Skocz do zawartości
IGNORED

tani kabelek - na same wysokie tony

don111

Rekomendowane odpowiedzi

muszę kupić dłuższy kabel (do tej pory grał Procab LS 25) więc się zastanawiam czy może nie kupić jakiegoś innego na wysokie tony (stosuję bi-amping)

znacie jakiś tani przyjemnie grający pod względem barwy dźwięku oraz łagodzący górę kabelek ?

interesuje mnie coś taniego (tak max do 30zl za metr), jeśli nie to kupie po prostu znowu Procaba :)

jeszcze przy okazji pytanie - jakich zmian mógłbym się spodziewać zmieniając identyczny kabel na taki sam ale o średnicy 1,5mm zamiast 2,5mm ?

https://www.audiostereo.pl/topic/56726-tani-kabelek-na-same-wysokie-tony/

>jeszcze przy okazji pytanie - jakich zmian mógłbym się spodziewać zmieniając identyczny kabel na

>taki sam ale o średnicy 1,5mm zamiast 2,5mm ?

chodzi o same wysokie tony

procab w swojej cenie jest super. tym bardziej na wysokie tony bo z basem ma problemy w zalezności tez i od systemu. wiadomo. jezeli mają być łagodne to procab. ponadto reson oczyszcza wysokie tony

Reson troche za drogi, Procab gra fajnie, wiem - ale nie jest zbytnio łagodny (w porównaniu np z van den hull cs122)

tak wstępnie patrze po rankingach hi-fi, opiniach...

Real Cable BM250 - "nieskrępowane brzmienie obfitujące w dużą ilość szczegółów, hit w swojej klasie"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tutaj jednak opisane że grały tak samo jak Procaby...

Real Cable TDC 300 ("dźwięk dynamiczny, otwarty, wygładzony w górnym rejestrze")

Tara Labs Prism Klara ("czystość i łagodność nie pozbawiona jednak agresji w stosownych momentach")

2 możliwość:

ewentualnie mogę jeszcze kabel Procaba dać na wysokie a do basu coś kupić, ale wydaje mi się że bas akurat ten Procab ma bardzo dobry... jakiś inny kabel na bas byś polecił ?

Supra Classic 4 ("otwarty i przejrzysty, bas w tej cenie bez konkurencji")

Supra Sky 4 ?

3 możliwość:

olać wszystko i do LS 25 kupić drugiego Procaba, tylko jakiego ? LS 15 czy LS 25 na wysokie ?

ewentualnie LS 25 dać na wysokie i kupić LS 40 na niskie...

co radzicie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poszukaj na górę używanych Van den Hul CS122.A za jakiś czas, jak uzbierasz trochę forsy kupisz na dół DNM Reson (też używane)Ja takiej konfiguracji używałem przez kilka lat( odtwarzacz CD Micromega Stage 5 i 6, interkonekt Siltech SQ28G3, wzmacniacz Densen B100, kolumny Sonus Faber Minuetto) i zmieniłem dopiero po zakupieniu lepszych klocków.CS 122 ma bardzo fajną, soczystą, pełną średnicę i wysokie łagodne, nigdy krzykliwe a wystarczająco przejrzyste.Nie ma jednak dobrych mocnych niskich tonów, to mi dał Reson.

Myślę, że warto trochę poczekać na dobre kable, by nie żałować, że się kupiło byle co.

hehe no CS 122 to znam :) tak się składa że je miałem do tej pory na wysokie tony :)

ale sprzedałem bo po przemeblowaniu kabel był za krótki

gra nieco ciemniej od Procaba ale różnicy jakości nie ma, nie wydam tyle pieniędzy na niego ponownie

ale dzięki za propozycje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.