Skocz do zawartości
IGNORED

AP Virgo II do zestawu NAD serii S

LukRin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam się nad zmianą w moim zestawie kolumienek AP Yara na AP Virgo II. Jestem bardzo zadowolony z dźwięku jaki mam w tej chwili, ale jako osoba która połknęła audiofilskiego bakcyla chciałbym coś zmienić. Oczywiście nie chciałbym przedobrzyć. Może się okazać, że kolumienki będą za duże do mojego pomieszczenia (16m). Może jest ktoś kto mnie utwierdzi w decyzji zmiany lub pozostaniu przy istniejącym systemie.

https://www.audiostereo.pl/topic/56908-ap-virgo-ii-do-zestawu-nad-serii-s/

kolumny bardzo dobre, ale pomieszczenie na 100% za małe, one się uduszą w tym pokoju, min. 22-25m dla tych kolumn. Miałem AP Virgo II potem AP Tempo III w 15m i to było za mało.

pozdr

Miałem spark 5 i virgo 2 (do wczoraj) i sparkom 5 do virgo 2 duzo brakuje praktycznie virgo sa lepsze w całym pasmie ale virgo 2 potrzebują sporo miejsca tak z 20 metrów przynajmniej. Zastanów sie nad sitarą która gra znacznie lepiej niz spark 5 i Twoje Ap.

Dziękuje wszystkim za info :)

Arek67,

Czemu uważasz, że Vincent jest słabiutki ?

Przed chwilą porównywałem z sieciówką Groneberga którą również posiadam i nie zauważyłem żadnej różnicy.

W 16m virgo2 sprawdzą się znakomicie. Pod warunkiem trzymania się zasady ich ustawiania wg. sugestii AP

Są wyjątkowo niepraktyczne pod tym względem. Powinny stać bardzo szeroko rozstawione i niemal na środku pokoju skręcone do siebie 75-85 stopni. Ćwiczyłem w takich pomieszczeniach virgo1 ,ale były to pokoje wyłącznie do odsłuchu więc nie ograniczały mnie np. opinie domowników. Co do elektroniki to zdzierżą różne wynalazki, ale lepiej aby nie grały jasno bo krew z uszu pocieknie. Wzmacniacze ze średniej półki cenowej typu sugden a21, exposure XX ,XXV , electrocompaniet to dobre towarzystwo. Wymieniany NAD niestety nie wiem.

Tak więc jeżeli masz pokój jest tylko do słuchania muzyki to virgo jest znakomitym wyborem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.