Skocz do zawartości
IGNORED

koncerty blue-ray

fugazi

Rekomendowane odpowiedzi

Procol Harum;

audio 4/10

video 2/10

Koncert zagrany statycznie, leader w dobrej kondycji,

Wierność wykonań z wersjami historycznymi.

Jako pamiątka muzy z lat 60/70 może być.

No i na koniec "Whiter Shade of Pear".

Witam czy są koncerty BD w DTS MA w muzyce : chillout, ambient, cafe del mar itp. pozdrawiam

Witam wyszły 2 nowości prosba o recezje jeżeli Ktoś ma?:

Czyli Placebo oraz Black Country Comunion?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11031-0-09991200-1320774775_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Płyta Blu –ray OCH! TURNAU OCH-TEATR. Zacznę o najważniejszych informacji: Dźwięk:od płyt blu ray koncertowych wymagamy przede wszystkim dobrego dźwięku bo przecież po to ten nośnik ma tyle miejsca aby dźwięk krótko mówiąc HD mógł zmieścić się obok dobrego obrazu. Włączając płytę pierwsze co robię oglądam parametry ścieżek dźwiękowych. Pierwsze sekundy obserwacji to rozpacz i zdziwienie . dostępne ścieżki to LPCM 2.0 48 Khz 1.5 Mb/s i DTS 48KHz 775kb/s. Czyli raczej parametry płyty dvd . Gdzie jest dźwięk typu DTSHDMA czy TRUE HD do jakich przyzwyczaili nas inni. Gdzie byli i co robili panowie od masteringu ? Po co wyprodukowano blu ray ?Jednak następne sekundy odsłuchu spowodowały wybuch euforii. Te dwie dostępne ścieżki zrobione są DOSKONALE!!. W LPCM. Mamy bardzo wyraźne ,szczegółowe ,bogate stereo ,wokal czysty, instrumenty słychać precyzyjnie-dociera do nas dźwięk nieskazitelny. Ten zwykły archaiczny DTS 5.1 też jest bardzo dobry jak nie najlepszy jaki słyszałem spośród wszystkich starych ale jarych DTs-ów. Można ewentualnie się przyczepić do stosunkowo mało aktywnych tyłów które słychać głównie w momencie braw. Reasumując mimo niskich lotów na liczniku dźwięku czyli w teorii ,w praktyce jest rewelacyjnie !!! i tylko dręczy myśl jak by było gdyby dźwięk był np. zremasterowany w DTSHD MA. Obraz : Koncert odbywa się w dość przyciemnionej sali , na której –proszę mi wytłumaczyć dlaczego-puszczany jest czasem dymek ala koncert AC piorun DC. Dymek ów jak zwykle niszczy obraz HD. Kamery czasem mają leciutki problem z ostrością. Najważniejsza kamera zamontowana naprzeciwko Grzegorza ma ten właśnie problem łapiąc często lepsza ostrość z lustrzanej pokrywy fortepianu. Ale to już czepialstwo z mojej strony –ogólnie jak na polską realizację obraz hd dobry. Menu –tu mały zonk w czasie odtwarzania wracamy do menu przerywając utwór –jak za starego dvd hmmm, poza tym czytelne ,fajne dodatki .Repertuar –nie godzien jestem – nigdy nie będzie przy tak bogatej twórczości aby na jednej płycie zamieścić wszystkie ulubione dla kogoś utwory. Mi osobiście brakuje duetów które zawsze były rewelacyjno-powalające np. z Sikorowskim, Sojką czy z kobietami które mimo ,że są to nie pokazują tego co potrafią. Resumując jest to chyba najlepsza z płyt DVD/blu ray wydana do tej pory w kraju jeśli chodzi o dźwięk i obraz ,polecam nie tylko dla Krakowiaków. Dźwiek 6/6 obraz 4/6.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam wyszły 2 nowości prosba o recezje jeżeli Ktoś ma?:

Czyli Placebo oraz Black Country Comunion?

tu masz krótki opis

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 10 miesięcy później...

Witam,

Zaczalem sobie dzisiaj czytac po raz pierwszy ten watek od pierwszej szpalty i jakiez moje koncowe rozczarowanie…czemu on umarl smiercia „naturalna”? Fajni ludzie, fajne komentaze i recenzjce… łudze się, ze zostal przeniesiony do innego watku…???

Jesli ktokolwiek tu zagladnie, dajcie znac....temat lezy juz rok i porasta pajeczynami...szkoda (wiem wiem, jest kilka inych podobnych tematow ale ten jednak jest wg mnie najbardziej wartosciowy (przeczytalem inne) i moze warto tu go rozwijac.

No ożywiam:

Carlos Santana 2011 Mountreux - REWELACJA !!!

Po niezbyt udanych realizacjach na BD wreszcie Carlos zarejestrował klasyczny repertuar.

Ale jak !

Utwory na płycie:

1. Spark of the Divine

2. SOCC

3. Back in Black

4. Singing Winds, Crying Beasts

5. Black Magic Woman / Gypsy Queen

6. Oye Como Va

7. Maria, Maria

8. Foo Foo

9. Corazon Espinado / Guajira

10. Benny and Cindy Solo

11. Jingo

12. Carlos Speaks / Novus

13. Europa (Earth's Cry, Heaven's Smile) / I Want You

14. Batuka / No One to Depend On

15. Duende / Open Invitation

16. Make Somebody Happy / Right On Be Free

17. Evil Ways / A Love Supreme

18. Sunshine of Your Love

19. Smooth / Dame Tu Amor

20. Soul Sacrifice / Dennis Drum Solo

21. Samba Pa Ti

22. Into the Night

23. Love, Peace, And Happiness/Freedom

recka:

Ukryta Zawartość

Druga pozycja z półki MUST HAVE z 2012 to OVERTIME by Lee Ritenour, ale opisana w odrębnym wątku.

Ogólnie rok 2012 to mizeria w muzie.

Ukryta Zawartość

Witam,

Zaczalem sobie dzisiaj czytac po raz pierwszy ten watek od pierwszej szpalty i jakiez moje koncowe rozczarowanie…czemu on umarl smiercia „naturalna”? Fajni ludzie, fajne komentaze i recenzjce… łudze się, ze zostal przeniesiony do innego watku…???

Jesli ktokolwiek tu zagladnie, dajcie znac....temat lezy juz rok i porasta pajeczynami...szkoda (wiem wiem, jest kilka inych podobnych tematow ale ten jednak jest wg mnie najbardziej wartosciowy (przeczytalem inne) i moze warto tu go rozwijac.

Lubię sobie obejrzeć i posłuchać coś na BD więc postanowiłem zajrzeć do tego tematu no i po pierwszych postach byłem zdziwiony... Byłem zdziwiony opinią na temat płyty z koncertu Celiny. Nie ładnie się wypowiadać jak się nie przeczytało całego wątku, więc miałem się nie odzywać. Ale jak kolega wyżej prosił, żeby ktoś się odezwał to się odezwę przy czym zaznaczam, ze przeczytałem tylko kilka pierwszych i kilka ostatnich postów, a więc mogę powtarzać po kimś.

Wracając do tematu płyty (CELINE DION: Live in Las Vegas), moim zdaniem jest ona fatalnie zrealizowana. Obróbka w studio jest bardzo słyszalna, aż nie mam ochoty jej w ogóle słuchać. Bardziej to przypomina kiepską wersję zwykłego albumu niż live. Przełom średnicy i wysokich jest tak podbity, że o głośniejszym słuchaniu nie ma mowy. Dodam tylko, że doszedłem do tych wniosków głównie na podstawie utworu "I Surrender", gdyż ten najbardziej lubię i najwięcej (jeśli nie jedynie) słucham.

Jeszcze co do tego podbicia średnicy/wysokich... Faktem jest, że nie mam obecnie żadnego dac-a, natomiast inne koncerty BD i zwykłe albumy CD są słyszane "normalnie". Po drugie miałem przy wcześniejszych kolumnach chwilowo Dac Magica i efekty były takie same.

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Co do Cellinki;

To fatany materiał, rejestrowany po kilkuletnim show w jednym i tym samym miejscu w kasynie.

CD zmęczona i bez pasji. Realizacja kompromitująca.

Poziom choreografi jako żywo z Wąchocka.

Qrcze, a ja wlasnie tydzien temu zamowilem sobie przez neta na poczatek, skuszony wlasnie dobrymi recenzjami, Celinke w Las Vegas…no zobaczymy.

Pocieszam się tym, ze mojej zonie ta plyta nawet w wersji Mono będzie zawsze rewelacyjna…po prostu lubi Celinke w kazdej możliwej formie 

Na drugi rzut poszlo tez jednoczesnie zamowienie na Madonne- Sticky & sweet tour… – mam sentyment do tej wokalistki i zawsze chcialem mieć jej jakis koncert – a ten tez w opinii wielu forumowiczow nadaje się do i posluchania i do ogladniecia.

Na podstawie tego watku oraz podobnego z innego, pokrewnego forum, stworzylem liste moich zakupow, która przedstawie ponizej, może komus się przyda takie kompedium wiedzy o dobrych koncertach w pigulce 

- SCHILLER Atemlos live

- Melani Farmaer - Stade De France

- VOLBEAT - Live From Beyond Hell / Above Heaven

- The 25th Anniversary Rock & Roll Hall of Frame

- Lee Ritenour – Overtime

- Quincy Jones 75th Birthday Celebration

- DJ BoBo - Dancing Las Vegas

- Status Quo Live at Montreux –

- Michael Bolton Live at Royal Albert Hall

- Steve Wonder - Live At Last

- WITHIN TEMPTATION - "Black Symphony

- Dave Matthews & Tim Reynolds: Live At Radio City

- Chicago / Earth, Wind & Fire: Live at the Greek Theatre

- The Strat Pack - The 50th Anniversary Of The Fender Stratocaster

- Celine Dion - Live.In.Las.Vegas (juz zakupione)

- Madonna- Sticky & sweet tour (już zakupione)

Chyba czeka mnie kawal dobrej muzyki wraz z obrazem do poznania  Będę sukcesywnie kupowac powyzsze pozycje, powinna się uzbierac ciekawa kolekcja.

Jeśli macie jakies inne jeszcze propozycje, chetnie je poznam.

pozdrawiam i dzieki!

Wybrałeś kilka kompletnych klopsów, a o kilku perełkach zapomniałeś.

Dopisz do listy Hit Man i Hit Man Return - Davida Fostera.

Dopisz Michaele Buble , Seal`a , dopisz ..... eh, kasy zabraknie . :)

Napisz jaki masz player, bo możesz się rozczarować z Dave Matthews & Timem Reynoldsem ...

Jak dobrze że temat ożył :). Peter Gabriel :Secret World Live BR. Słynne stare dvd z tego koncertu było bardzo dobrze zrobione jeśli chodzi o jakość dźwięku .Obraz jak obraz na dvd. Blu ray -obraz ciut lepiej niż na DVD -szkoda ale wtedy nie było jeszcze kamer dobrej jakości chyba. Dźwięk bardzo dobry lepszy od dvd- chyba to czego oczekiwaliśmy bardzo fajny DTS HD MA .Dobra przestrzeń i bas.Chyba lepszy od poprzedniego BR. pana PG.A propos Celiny którą widzę usilnie bronię chodzi mi głównie o jakość ścieżki DOLBY TRUE HD 96/24 . Jeden z najlepszych z TRU HD ( w sumie w tej ścieżce jest znacznie mniej koncertów niż DTS HD MA) fakt niektóre utwory nie maja takiej przestrzeni ale w większości dżwięk jest BDB. Nie chodzi mi o choreografię i faktyczny brak orkiestry itp. z tyłu Celine ale o samą ścieżkę i jej jakość na 70% płyty.Jeśli tego nie słyszycie no to znaczy że sprzęcior coś nie trawi TRUE HD .Pozdrawiam wszystkich i nie zasypiajmy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie chodzi mi o choreografię i faktyczny brak orkiestry itp. z tyłu Celine ale o samą ścieżkę i jej jakość na 70% płyty.Jeśli tego nie słyszycie no to znaczy że sprzęcior coś nie trawi

Tak jak mówiłem, słuchałem głównie "I surrender", jeszcze troche "my heart will go on" i "Pour Que Tu M'aimes Encore". Jako że mam podłączone pod wzmak stereo, słucham ścieżki pcm 2.0. Chwile się "pobawiłem" innymi, ale nigdzie nie było rewelacji, niestety... Również oceniam tylko fonię, w szczególności wokal.

Tak w ogóle to mam 5 koncertów na BD i to jest jedyny który brzmi tak fatalnie. Jestem pewien, że dobry producent by nagrał mandarynę tak, że by nam czapki z głów pospadały, a z Celiną zrobić coś takiego...

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

dab

Stade De France Mylene Farmer to najlpsze widowisko na blu-ray jakie dotychczas widziałem. Koncert marzenie.

Within Temptation powala na kolana. LPCM 5.1 (24bit-96kHz) jest doskonałe.

Z elektroniki polecam Recoil z Budapesztu i Gotan Project.

Wybrałeś kilka kompletnych klopsów, a o kilku perełkach zapomniałeś.

Dopisz do listy Hit Man i Hit Man Return - Davida Fostera.

Dopisz Michaele Buble , Seal`a , dopisz ..... eh, kasy zabraknie . :)

Napisz jaki masz player, bo możesz się rozczarować z Dave Matthews & Timem Reynoldsem ...

heh no wlasnie liczylem na uzupelnienie listy a klopsy tez lubie :) zakupy z cyklu "jedna plytka na miesiac" mnie w zupelnosci zadowoli, mam czas, bo planuje jeszcze troche pozyc :)

recenzje Seala widzialem ale on zupelnie mnie nie pociaga...nie lezy mi jego talent, co zrobic :<

Co do: Hit Man i Hit Man Return - Davida Fostera - musze odpalic youtube, bo to sa dla mnie nowe hasla...

Obecnie pogrywam na niczym wyszukanym bo na tegorocznym ampli Yamaha VX673 i na juz leciwym komplecie kolumn 5.1 Jamo (nie jest to gorna polka ale graja przyzwoicie czekajac na wymiane...)

Peter Gabriel :Secret World Live BR

Dzieki!

Dopisano do listy.

"Piter" zawsze mi dobrze lezal wiec tym bardziej skoro jak piszesz - plytka jest dobrze zrealizowana.

Stade De France Mylene Farmer to najlpsze widowisko na blu-ray jakie dotychczas widziałem. Koncert marzenie

Mam dokladnie takie nadzieje. To bedzie jedna z kolejnych pozycji "do zaliczenia"

Z elektroniki polecam Recoil z Budapesztu i Gotan Project

wstepnie wciagnalem na liste :) - musze potestowac na y-tubie :)

Dzieki!

Co do Cellinki;

To fatany materiał, rejestrowany po kilkuletnim show w jednym i tym samym miejscu w kasynie.

CD zmęczona i bez pasji. Realizacja kompromitująca.

Poziom choreografi jako żywo z Wąchocka.

A mi się ten koncert podoba. Może jestem tandeciarzem w stylu Tańca z gwiazdami ale puszczałem koncert wielu znajomym ( może nie audiofilom z ambitnym zacięciem ) ale " normalnym " ludziom i wszystkim koparki poopadały. I chociaż nigdy pewnie nie kupię żadnego CD

Celine po tym koncercie polubiłem ją . Dzisiaj wiele osób także wypowie się ze to co robił Michael Jackson , Elvis Presley to też hamerykańska tandeta i kicz , a dla mnie pozostaną ikonami czasów w których żyli i tworzyli.

Dopisz:

- Santana 2011,

- The 25th Anniversary Rock & Roll Hall of Fame Concerts

Ukryta Zawartość

oraz

- Billy Joel.

Do Jasia:

MJ oraz Elvis to top obsolutny.

Celina to tylko piosenkarka.

Może się jej barwa głosu podobać. Mnie nie kręci.

Ale w Las Vegas zabrakło rzetelnej realizacji i poważnego podejścia do tematu.

To jest właśnie powody brake mojej akceptacji do tego materiału.

Ukryta Zawartość

Dopisz:

oraz

- Billy Joel.

umknelo ci, pozycja: The 25th... juz jest na mojej liscie, nie moglem jej pominac. :)

A Billy, to konkretnie jakie wydanie polecasz?

Jeśli chodzi Petera Gabriela to POLECAM Peter.Gabriel.-.New.Blood.-.Live.in.London.2011 - świetne, specyficzne wykonania z orkiestrą, dzwięk w DTS zaj...sty, następna pozycja jego którą polecam to Peter.Gabriel.Growing.Up. - nie wiem czy to było jakieś wydanie na BD czy DVD ja to mam w pliku z jakiejś TV - świetny koncert, mam również i bardzooooo polecam Marillion Live From Cadogan Hall - jeśli ktoś lubi Marillion to trzeba obejżeć i przede wszystkim usłyszeć :)

Dopisz:

- Santana 2011,

Ukryta Zawartość

oraz

- Billy Joel.

Do Jasia:

MJ oraz Elvis to top obsolutny.

Celina to tylko piosenkarka.

Może się jej barwa głosu podobać. Mnie nie kręci.

Ale w Las Vegas zabrakło rzetelnej realizacji i poważnego podejścia do tematu.

To jest właśnie powody brake mojej akceptacji do tego materiału.

Ja też wolę Janis Joplin , doceniałem jednak skalę głosu Celine ( niewiele jest taki piosenkarek ) jej mozolne pięcie się na szczyt , jak powiedziałem Cd żadnego nie mam , ale koncert , oprawa choreograficzna mnie ruszyła . Wiem ze to trochę holywoodskie , ale musiało być coś w tym przedstawieniu skoro bilety sprzedały sie od ręki na cały 6-letni kontrakt. Muzyka ma różne oblicza , a to jest jedno z nich . Ja w dżwieku też nie doszukałem sie jakichś większych błędów . Ale ponoć każdy słyszy i widzi nieco inaczej.

Ukryta Zawartość

A mi się ten koncert podoba. Może jestem tandeciarzem w stylu Tańca z gwiazdami

doceniałem jednak skalę głosu Celine ( niewiele jest taki piosenkarek ) jej mozolne pięcie się na szczyt , jak powiedziałem Cd żadnego nie mam , ale koncert , oprawa choreograficzna mnie ruszyła

Nie wiem czy mnie wszyscy dobrze zrozumieli... oceniam tylko realizację płyty, czyli to, co zrobił z dźwiękiem Pan przy komputerze. Choreografia itd jest dla mnie okej. Głos (skala i siła) Celiny jest faktycznie imponująca na tle całej tandety pop, ale ja osobiście wolę Edzię (Górniak). Fakt, że ma teraz gorszy czas, ale weźmy np. taki album EKG i utwór list. Po drugie weźmy wykonanie live "List-u" w programie Jak Oni Śpiewają (jest na youtubie). Jeśli chodzi o "warsztat" moim zdaniem Edzia jest jeśli nie lepsza to na pewno nie gorsza od Celiny.

Aha, jeszcze taka ogólna uwaga do omawianej płyty BD Celiny. Dźwięk jest "mało live", a więcej studyjny...

Dzięki za odpowiedź.

Widziałem i słyszałem kawałek. Podobała mi się bardzo realizacja dźwięku. Mam 2 koncerty HITMAN-A w podobnym klimacie, ale u Buble-a jakoś fajniej to gra.

Nie wiem czy mnie wszyscy dobrze zrozumieli... oceniam tylko realizację płyty, czyli to, co zrobił z dźwiękiem Pan przy komputerze. Choreografia itd jest dla mnie okej. Głos (skala i siła) Celiny jest faktycznie imponująca na tle całej tandety pop, ale ja osobiście wolę Edzię (Górniak). Fakt, że ma teraz gorszy czas, ale weźmy np. taki album EKG i utwór list. Po drugie weźmy wykonanie live "List-u" w programie Jak Oni Śpiewają (jest na youtubie). Jeśli chodzi o "warsztat" moim zdaniem Edzia jest jeśli nie lepsza to na pewno nie gorsza od Celiny.

Aha, jeszcze taka ogólna uwaga do omawianej płyty BD Celiny. Dźwięk jest "mało live", a więcej studyjny...

Nie wiem , może się nie znam , ale ten koncert u mnie brzmi bardzo dobrze , dżwięk tak mocny , pełny ze drżą ściany, Mi tam niczego nie brakuje . Edzi tez jestem sympatykiem ale niestety jak dla mnie nie potrafi przeskoczyć sukcesy " Dotyku " A ile to już lat od wydania tej płyty. ? To że ma talent wokalny nikt nie podważy , to że jest ładna i ma fajne dyndałki ( sesja w playboyu i filmiki na YT. ) to również. Ale te obecne produkcje niestety nie moga sie wyróżnić , zarzuca jej się zły dobór kompozytorów , tekściarzy , muzyki. Moze powinna robic to co Adele , Melody Gardot nie wiem , mówi sie potocznie że to zmarnowany talent , niewłaściwy dobór ludzi wokół siebie . Niestety kariery na miarę Celine to ona nie zrobi La Scala , Olimpia czy choćby te tandetne Las Vegas nie zaproponują jej kontraktów życia .

Hmmmm u mnie Celina brzmi "akceptowalnie" tylko na zestawie do komputera (harman kardon soundsticks). Ale na tym wszystko brzmi wyjątkowo ładnie, łącznie z kiepskimi mp3. Na lepszych kolumnach niestety słychać jak płyta jest źle zrealizowana.

Ale te obecne produkcje niestety nie moga sie wyróżnić , zarzuca jej się zły dobór kompozytorów , tekściarzy , muzyki. Moze powinna robic to co Adele , Melody Gardot nie wiem , mówi sie potocznie że to zmarnowany talent , niewłaściwy dobór ludzi wokół siebie . Niestety kariery na miarę Celine to ona nie zrobi La Scala , Olimpia czy choćby te tandetne Las Vegas nie zaproponują jej kontraktów życia .

Niestety to 100% prawdy. Od albumu EKG (2002 rok jak dobrze pamiętam) muzyka Edzi na siłę próbuje dorównać poziomem do ogólnej tandety popu.

muzyka Edzi na siłę próbuje dorównać poziomem do ogólnej tandety popu.

Lepiej się tego ująć nie da ! Bravo !

Niestety Edyta to samo-niszczący się talent.

Uwielbiam jej debiutancką płytę DOTYK.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.