Skocz do zawartości
IGNORED

koncerty blue-ray

fugazi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jeden, gdzie gościem jest Kwaśniewski (z PL napisami) ale fanem nie jestem, więc polecić nie mam co .

Ostatnio słucham BD CREAM , to były fajne czasy ! :)

A to jest "Shine a light" Martina Scorsese mam to co prawda wersje dvd. Ale bardziej to traktuję jak film a nie koncert rockowy ;)

Poz

dzięki za info,

czy ktoś posiada albo widział iron maiden- flight 666 ? cena na razie zaporowa w mm 144pln.

interesuje mnie również nin oraz oasis, moze ktoś widział ,jakie wrażenia?

Witam !!! Jam mam ten koncert ironow dobrze zrobiony warto kupic mnie sie podobal

Mysle ze najslabiej wypadaja stare koncerty i filmy odswiezane na potrzebe tego formatu ogladalem koncert AC/ DC z

lat 80 chyba obraz niby ostrzejszy ale jakis taki ziarnisty.

Mam tez Helikopter w ogniu na DVD i kupilem tez na blue ray no i troche sie rozczarowalem

szalu nie ma. Koncert wielkiej czworki z sonic festiwal tez przyzwoicie zrobiony

Megadeth Rust in Peace moglby byc lepszcz dzwiek troche slaby i duzo basu.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Jest coś takiego jeżeli chodzi o audio na blue ray.Nie wiem czy ktoś o tym już tu pisał bo nie czytałem całości.

DIVERTIMENTI-TrondheimSolistene

Benjamin Britten Simple Symphony

Grazyna Bacewicz Concerto for String Orchestra

Terje Bjørklund Carmina

Béla Bartók Divertimento for Strings

AWARDS

Best Recording of the year 2008 Ultra Audio

Orchestral Disc of the Month Classic FM

Editor's Choice GRAMOPHONE Magazine

Best Small Ensemble Adresseavisen

Best Surround Sound Album Aftenposten

Best Engineered Album Dagens Næringsliv

Release date

May 2008

Recording date

November 2007

Selbu Church, Norway

Original source

DXD (352.8kHz/24bit)

Są to dwie płytki jedna jest SACD druga Blue Ray

Disc 1

Hybrid SACD

MCH 5.1 DSD

Stereo DSD

Disc 2 Pure Audio Blu-ray

DTS HD MA 192kHz/24bit 5.1

Dolby True HD 192kHz/24bit 5.1

LPCM 192kHz/24bit 5.1

LPCM 192kHz/24bit STEREO

Region: ALL - worldwide

Z tego co sprawdzałem na stronce to w maju wyszła nowa płytka

TRONDHEIMSOLISTENE - in folk style

Disc 1

Hybrid SACD

MCH 5.1 DSD

Stereo DSD

Disc 2

Pure Audio Blu-ray

DTS HD MA 192kHz/24 bit 5.1

DTS HD MA 96kHz/24 bit 7.1

LPCM 192kHz/24 bit STEREO

mShuttle: FLAC 96kHz + MP3

Region: ABC - worldwide

Pierwsza płyta jest do kupienia w internecie kosztuje około 120 zł ja kupowałem w marcu w jakimś sklepie internetowym nie pamiętam nazwy,trzeba poszukać (znalazłem jakby ktoś był zainteresowany)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

drugiej nie mają z tego co widzę,ale jak znajdę to też sobie zamówię(jakby ktoś znalazł gdzie u nas można kupić to niech da znać na priv)

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Ostatnio dorwałem Iron Maiden Flight 666 - zapis z trasy koncertowej. Obraz żyleta, może dwa momenty gdzie trochę smużyło, dźwięk zmiksowany rewelacyjnie - Master Audio HD. Można obejrzeć sam zapis z koncertu lub film przedstawiający także wydarzenia zakulisowe. Ogólem ponad 3 godziny materiału!!!

Też mam ten koncert i w sytuacji gdy chciał bym komyś nieobeznanemu z Maidenami zaprezentować ten koncert to bym się zastanowił, dzwiękowo słabo obraz też z dużą ziarna czasami i ta formuła ciągłej zmiany scen nie pomaga muzyce

Szkoda Ze nie było takich możliwości jak Iron Maiden nagrywał koncert z Rock in Rio.Dla mnie jeden z lepszych koncertów szkoda że na DVD.

METALLICA SLAYER ANTHRAX THE BIG FOUR 4 .Obraz ładny ale bez rewelacji .Dzwięk DTS HD ,tutaj już gorzej .Tylne kanały ledwo słyszalne. Jednakże polecam ze względu na MEGADETH I SLAYER.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

STING LIVE BERLIN uff ulżyło w końcu dobry a nawet bardzo dobry blu ray obraz 6/6 dźwięk tez super ,czasem niskie tony dają zbyt mocno po bębenkach (chyba jakiś kontrabasssssssssss) może w niektórych utworach wokal mógłby być klarowniejszy ale to koncert nie studio .Utwór nr 5 powala.

Na tym forum starajmy się pisać nie to co mamy tylko co na tych blu ray słyszymy i widzimy i jak to odbieramy ewentualnie na czy odbieramy -sprzęt czyli -w miarę obiektywnie ,wypisywanie spisu utworów dostępnych wszędzie też wydaje się zbędne . Najnowszy BEE GEES płyta bardziej dokumentalna i autobiograficzna . Obraz z koncertów przeważnie mierny -no ale z koncertów z przed lat żylety nie osiągniemy . Zasługuje jednak na uwagę kilkanaście fragmentów przebojów zrobionych w formacie LPCM tu dużo lepszym niż DTSHDMA. Można wyłapać kilka dobrych kawałków .

kult akustycznie na BD dtsHDMA :D ale jajca, nie sadzilem ze dozyje ;) juz sie nie moge doczekac - mam nadzieje ze zrealizowane lepiej niz ich plyty stereo. Moze ktos juz sluchal?

Ja jak narazie posiadam tylko 2 koncerty BD.

NIGHTWISH - END OF AN ERA

SCOOTER - LIVE IN HAMBURG

No, to akurat trafiłeś na dwa techniczne KNOTY !!! Ani obraz, ani dźwięk , a Nightwish to chyba kopia z DIVX (1280x720) - to mocne

nieporozumienie . Scooter to sentymencik i nic więcej.... sorry .

METALLICA SLAYER ANTHRAX THE BIG FOUR 4 .Obraz ładny ale bez rewelacji .Dzwięk DTS HD ,tutaj już gorzej .Tylne kanały ledwo słyszalne. Jednakże polecam ze względu na MEGADETH I SLAYER.

Moje wrazenia zgola inne ... Dzwiek wydaje mi sie dosc dobry

SCHILLER Dźwięk: DTSHD MA dźwiękowy majster sztych !!!!!!!!!!!! ,wzór jakości dźwięku ,doskonała przestrzeń ,perfekcyjny bas ,wyśmienita szczegółowość , równowaga tyłu i przodu , nie ma nie będzie jeszcze długo takiej jakości dźwięku na płycie blu Ray a mam około 40 koncertów .Takie Depeche Mode czy U2 jeśli chodzi o realizację dźwięku to PRZEPAŚĆ !! Podobnie dvd tego wykonawcy jest również bardzo dobrej jakości dźwiękowej . Pomijam aspekt rodzaju muzyki Pana Schillera ale może tylko jedno zdanie ,że Oldfield i Vangelis długo musieli by pracować nad takimi utworami –fenomen 21 wieku . Tak twierdzą również słabsi entuzjaści muzyki elektronicznej. W skali do sześć dźwięk określam jako siedem. Obraz gorszy ,ale tłumaczy półmrok w okolicach sceny a przy słabszym oświetleniu zawsze jakieś ziarno wyjdzie ale nie jest to takie istotne bo nie o to przecież chodzi jeśli chodzi o koncerty .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

SCHILLER Atemlos live

Witam.

Pragnę potwierdzić słowa o koncercie jak wyżej.Potwierdzam powyższy post,opis od JÄdrek.

Pragnę tylko dodać że w koncercie mamy cztery solistki i jeden głos męski.Coś wspaniałego.

Członkowie zespołu w tym dwie perkusje aktywnie uczestniczą w tym koncercie.

Obraz 11/10 jak na koncert.

Dzwięk 10/10.

Pomysł tzn.urozmaicenie koncertu wokalistkami a do tego kamera,światło scenografia 10/10.

Atmosfera koncertu uzależnia totalnie.

Niemiecka solidna robota i wzór do naśladowania moim skromnym zdaniem.

Jak i dla mnie to REFERENCYJNE wykonanie i najlepiej wykonany koncert na blue-ray.

Hejj.

• 2 miesiące później...

Ale cisza na formum cos ostatnio. Marillion blu ray. Bardzo fajny dźwięk czuć w pokoju 96KHZ. Obraz dobry aczkolwiek statyczny smutny jak cały koncert. Nowy Marillin jeszcze kilka lat temu grał porywająco - tu stypa u dziadka smutek i nostalgia. Gregorian blu ray niestety płyta nie rózni się prawie od dvd wcale. Zwykły DTS nie DTSHDMA troszkę może lepszy niż na dvd bo mam obie płytki.Dlaczego jest przyzwolenie na robienie płyt blu ray o jakości dvd dlaczego klient jest oszukiwany? Ale posłuchac od biedy można.

Ukryta Zawartość

post-15535-098513900 1298628321_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dlaczego jest przyzwolenie na robienie płyt blu ray o jakości dvd dlaczego klient jest oszukiwany?

To samo z filami na BD ... liczy się kasa i wydymanie drugiej strony ... a uczciwość, przyzwoitość - niedługo wykreślą te słowa ze słowników

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

" Marillion blu ray. Bardzo fajny dźwięk czuć w pokoju 96KHZ. Obraz dobry aczkolwiek statyczny smutny jak cały koncert. Nowy Marillin jeszcze kilka lat temu grał porywająco - tu stypa u dziadka smutek i nostalgia."

Właśnie wczoraj zakupiłem w MM za 99zł. Potwierdzam co napisałeś,obraz nazwałbym raczej słaby,a nawet bardzo słaby. Dźwięk LPCM stereo wyśmienity,natomiast DTS HD MA 5.1 u mnie dużo słabszy,aż się zastanawiałem czy nie jest "skopany".Czy, może ktoś jeszcze się wypowie w temacie?

Hmm... Weekend z Marillion...i wciąż mało.Przesłuchałem cztery razy:-) Uczta dla ucha!!! Muszę "odszczekać" poprzednią wypowiedź:-)i to pod stołem!! Akustyczny koncert w londyńskim Cadogan Hall.Fakt,smutny,nostalgiczny,ale jakże piękny w swojej wymowie,zwłaszcza kiedy Steve Rothery zamienia gitarę akustyczną na elektryczną i "zapodaje" swoje cudowne solówki.Do obrazu też się przyzwyczaiłem,wychodzi na to,że chyba tylko z jednej kamery,akurat tej na Hogarth'a,obraz jest jakiś taki "inny",jak nie blu ray.A może,to moja plazma HD ready jest winna?? W dodatkach, studyjna wersja koncertu w jakości HD! Już nie żałuję wydanej kaski:-) Pozdrawiam.

Także jestem od kilku dni posiadaczem wspomnianego koncertu. Obraz faktycznie nie powala, natomiast dźwiękowo - w stereo , rewelacja. A tak a propos rozwalają mnie teksty o "nowym Marillion"...Hogarth jest w zespole od 22 lat :)

" A tak a propos rozwalają mnie teksty o "nowym Marillion"...Hogarth jest w zespole od 22 lat :)"

Masz rację.Wielu fanów uważa,że po odejściu Fisha,to nie jest już "Marillion". Tak jak Genesis po odejściu Gabriela.Ale fakt jest taki,że zespoły istnieją,nagrywają,mają swoich "nowych" fanów.Muzyka broni się sama.Mnie się podoba:-) Pozdrawiam.

Mam pytanie do posiadaczy koncertu Marillion na blu-ray odnośnie parametrów wizji tego wydawnictwa.

Na pudełku jest opis 1080/24p. Umnie przy ustawieniu hdmi Auto obraz jest rozpoznawany jako 1080i, a raczej powinno być 1080p. Podobny numer mam tylko na filmie "Chicago".

Odnośnie dźwięku jest niezły (24/96), ale warto by porównać z wydaniem na CD. U mnie sygnał PCM stereo idzie po koaxialu do CD z funkcją rzetwornika D/A (24/192).

Mam pytanie do posiadaczy koncertu Marillion na blu-ray odnośnie parametrów wizji tego wydawnictwa.

Na pudełku jest opis 1080/24p. Umnie przy ustawieniu hdmi Auto obraz jest rozpoznawany jako 1080i, a raczej powinno być 1080p. Podobny numer mam tylko na filmie "Chicago".

Odnośnie dźwięku jest niezły (24/96), ale warto by porównać z wydaniem na CD. U mnie sygnał PCM stereo idzie po koaxialu do CD z funkcją rzetwornika D/A (24/192).

W opcjach blu-raya masz wyłączone 1080p.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.