

Gość rochu

(Konto usunięte)

>Rochu:

>Brawo za nie zabanowanie Pawła.

Nie wyobrażam sobie aby XYZPawel nie mógł tu uczestniczyć.

Chole..a, nie podobają mi się jego poglądy ale ma do nich pełne prawo.

Tak samo ma pełne prawo je wygłaszać.

Ale do jeszcze cięższej chole..y mnie idzie o FORMĘ wypowiedzi.

I o tym właśnie chciałem w tym wątku pomówić.

Nikt nie ma monopolu na prawdę i racje. Każdy może się mylić.

Dlatego jeżeli czegoś nie jestem pewien, nie doświadczyłem tego osobiście, nie mam pewności że ten na kogo się powołuję zrobił wszystko aby swoją wiedzę podać rzetelnie, to nie mówię tonem jakbym miał właśnie objawienie i taszczył dla całej ludzkości tablice z dziesięciorgiem przykazań.

To mnie doprowadza do szału, gdy ktoś niewiele słysząc, nagle wieści schyłek starego formatu CD bo właśnie kupił sobie w Tesco DVD player z funkcją SACD, a wcześniej nigdy w życiu nie słyszał odtwarzacza CD nawet ze średniej półki.

Albo nie mając nigdy styczności z wkładką gramofonową lepszą niż MF-102 oświadcza wszem i wobec, że CD jest lepsze bo nie trzeszczy i szumi.

OK, zrozumiem, że takiemu osobnikowi gra lepiej, ale dlaczego od razu generalizować swoje subiektywne wnioski co do własnego systemu na całość tematu audio?

I tak się rodzą różni guru od siedmiu boleści.

To mnie boli.

rochu, 23 Maj 2009, 01:11

>Grzegorz7, 23 Maj 2009, 00:56

>

>>Rochu:

>>Brawo za nie zabanowanie Pawła.

>

>

>Nie wyobrażam sobie aby XYZPawel nie mógł tu uczestniczyć.

>Chole..a, nie podobają mi się jego poglądy ale ma do nich pełne prawo.

>Tak samo ma pełne prawo je wygłaszać.

>Ale do jeszcze cięższej chole..y mnie idzie o FORMĘ wypowiedzi.

>I o tym właśnie chciałem w tym wątku pomówić.

>

>Nikt nie ma monopolu na prawdę i racje. Każdy może się mylić.

>Dlatego jeżeli czegoś nie jestem pewien, nie doświadczyłem tego osobiście, nie mam pewności że ten

>na kogo się powołuję zrobił wszystko aby swoją wiedzę podać rzetelnie, to nie mówię tonem jakbym

>miał właśnie objawienie i taszczył dla całej ludzkości tablice z dziesięciorgiem przykazań.

>

>To mnie doprowadza do szału, gdy ktoś niewiele słysząc, nagle wieści schyłek starego formatu CD bo

>właśnie kupił sobie w Tesco DVD player z funkcją SACD, a wcześniej nigdy w życiu nie słyszał

>odtwarzacza CD nawet ze średniej półki.

>Albo nie mając nigdy styczności z wkładką gramofonową lepszą niż MF-102 oświadcza wszem i wobec, że

>CD jest lepsze bo nie trzeszczy i szumi.

>OK, zrozumiem, że takiemu osobnikowi gra lepiej, ale dlaczego od razu generalizować swoje

>subiektywne wnioski co do własnego systemu na całość tematu audio?

>I tak się rodzą różni guru od siedmiu boleści.

>To mnie boli.

Akurat z większą częścią tego wpisu się w pełni zgadzam. Niesymetria w banowaniu w obu wątkach jest ładnym zachowaniem z Twojej strony.

Co do braku, albo nadmiaru osłuchania Pawła - trudno wyrokować. Nie do końca rozumiem sens jego krucjaty, ale obserwuję :-)

Gość

(Konto usunięte)

qb_1, 23 Maj 2009, 01:18

>Akurat z większą częścią tego wpisu się w pełni zgadzam. Niesymetria w banowaniu w obu wątkach jest

>ładnym zachowaniem z Twojej strony.

??? Spójrz na niesymetrię merytoryczności wypowiedzi: głupie jpg kontra merytoryczne wypowiedzi. Wtedy zrozumiesz dlaczego dostał bana.

Gość

(Konto usunięte)

rochu, 23 Maj 2009, 01:11

>Nie wyobrażam sobie aby XYZPawel nie mógł tu uczestniczyć.

>Chole..a, nie podobają mi się jego poglądy ale ma do nich pełne prawo.

>Tak samo ma pełne prawo je wygłaszać.

>Ale do jeszcze cięższej chole..y mnie idzie o FORMĘ wypowiedzi.

>I o tym właśnie chciałem w tym wątku pomówić.

ocieram łzę... Roszku jaką formę mają Twoje jpg ?

Obrażasz ludzi w co drugim poście. I Ty piszesz o mojej FORMIE ?!? Że mam czelność podawać fakty i wątpić w nadprzyrodzone zdolności audiofili ?!?

JEZU, czy to jest czeski film ?!?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Pawełku,

Uważam, że dajesz do myślenia tym co piszesz. Cenię Ciebie za konsekwencję i za umiejętność manipulowania argumentami. Nawet gdy tych ostatnich Ci brak, co jest z reszta regułą.

To że się mylisz to inna sprawa.

Nie mniej każdy ma prawo do swojej prawdy, nawet gdy jest w błędzie. I tego Ci nie odmawiam.

Zauważ, że w odróżnieniu od Ciebie nie mam poczucia misji i parcia na nawracanie tych co tkwią w błędzie.

Co do obrażania.

Myślę, iż miedzy Tobą a mną jest remis.

Odpłacam Ci taka samą monetą jaką Ty mnie częstujesz.

"A kapusta rzecze smutnie: "Moi drodzy, po co kłótnie, Po co wasze swary głupie, Wnet i tak zginiemy w zupie!"

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Pewnie tak się stanie.

Zaleje nas w końcu fala badziewnych odtwarzaczy wysokiej rozdzielczości i coraz mniejszych kolumn z coraz niższym zejściem na basie.

A nowe pokolenie audiofili nawet nie odczuje różnicy..

Gość

(Konto usunięte)

rochu, 23 Maj 2009, 01:49

>Co do obrażania.

>Myślę, iż miedzy Tobą a mną jest remis.

>Odpłacam Ci taka samą monetą jaką Ty mnie częstujesz.

Bzdura kolejna:

Atakujesz mnie pierwszy, pierwszy z brzegu przykład jest w moim wątku o winylu, nawet Ci nie odpowiedziałem, więc Ty założyłeś wątek o mnie, żeby mnie dalej glanować.

Co do obrażania, to obrażasz też innych, ostatnio chociażby Asfantera.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.