Skocz do zawartości
IGNORED

Aktywne pre do AM500 - pytanie laika

darekdz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja próbowałem jakieś 4 miesiące temu - niestety nie udało mi się. chciałem kupić pre (ten który był w ofercie) i ani na maile ani telefony - cisza.

Słucham tylko muzyki.

Swego czasu interesowałem się trochę monoblokami Audiomatus, ale były one jak dla mnie zbyt siermiężne... Te, które pojawiły się w którymś teście, z drewnianym frontem, już łatwiej było zaakceptować - tylko tu z kolei brakowało wygrawerowanego logo firmy, czy nazwy. Przydałoby się nieco więcej finezji i fantazji w nowej stylistyce wzmacniaczy - tym razem zintegrowanych :)

Gdyby fronty były drewniane, to podwykonawca mógłby używać do ich produkcji drewna w różnym kolorze. Większe zainteresowanie gwarantowane! A nawet, jeśli póki co fronty zostałyby aluminiowe, to warto pomyśleć o ładniejszych gałkach, przełącznikach etc. I może warto by było w końcu opisać na froncie i z tyłu, co do czego? :-)

Altarus, 18 Lis 2009, 12:39

>Swego czasu interesowałem się trochę monoblokami Audiomatus, ale były one jak dla mnie zbyt

>siermiężne... Te, które pojawiły się w którymś teście, z drewnianym frontem, już łatwiej było

>zaakceptować

>tylko tu z kolei brakowało wygrawerowanego logo firmy, czy nazwy.

To było dawno i nie prawda

Może zaczekajmy na odpowiedż pana Matusiaka czy i co będzie miał w ofercie. Zrobienie nowego produktu nie trwa tyle co wydrukowanie ulotki reklamowej, czy napisanie jakiś odgrzewanych kotletów. Tak że nawet czas 4 miesięcy moze się wydłużyć-to nie pizzeria.

Sam też jako użytkownik Audiomatusów jestem ciekawy jakie będzie np.nowe pre? ale cierpliwie czekam

Opinie nie są wyssane z sufitu ale to dotyczy już starszych i już pewnie poszukiwanych w drugim obiegu modeli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Niestety przy dużej dozie zaufania dla konstruktora, przy mojej bardzo pochlebnej opinii dla konstrukcji audiomatusa - ja zrezygnowałem (i boję się jak mi się coś zepsuje, że gwarancja jak i naprawa po gwarancji - będzie wyglądała jak kontakt z nimi).

Słucham tylko muzyki.

Rafaell>

Było dawno - owszem. Ale z tego co mi wiadomo, później nic się w tym względzie nie zmieniło. Przynajmniej nic o takich zmianach nie wiem, a przeglądałem różne strony, ze stroną Audiomatusa włącznie.

Poza tym wcale nie twierdzę, że przygotowanie nowej rzeczy to proces łatwy i szybki. Rzuciłem kilka propozycji, które twórca sprzętu mógłby wziąć pod uwagę (zważywszy na brak innego kontaktu, zamieściłem tę propozycję na forum).

To ja w takim razie też wrzucę pomysł wersji góralskiej z wypalanymi parzenicami i nabijany ćwiekami.

Altarus, 18 Lis 2009, 14:05

No cóż widzę że zawsze chciałeś pracować w stolarni, zorientuj się może są jakieś nabory na stażystów.

• 4 miesiące później...

Witam

Czy wiadomo co z Audiomatusem? Istnieją ,nie istnieją? Jestem zainteresowany zakupem , ale jesli mam miec potem problem z jakimkolwiek serwisem to chyba nie będę sie w to pchał choć przyznam szczerze , że urządzenia bardzo interesujące. Czy ktoś łaczył to z innym Pre niż oferowany przez producenta?Chciałbym jesli oczywiście doszłoby do zakupu, połączyć końcówkę z jakimś pre z wejsciami xlr tak by symetryczne połaczenie z moim Cieciem 51xr?

ja od samego początku AM500 mam połączony z pre lampowym i uważam, że to dobry związek. Połączone to jest niesymetrycznie. Wzmacniacz godny uwagi i warto zdzwonić do producenta. Masz do tego 10 dni na podjęcie decyzji o zwrocie. Ja wziąłem go z czystej ciekawości i został bo brzmi bardzo ciekawie bardzo lampowo a bas jest naprawdę rewelka.

dyzman69, 5 Kwi 2010, 19:41

Pisałem już o tym w innym wątku, ale to chyba lepsze miejsce. Kilka dni temu kupiłem w Audiomatusie wzmacniacz AS500. O jakim problemie z tą firmą piszesz. Rok temu wysłałem do nich monoblok do naprawy, uszkodzony z mojej winy i naprawili mi bezpłatnie w ramach gwarancji.

Piszę o domniemanych problemach na podstawie powyższych spostrzeżeń wcześniejszych przedmówców. Sam nie próbowałem się jeszcze kontaktować z firmą , ale sam przyznasz drogi kolego , że po tym co tu można przeczytać na ten temat jakieś wątpliwości mogą się chyba pojawić.

Generalnie najbardziej w tej chwili interesuje mnie jakieś udane połączenie monobloków z wykorzystaniem połączenia XLR z jakimś ciekawym pre który można połączyć w ten sam sposób z odtwarzaczem cd.

• 2 tygodnie później...

dyzman69, 5 Kwi 2010, 19:41

">Czy wiadomo co z Audiomatusem? Istnieją ,nie istnieją? Jestem zainteresowany zakupem , ale jesli mam

>miec potem problem z jakimkolwiek serwisem to chyba nie będę sie w to pchał choć przyznam szczerze ,

>że urządzenia bardzo interesujące."

Dlaczego rozpowszechnia Pan pogłoski o "jakimkolwiek serwisie"? Czy słyszał, lub czytał Pan gdziekolwiek o posiadaczu urządzenia wyprodukowanego przez moją firmę który miał najmniejszy nawet kłopot z naprawą gwarancyjną lub pogwarancyjną? Jeżeli tak, to bardzo uprzejmie Pana proszę aby zechciał mnie Pan o takim przypadku poinformować publicznie na tym forum. Zapewniam Pana z pełną odpowiedzialnością, że w ciągu ponad sześciu lat, od kiedy sprzedajemy wzmacniacze na modułach Icepower nigdy i nikomu nie odmówiliśmy naprawy w ramach gwarancji, czy po gwarancji i nigdy nie przekroczyliśmy terminu 14 dni na dokonanie naprawy.

Pozdrawiam,

Andrzej Matusiak

Audiomatus

andrud, 11 Kwi 2010, 16:05

Ma Pan rację i chętnie wyjaśnię dlaczego.

Wejścia modułów Icepower zbudowane są na jednym wzmacniaczu operacyjnym i nie jest to układ symetryczny lecz tylko zbalansowany. Tego rodzaju wejście może prawidłowo współpracować tylko z niewieloma konfiguracjami układów sterujących (jakkolwiek przy właściwym doborze układu sterującego wyniki są doskonałe). Jeżeli chcemy, aby wejście wzmacniacza doskonale współpracowało z każdym preampem, to należy je znacznie rozbudować. Wydłuża to drogę sygnału, zwiększa ilość elementów na jego drodze i spodziewanych korzyści najczęściej nie osiągniemy. Wyjątkiem jest sytuacja ustawienia każdego z monobloków tuż przy kolumnie i zastosowanie długich interkonektów.

• 8 miesięcy później...

witam szanownych kolegów i mam pytanie ,czy monobloki audiomatusa am250 z dobrym pre mogą zagrać np. na poziomie krella s300i -głośniki scan speak iluminator,cd to leciwy marantz cd16. ( może kolega Elberoth się wypowie który słuchał tych urządzeń i ma porównanie.)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.