Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa zasilająca Yaqin ML-1100

bobaj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie odnośnie tej listwy skierowane przede wszystkim do jej użytkowników (mam nadzieję że na forum są tacy). Wygląda toto całkiem ciekawie, ma metalową obudowę, "niemiecki" porządek w środku (nie znam się za bardzo na elektronice ale zdjęcie bebechów bardzo mi się podoba), trochę się już tego na alledrogo sprzedało, na innych ebayach pewnie też - ale czy warto wydawać te parę stówek czy nie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17656-100001699 1245869387_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/56976-listwa-zasilaj%C4%85ca-yaqin-ml-1100/

Z posiadania za dużo wolnego czasu postanowiłem zagłębić się w polepszenie brzmienia za pomocą listew, kondycjonerów i dławików. Od kolegi dostałem coś takiego (foto poniżej) przylutowałem do tego wtyczkę z jednej strony a IECa z drugiej. Podłączyłem pod odtwarzacz CD i szok. Odchudziło dźwięk i zburzyło równowagę tonalną uwydatniając górę. W tym Y 1100 nie widzę nic innego niż to co mam w wersji testowej u siebie, wiec te 4 stówki to raczej tylko za obudowę. Jest wersja z europejskimi gniazdami?

Ostatnio też byłem na odsłuchach gdzie porównywaliśmy wpływ na dźwięk firmowego kondycjonera za kilka tysięcy VS listwa za 1000zł VS zwykła listwa komputerowa.

Zmiany były słyszalne, ale na małym poziomie. Pewnie wina sprzętu, bo zestaw Mańka 7003 i AE Neo One to tylko zwykłe klocki, ale miałem nadzieję na większą poprawę brzmienia.

Wiec bobaj jak masz możliwość to sam się przekonaj czy to coś zmieni wypożyczając np. listwę Ansae/Gigawata/Sonusa i sam się dowiesz czy warto.

No chyba że zależy Ci tylko na wyglądzie, albo będziesz coś tam wstawiał do tej listwy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Z tego co widze to mozna kupic doslowenie za grosze transformator separacyjny o duzej mocy. Zamiast bawic sie w cudowne listwy, w ktorych nic nie ma, wloz taki transformator do pieknej skrzynki i bedziesz mial kondycjoner, ktoremu zadna listwa nie podskoczy. Z wyjatkiem wzmacniaczy o bardzo duzej mocy i to przy bardzo glosnym graniu powinien on zadzialac pozytywnie.

Przyklad:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

L3VY - dzięki za opinię, jak to mówią - wygląd nie ma znaczenia, liczy się wnętrze. Jeśli chodzi o działanie to na cuda nie liczę w tym zakresie cenowym, chciałbym jedynie jakoś zabezpieczyć sprzęcik przez niespodziankami z sieci. Z proponowanych przez Ciebie listew to cenowo podchodzi mi tylko Sonus Oliva, wiem że można ją wypożyczyć, czytałem pochlebne opinie na jej temat.

• 2 tygodnie później...

Mam pytanie dotyczące domowej instalacji elektrycznej.O jakiej wartości użyć bezpiecznika do zabezpieczenia systemu audio video, 10A czy 16A .Łączny pobór prądu ok 8,5A , nie wiem czy 10A nie będzie za mały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.