Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki tani tuner?

miętowy

Rekomendowane odpowiedzi

oqrde@ Sądzę, że powinieneś najpierw wyskoczyć do pubu na jedno lub dwa piwka.To tak dla przemyślenia sprawy. Jak już wypijesz piwko i przemyślisz sprawę to kup tego kenwooda KT7020 o którym pisał czubsi@. jeżeli nie będziesz zadowolony (przy poprawnej antenie) to go odsprzedaż na alledrogo za te same pieniądze i tyle.

HM69, 29 Wrz 2009, 15:47

pub zawsze jest dobrym pomysłem :)), natomiast próg wytrzymałości mojej małżonki w temacie sprzętu i płyt jest w pozycji "agresja" dlatego muszę z pewna rozwagą podejmować decyzje ... tymczasem rozejrzę się za kenwoodem KT7020

Za 200 zetków

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-22698-100004241 1254588568_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładna szafka

Ukryta Zawartość

post-22698-100003658 1255193732_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

^^

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

no widziałem , ale w komplecie pilota brak niestety..

trudno coś upolować, chyba trzeba będzie szukać dalej..

poszukuje też ostatnio cdeka z możliwością mp3 ( żona) w przyzwoitej cenie, używki lub nowego w granicach 1300 zeta

tak na początek, zeby odciążyć dvd

coś ciekawego się znajdzie?

zdr

• 3 tygodnie później...

właśnie stanąłem przed taki problemem że, szukam tunera.swego czasu miałem tuner ale przyszły ciężki czasy i niestety.

na rynku jest sporo tego.

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

• 4 tygodnie później...

A tam pilot, trzeba się czasem ruszyć z fotela dla zdrowia. :)

Ja sobie takiego denonika upolowałem w rozsądnej cenie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Kurcze nikt nie podpowie? Starałem się podać jak najwięcej informacji by nie zaśmiecać. Mam już ochotę na te Pioneery i na jedno Onkyo, ale nie wiem czy nie będzie to sprzęt z absolutnie najniższej półki( albo z totalnie niepasującym brzmieniem, czy innymi znaczacymi wadami itd) choć kto wie czy i taki nie wystarczy...;) Aha jeszcze mam pytanie, jeśli jest możliwość podłączenia dwóch anten to jakiego typu one są, jakich się używa? Nieraz chwalą się że "odbiera na drucie". Może pytanie trochę lamerskie ale czy można jakoś podpiąć to pod antenę naziemną od TV?(ała nie bijcie ;) moje doświadczenie z radiem ogranicza się do jakichś tam mikrowież :P )

• 2 miesiące później...

>Kali77: Mam pytanie o tuner Luxman T-230. Jak to gra

Luxmany T-230L grają bardzo dobrze, dynamicznie, dobre wysokie twardy bas, zauważalnie lepiej niż jakieś Technics z tamtych czasów. Bardzo dobrze gra też T-210L i T-215L, fajnie się stroi gałką i skalą, nie mają niestety programatora, ale brzmienie klasa. T-240 mi mniej sie podobał, brzmienie za gęste, ale to moze kwestia sprzetu towarzyszącego.

Arni co do Sony

ES - Ok. różne modele kwestia gustu (niektórzy chwalą niższe wbrew numerkom)

Unikałbym tych bez RDS, przy tej liczbie stacji RDS JEST potrzebny, acz niektórzy mnie zadziobią za to. Ale ciekaw jestem czy oglądają też czarno-biała telewizję ???

QS - ok. I ze zwykłych mogę polecić ST-S370 - miałem go jednocześnie z ES 590 i 920 QS. 370 i 590 zagrały tak samo, QS jakoś mi nie zasmakował - acz balbinka jego uznało za numero uno). Zostawiłem ES, ale ze względu na gabaryty i reszta klocków też ES. Ale jak szukasz czegoś tańszego: Sony ST-S370 mogę polecić śmiało.

Unikać: serii Sony ST-SE___ (ja sobię tą literkę E tłumaczę jako ekonomiczny i nie toleruję klocków z E (XE,ST-SE, FE - ale to tylko moja skromna ocena.)

O innych firmach się nie wypowiem za mało tunerków miałem w łapkach, żeby się ośmielić na publiczne recenzowanie.

Pozdrawiam

>QS - ok. I ze zwykłych mogę polecić ST-S370 - miałem go jednocześnie z ES 590 i 920 QS. 370 i 590

>zagrały tak samo,

moglem bezposrednio porownac sony st-s370 z st-s550es, i 550tka zagrala znacznie lepiej. na tyle dobrze, ze po dawnej sprzedazy, odkupilem ten sam model spowrotem i gra u mnie caly czas.

RDS - mily gadzet, ale nie niezbedny w tunerze, ktory przede wszystkim ma grac tak jak chce ucho wlasciciela ;)

discomaniac71

A co masz parę do opchnięcia bez RDS-u ? Sorki, nie chciałem Ci psuć interesów.

Tunerka 550ES nie miałem w rękach także wierzę na słowo. A co do ES, właśnie to pisałem, że nie ma twardej zasady: wyższy numer = lepszy. I nie raz wielu ludziom podobają się te niższe (dźwiękowo)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.