Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 1450AR lampizować ?

piko

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ja takze uwazam ze stwierdzenie iz Creek gra lepiej niz Marantz CD 16 jest mocno przesadzone. Znam dosc dobrze oba CDeki. Bzdura. Ciekaw jestem jaka byla konfiguracja bo o tym sza.

mike1973, 13 Cze 2009, 12:42

>Nie wiem Mac co lekarz ci przepisuje ale chyba czas na zmiany. Creek gra lepiej od cd 16. Człowieku

>zastanów się przez moment co piszesz. O przepaści technologicznej jaka dzieli te CD to nawet nie

>wspomnę. Z resztą jak słuchasz z takim samym zaangżowaniem jak przerabiasz wstawiając lampy z

>zasilaczem od kieszonkowego kalkulatora to nie ma się co dziwić. Stabilność tego układu jest napewno

>porażająca tak jak elokwencja twoich niektórych wypowiedzi.

A ja zadam tylko jednom pytanie: słuchałeś Creeka Classic CD w swoim systemie?

TAK czy NIE?

A wnosi, wnosi. Nie słuchałeś cedeka o którym mimo to się wypowiadasz, a przy tym chamsko obrażasz kogoś kto wyraził swoją opinię popartą odsłuchami. Tyle warte są Twoje wypowiedzi, pieniactwo i buractwo, ot co. Należą mi się od Ciebie przeprosiny za chamskie potraktowanie. Opinię sobie miej jaką chcesz, nic mi do tego o ile nie będziesz jej wyrażał w chamski sposób.

Pewnie tak bo ty słuchałeś, słyszałeś?

Pewnie chciałbyś znów zderzyć się z kimś kto przesłuchał tony sprzętu i zarzuci cię nieistotnymi argumentami. Nie nie słuchałem bo i po co. Poza tym na czym niby ma polegać to słuchanie 3 4 5 godzin w domu świeżo z pudła Mac ludzie latami dochodzą co ich wk...ia we własnym domu w sprzęcie który mają od lat a ty chcesz przeżucając powiedzmy 10 urządzeń w miesiącu wyrokować co jest lepsze a co gorsze? Człowieku dla mnie jesteś jak ekspedient z media marktu z nową dostawą który wetknie wszystko byle mieć wynik ze sprzedaży pracownika miesiąca.

Mam znajomego handlarza samochodami i wiesz jaka marka samochodów najlepiej się sprzedaje-ta która stoi u niego w komisie.

Zastanów się spasuj trochę bo czasem fajnie piszesz czasem dotajesz za baty za darmo ale to tu w tym temacie to mam nadzieję tylko przemęczenie albo ostatnio za dużo oparów od cyny z lutownicy.

Czas na spacer do ludzi, świeże powietrze itd. Może zastanów się nad zakupem psa...

Człowieku, weź se młotek i się w czerep pierdzielnij, a solidnie, bo Ci się klepki poprzestawiały. "Nie słuchałem, bo i po co?" A mimo to wiesz że Marantz CD16 gra lepiej? A tego Marantza też nie słuchałeś? Łomatko! I taki ktoś śmie pogardliwie i obraźliwie komentować wypowiedzi innych forumowiczów... ręce opadają. Dalsza polemika jest bezcelowa.

W porządku młotek i te sprawy zrozumiałem. Właśnie jak nie ze mną to przeciwko mnie, prawdziwy polaczek wyszedł. Ale jak długo chcesz udawać że to nie ciepły deszcz leci na ciebie z wielu zakątków tego forum. Życia nie poddaje się przeróbce. Nie można go zmiękczyć dodając lampkę albo chowając się za zamkniętymi własnymi ustami.

Rozejżyj się do okoła ilość nie idzie w parze ze słowem jakość. Ja nie będę przeżucał się z tobą ilością bo ona nie prowadzi do niczego, a ty nie możesz oceniać na zasadzie jak nie słuchałeś to wypad a jak słyszałeś to jaki masz system- taki? eee to ty nic nie słyszysz itd.

Tak prostacką retoryką zaniżasz i poniżasz dlatego masz tylu niechętnych.

Nie będę dyskutował z kimś, kto omawianych sprzętów nie słuchał, a mimo to wyraża o nich jednoznaczne opinie mentorskim tonem. W dodatku jak tylko ktoś śmie mieć przeciwne zdanie, to zamiast rzeczowych argumentów posuwa się do wycieczek osobistych komentując wiele rzeczy które absolutnie nie są przedmiotem dyskusji która jest prowadzona w tym wątku. Wszystko po to by odwrócić uwagę od swojego braku argumentów i skierować dyskusję na manowce, by omawiać nie wypowiedzi, a samą osobę swojego rozmówcy. Toż już Schopenhauer obnażył mechanizm tego rodzaju retoryki. Dyskutowanie z tobą jest bezcelowe, można się tylko i wyłącznie narazić na eskalację ataków personalnych.

Dzięki że tak rzeczowo jesteś w stanie opisać to co robisz na forum.

Nie chcałem w ten sposób ale to miłe że widzisz swoje wady bo pewnie pracujesz nad ich pozbyciem się z siebie. Brawo pierwszy krok zrobiony powodzenia rzyczę.

Ps jest kilka sztywnych rozwiązań którymi się posługujesz to było drugie. Postaraj się są jeszcze conajmniej cztery. Przynajmniej w jednym temacie będziemy mieli jasność traktowania przez ciebie forumowiczów. Nie krępuj się poprzedni post był zupełnie nie na temat, na jakikolwiek temat związany z tym tematem lub tym o czym my tu rozmawiamy.

Na przód, przyjmuję wszystko na klatę.

Cd 16 to przełom w historii projektowania CD i żadna blaszana wytłoczkopodobna opierduła nie jest w stanie się do 16 zbliżyć.

Jeżeli jest inaczej podaj fakty.

Ponieważ jestem zwolennikiem "polityki miłości" to spokojnie znosiłem wpisy nie na tematy które mnie kompletnie nie interesują. Chciałbym przypomnieć, że zadałem może nie proste, ale jednoznaczne pytanie. Oczekiwałem wpisów na temat, ale nie na temat osobistych animozji. Nie do końca się to niestety udało. Chciałbym już zamknąć ten wątek więc teraz zachęcam do wymiany inwektyw, obelg no i przeprosin również w korespondencji prywatnej pomiędzy zainteresowanymi. Za wszystkie uwagi na temat bardzo dziękuję.

Pozdrawiam

Szczerze mówiąc również uważam, że Creek Classic gra lepiej od Marantza i 16 i 17. I to dużo lepiej.

Nie wiem na czym polega problem z tymi Marantzami, bo niby są zbudowane tak porządnie, a grają w większości przypadków (moim tylko zdaniem oczywiście)... po prostu kiepsko.

A taki np 6000 OSE, to w ogóle porażka.

Miałem go kiedyś i zapamiętałem buczące trafo, problemy z czytaniem nawet oryginalnych płyt na beznadziejnym brzmieniu kończąc. Grał na poziomie taniego Onkyo 7211.

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

O kurde - przepraszam Autora wątku - nie doczytałem ostatniego wpisu a napisałem kompletnie nie na temat, sory :)

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.