Skocz do zawartości
IGNORED

prosze o rade chce sluchac muzyki

Gość bipawel

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bipawel

(Konto usunięte)

prosze !!! posiadam technics amplituner ax6 i kolumny sbm500 slucham tylko w stereo podlaczone biamp i malymi kroczkami chce cos zmienic niestety stac mnie tylko na kolumny lub wzmacniacz co lepiej wymienic myslalem o nadzie 320 moze 350 i zostac przy tych kolumnach albo do amplitunera kupic moze jakies nowe glosniki

https://www.audiostereo.pl/topic/5491-prosze-o-rade-chce-sluchac-muzyki/

Najlepiej by bylo wymienic to i to, ale jesli tylko jeden element to radzilbym wzmacniacz a potem ciulac na kolumny. Wszystko zalezy do jakiej muzyki: szeroko pojmowanej rozrywkowej czy klasycznej i w jakim pomieszczeniu. NAD jest dobry w rozrywce (podobno bo sam nie slyszalem). Inne propozycje to CA, Rotel, Creek, ale przed kupnem najlepiej samemu posluchac :)

Jesli cie nie przestraszy cena to obejrzyj watek 4807, dobry wzmacniacz to podstawa skladania dobrego systemu, dlatego warto wiecej wydac na amp'a. Sam "skrobie" kase na wzmacniacz, ale zawsze wybory najlepiej dokonac na wlasne ucho.

Pozdrawiam.

Popieram Wojtasa - najważniejsze są kolumny oraz pomieszczenie odsłuchowe. Jeśli jakieś kolumny nie zagrają z Twoim wzmacniaczem to bym na nie bardzo uważał.

A poza tym ze wzmacniaczem łatwiej oblecieć kilka sklepów, aby sprawdzić na nim jakieś głośniki (na lepszym wzmacniaczu zagrać mogą tylko lepiej).

Nie zabardzo mogę się z tym zgodzić. Często bywa tak, że zbyt dobre kolumny potrafią obnażyć wady tandetnego wzmacniacza. Wtedy wymiana kolumn na lepsze może zaskutkować pogorszeniem dźwieku i możemy nieświadomie zdyskfalifikować przyzwoite głośniki.

Jak zrozumiałem bipawla chodzi mu o kwotę w granicach ok. 2000 zł. Dlatego zdecydowanie odradzałbym mu kupowanie kolumn, które nie zagrają z jego wzmakiem.

Oczywiste jeż, że gdyby kupował np. B&W Nautilus 800 to byłoby to nieporozumienie, ale przy ograniczonym budżecie i możliwości wymiany tylko jednego z dwojga stawiałbym na kolumny, jako elemencie, który może wnieść więcej do jego systemu.

Gość bipawel

(Konto usunięte)

zastanawialem sie nad wzmacniaczem nad320 lub 350 lub cambridge a 500 i kolumnami b&w 603 lub avance omega 503.509 moze teraz bedzie latwiej cos wymyslic bo ja mieszkam w miescie gdzie nie ma zadnego fajnego sprzetu

NAD z B&W może zagrać nieźle, zwłaszcza starsze modele tych wzmacniaczy, które grały nieco cieplej niż obecne (B&W są ostre, dlatego należy uważać z doborem elektroniki i okablowania). Od używanych NAD-ów aż sie roi w każdym dziale ogłoszeń. CA do B&W nie polecam - dam sobie rękę uciąć, że będzie za dużo góry. Z kolei połączenie CA z Omegami było długo lansowane przez jedno z najpoczytniejszych pism audiofilskich - nie słuchałem, ale pewnie warto spróbować.

Pzdr.

Radzę w pierwszym rzędzie zmienić kolumny. Ewentualne odsłuchy zacząć pomijając yamaha, b&w, koda & goky itp. chińską masówkę. Przykre jest ale większość tzw. okazji ma swoje uzasadnienie w brzmieniu. Wszyscy oszczędzają jak mogą. Najbardziej szkoda mi B&W bo sam miałem kiedyś 805 Nautilius. Ale jak słyszę co dziś wyprawiają z brzmieniem swoich nowych produktów... Spokojnie można poszukać w gamie polskich produktów. RLS, AA, TLC, ESA, Audiowave ewentualnie czeskich Xavian - bardzo dobrze wspominam kontakt z ich monitorami.

[email protected]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.