Skocz do zawartości
IGNORED

Cedek do kwoty 600 zl do Sony 670es

Jorkers

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej używany Philips , Marantz , Denon z lat świetności - czyli okolice 90r.

Miałem Philipsa CD650 na starcie grał świetnie.

Poszukaj na forum - czasem ktoś chce sprzedać taki rarytas po upgradzie.

A jak nie poszukaj wpisów o starych CDkach i poszukaj który model jest wart zainteresowania.

A dalej to allegro...

Można też coś tańszego jako transport i zewnętrzny DAC - może być ciut drożej ale będzie jeszcze lepiej.

Jak masz wzmacniacz SONY, to CD ( i tuner ) najlepiej dobrac tez z SONY. Oczywiscie sygnal wyprowadzic z wyjscia cyfrowego i poprzez DAC dac na wzmacniacz. Mozna nawet na probe dac CD bez znaczka ES,

Rychu sie z choinki zerwał gdzie jest powiedziane , że najlepiej ma to być Sony? oczywiście nadawały by sie również jak najbardziej , a i w DAC-a myslę , że nie będzie sie Tobie chciało bawić aczkolwiek dobre rozwiązanie -ja bym się kierował w stronę jednak PIONEERA PD-9700 lub PD-S901 masz budżet 600 zł jeżeli by się Tobie udało to za dodatkowe 200-300 zł znalazł byś takiego a może i nawet jakbys poszukał to znalazłbyś za 600 zł. Jak pisałem wcześniej miałem 670-tkę z Pioneerem i naprawdę jest to bardzo dobre połaczenie jak poszukasz w wyszukiwarce jest o tym troszke wspomniane przez kilku forumowiczów pozdrawiam

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Jorkers nie pytaj o Technicsa bo większość skreśla go na starcie i dalej podaje standard czyli Sony, Denon, Nad, Marantz bla bla bla (czyli po krótce wszystko inne ...) SL-PS 900 też zły nie jest ale po pierwsze gra niestety jak Technics a po drugie z cenami przesadzają. 840 gra zupełnie nie jak Technics, ma klasę jest troszkę ciemniejszy ale ma miły dla ucha bas. Jeśli chcesz brzmienia jaśniejszego to niestety tylko starsze konstrukcje jak SL-P 990 spełnią Twoje oczekiwania.

Jednak przy tym musisz go najpierw posłuchać.

czubsi, 15 Cze 2009, 08:03

> 840 gra zupełnie nie jak

>Technics, ma klasę jest troszkę ciemniejszy ale ma miły dla ucha bas.

Mialem tego technicsa krotko z swoja 690es i gral bardzo fajnie - imo zostalby na dlugo, ale posluchalem lamp.....

foxbat, 15 Cze 2009, 09:46

>poszukaj jakiegos Onkyo gdzies do 50zl a reszta na lampizacje!

Foxbat - rozbrajaj mnie Twoje posty - moze napisz, kto jeszcze mialbym owo lampizacje zrobic ;-P

może to i będzie kryptoreklama, ale mam arcama alpha 7 na zbyciu za 700pln wystawiony w dziale ogłoszenia i na allegro... po co kupować coś co trzeba od razu tuningować? nie lepiej kupić coś co gra dobrze od razu po włączeniu do sieci? Nawet jeśli nie mój arcam to może trafi ci się model wyższy (8,8SE albo 9), albo taniej u kogoś innego ..a to klocki są naprawdę godne polecenia...

A ja mimo wszystko polecam cos z kompletu sony, bedzie pasowało razem do siebie; nawet ten x222es, na którym 95% płyt zabrzmi tak samo jak na x779es, no chyba że masz same gold-cd.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

PD-S707 ze starymi udanymi Pioneerami nie ma za wiele wspólnego.

raptusx

Ja za lampami nie przepadam, miałem okazję posłuchać wynalazków z żarówkami w Holandii. Wszystkie rzeczy, które tam były z nazwy nic mi nie mówiły ale cenowo to zbudowałbym za to co tam stało chyba osiedle domków jednorodzinnych. Same kable kosztowały po kilka tysięcy euro ... Powiem tak : Było fajnie, ba bardzo fajnie ale nie dla mnie. Fakt słyszałem urządzenia z lampami grające jak ostre tranzystory więc rozumiem rozsierdzenie lampolubnych, gdy mówi się że lampa jest ciepła analogowa i basta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.