Skocz do zawartości
IGNORED

VINYL DOKUMENT 1:30 h

jazzga

Rekomendowane odpowiedzi

Niektórzy z tych panów przegrali swoje życia (łącznie z autorem tego dokumentu), a większość ma poważne problemy emocjonalne.

Film podzielony jest na 11 części i znajduje się na kanale you tube użytkownika thevandit.

Oto link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/56954-vinyl-dokument-130-h/

Tak naprawde nie ma to nic wspolnego ze sluchaniem muzyki bo przeciez o nia tu chodzi?! To co widac na filmach to chorzy kolekcjonerzy i nie ukrywajmy patologiczne zachowania (karmienie psa pizza!)

Zbieram plyty od grudnia mam 160 szt i ciagle rosnie glownie te ktore slucham dosc czesto a nie po to by staly na polce sic...jeszcze jej nie mam:) -zrobie niebawem.

robix

Dokładnie. Jak słyszę, że ktoś kupuje analogi, po to tylko żeby stały na półce, to czarny śmiech mnie ogarnia. Osobiście ostatnio zetknąłem się nawet z przypadkiem, przegrywania płyt CD (oryginały od razu w folię i praktycznie nikt nie ma prawa ich dotykać, nie wspominając już o słuchaniu).

robix, 24 Cze 2009, 01:38

>Tak naprawde nie ma to nic wspolnego ze sluchaniem muzyki bo przeciez o nia tu chodzi?! To co widac

>na filmach to chorzy kolekcjonerzy i nie ukrywajmy patologiczne zachowania (karmienie psa pizza!)

Z pewnością na początku byli miłośnikami muzyki. Lecz z czasem ich pasja przerodziła się w obsesję. Obsesję posiadania. Sam przez okres 2 lat kupowałem +- 10 tytułów tygodniowo by zaspokoić swój głód poznania (nie posiadania!) Tylko dlaczego z czasem to poznawanie przerodziło się w posiadanie zbędnych przedmiotów?. Część z tych tytułów po prostu leżała na półce czekając na swoje odtworzenie. 2, 3 miesiące lub dłużej (sam już nie wiem). Oczywiście ktoś powie...ech co tam 10 lp czy cd na tydzień.... ale nie w tym rzecz.

A w samym filmie było kilka mocniejszych scen...np. koleś któremu autor filmu nadepnął na płytę?. Niemalże wpadł w furię (facio nie ma w domu gdzie nogi postawić ale co tam, to nie problem!)lub inny agent co mieszka z mamusią i tatusiem, bo tak jest mu wygodniej trzymać płyty i pianino......

ciekawe co by powiedzieli na to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

????

Rewelacja!

Utwierdzam sie w moich przekonaniach:

posiadac tani sprzet - np 5 klockow za maksimu 5.000zl; (ew. za 3.000);

miec 100-200 ulubionych plyt, analogi i cd (bo nie wszystko jest dostepne lub tanie na cd

eksperymentowac [np mam tylko po to magnetofony by nagarac rzadkie plyty [GBP20-50], potem je odsprzedac, nawet ze strata, ale miec je na db tasmie, no i nieco sie pobawic sprzetem.

Natomiast majac dochod ponad 100.000 / rok (GBP, PLN lub USD) i tak zachlannie zbieralbym co popadnie :P

Pozdo

T

• 1 miesiąc później...

Przegrali a moze wygrali? Bo zyja pragnieniem. Wiedza czego chca, czego pragna. O czym marza. Maja drobne radosci i chwile wielkiego szczescia. Momenty prawdy niedostepne zwyklym osobnikom 'jarajacym' sie nowa superbryczka...

my thinks

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.