Skocz do zawartości
IGNORED

dlaczego ałdiofilizm jest smieszny?

drospsior35

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ma nie być smieszny, jak 10 facetów zbiera się i zaczyna odsłuchiwać stoliki...

Albo patetyczne opisy kabli, na 5 stron A4 pisane prawie heksametrem :D

Podstawki pod kable, demagnetyzery, płytki antywibracyjne, węże ogrodowe w cenie złota, kupa $$$ itp. a wszystko po to, żeby potem słuchać stękania Jopkowej, Jacinty, Barberowej + frustracja, że brakuje powietrza i separacji w 5 minucie i 12 sekundzie jakiegoś utworu. I znów zespół natręctw chodzący po głowie.

Na koniec przychodzi kolega z pracy do tego audiofila, zapuszcza Kulta i puka się znacząco w głowę :)

edwardoscheida

To tak jak z encyklopedią ,np: PWN, tom I, wydanie trzecie poprawione, teraz o 150 więcej haseł.

Płyta np: Naim audio (ja takie kupuję, ale czasem nuda jak 100 ch...) , na nieco droższych płytach bardziej się przykładają do realizacji i słychać więcej i "brzmią" lepiej, ale oczywiście są wydania dostępne w MM gdzie kupisz dobrze nagraną płytę, a częściej tylko kosz.

GT

HA HA HAAAA DOBRE TO BYŁO.

Kompletnie nie rozumie np: podkładki pod kable, a na jednym zdjęciu widziałem jak gość miał podłożone pałeczki chińskie i ustawione w taki "wigwam", ale kabel i tak w połowicznej części spoczywał na podłodze........

Mam pomysł na dobry biznes kosztem audiofilów: panowie producenci zacznijcie wreszcie produkować audiofilskie skarpetki, popyt murowany! ciepłe brzmienie to skarpetki frote, ostra jasna góra, chirurgiczna precyzja to powiedzmy 95% poliestru, 5 % bawełny

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

no można jeszcze modulować brzmienie jakimś gustownym sandałkiem, albo klapkami typu jogging

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

i Gitara, ale trzeba przecież koniecznie pamiętać o audiofilskich butach, cichobiegi z firmy szelest obowiązkowo na kolcach i podkładki pod sznurowadła z wtykami bananowymi.

I oczywiście gumowy język pochłaniający akrobacje.

Żartuje sobie, ale pewne rzeczy faktycznie działają.

można jeszcze wprowadzić dezodorant o zapachu starej , kraciastej, przepoconej, audiofilskiej koszuli (patrz wpis parantulli) - to tak oczywiście dla zrobienia odpowiedniego nastroju, zresztą koszulę zawsze można wyprać w pralce do analogów marki Knosti

Świetny temat :) Poczułem ulgę po przeczytaniu cech które charakteryzują maniakalnego audiofila, bo ja raczej się na takiego nie nadaję ;P Mianowicie ostatnio wprost maniakalnie słucham jakichś pierwszych dymówek pewnego zespołu, nagrywanych chyba w garażach wyłożonym wytłoczkami po jajkach, na CD-Rach i komputerach klasy 486 ;P Brzmi to miejscami wprost masakrycznie, no ale zaciskam zęby i słucham, naprawdę z niekłamaną przyjemnością, w końcu muzyka ponad wszystko :)

I love the sound of crashing guitars

jarex

Eeeeeeeeeeee to już niesmaczne fuj!.

Ale pralka taaaaaaaaa haha, ale koniecznie znów musi stać na kolcach no i trzeba odsłuchać kabel sieciowy, bo źle wypierze i w końcu bęben może się ukręcić od szybkiego jazzu.

Turek

"Właśnie ten, kto ma słuch muzyczny, dąży do jak najlepszego przekazu tej muzyki przez sprzęt."

Dwóch mich znajomych, kapelmistrz i dyrygent słuchają na byle czym czyli tzw. jamnikach i twierdzą ze taki sprzęt wystacza.

"A gapiąc się na biust jakiejś panienki, potrafisz po chwili powiedzieć jaki ma kolor oczu ?"

Jak biust jest duży to oczy są niebieskie stąd powiedzenie "duże niebieskie oczy" :)

Dropsior czemuś się tak postarzał? Bitofona ci wzięli czy jak?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Można by powiedzieć tak o każdym hobby np: Co mają kibice piłki kopanej,gdzie 20 ludków goni za jedną piłką,do akwarystów co siędzą godzinami wpatrzeni w akwarium,gdzie pływają dwa Welony,do wędkarzy co godzinami sterczą nad wodą mocząc kije itd.itp.

Najzwyczajniej w świecie to tylko pasja a jeżeli komuś przeszkadza czyjaś pasja to już jest jego problem,jeden woli córkę,drugi teściowej dziurkę.Demokracja i tyle.

Fajnie jest Was Koledzy poznawać na nowo;).

Kiedyś zostałem wyciągnięty przez kumpli na odsłuch. . .

Chłopaki tak dawali czadu, że aż szedł smród. . .

Jazgot niemiłosierny!

Na końcu wąchali jak pachną ich cacka.

Acha.

To był zjazd miłośników samochodów jakiejś tam marki. . .

Każde hobby może być śmieszne dla postronnych :).

Ja jak zabieram sie do sluchania to musze byc najedzoy zeby nie burczalo w kichach , kibel oczywiscie bo nie wiem czy w glosniku wlasnie cos pierdzi , potem stosunek tzw plciowy zeby sie wyluzowac , potem robie przeglad sprzetu czyscze kable styki odkurzam , trzepe dywan , wynosze smieci , podlewam kwiatki i poprawiam obraz na scianie , w koncu wylaczam wszystko co jest na prad i jade z koksem . A teraz herbata z pradem .

kurcze ale to audiofistwo robi sie odrazające

albo wachanie skarpetek u małolatów

albo oblesne przysłowia u starych capów jak iglasy i prym ktorzy nawet te same przysłowia zapodaja

Można by powiedzieć tak o każdym hobby np: Co mają kibice piłki kopanej,gdzie 20 ludków goni za jedną piłką,do akwarystów co siędzą godzinami wpatrzeni w akwarium,gdzie pływają dwa Welony,do wędkarzy co godzinami sterczą nad wodą mocząc kije itd. itp.

Najzwyczajniej w świecie to tylko pasja a jeżeli komuś przeszkadza czyjaś pasja to już jest jego problem,------jeden woli córkę,drugi teściowej dziurkę-------.Demokracja i tyle.

pokaż cały temat dlaczego ałdiofilizm jest smieszny?

modrzew47 4 Cze 2009, 18:13

Tymek.Jeżeli Ci odpowiem,że wolałbym zamiast starego Jaguara nowego Aston Martina,to co by Twoim zdaniem to znaczyło?Jedno na pewno,niczym Jaguar by nie podskoczył.Ale dalej to niewiele znaczy,bo ----jeden woli córkę a drugi teściowej dziurkę--------.Znaczenie ma ten fakt,że to złom w stosunku do nowego Astona.

pokaż cały temat Dlaczego te kolumny są tak drogie?

prym 11 Mar 2009, 22:35

-----Jeden woli córkę drugi teściowej dziurke -------to odnośnie staroci,stary może być dobry koniak lub whisky,mogą też być dobre skrzypce pod warunkiem jednak,że będzie to Stradivarius ale jak ktoś lubi to jego sprawa.Są filateliści i inni zbieracze różnych złomów.

Co do kolumn to chodzi prawdopodobnie o zrobienie na forum dobrego klimatu do sprzedania ich,a to co robi Lutek jest tylko wodą na ten młyn.Można oczywiście rozmawiać,podziwiać,że taki super stan itd. ale w kontekście prowadzonej aukcji to ma podwójny wydżwięk i o to mi chodzi.Nie twierdze,żeby Lutek robił to celowo tak dla jasności.

pokaż cały temat Dlaczego te kolumny są tak drogie?

prym 9 Mar 2009, 18:25

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.