Skocz do zawartości
IGNORED

Test ABX, czyli strach ma wielkie uszy:)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

WĄTEK DODAJE DO IGNOROWANYCH Z POWODÓW BŁĘDÓW MERYTORYCZNYCH AUTORA I DLA WŁASNEJ WYGODY

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

XYZPawel, 7 Lip 2009, 14:28

>Po pierwsze nieprawda, poniżej 0,1% THD człowiek już nie słyszy poprawy, dynamika na wszystkich CD

>jest ograniczona formatem do 96 dB, po 2, wykaż, że accu ma te parametry lepsze

Udowodnij mi prawdziwość tej tezy, bo ja ją uważam za bzdurę.

>jak widać sama wiedza elektroniczna nie wystarczy, trzeba coś jeszcze wiedzieć o fizjologii

>człowieka, a Ty nie masz najmniejszej chęci rozszerzyć swojej wiedzy. Nawet nie potrafisz podać

>szczegółów Twoich pomiarów.

O fizjologii człowieka też wiem więcej od Ciebie, nie tylko z elektroniki. Chociażby dlatego, że miałem biologię w szkole średniej. Potrafię podać wszystkie szczegóły moich pomiarów, ale mi się nie chce, a poza tym napisałem Ci jaki jest warunek, żebym to zrobił. Jak je spełnisz, to wrócimy do tematu.

Gość

(Konto usunięte)

Rafaell, 7 Lip 2009, 14:38

>WĄTEK DODAJE DO IGNOROWANYCH Z POWODÓW BŁĘDÓW MERYTORYCZNYCH AUTORA I DLA WŁASNEJ WYGODY

Rafaell !!! nie rób tego, spróbuj chociaż WYKAZAĆ moje merytoryczne błędy !!! Dla własnej wygody !!! Chociaż JEDEN. Widzisz te błędy, to je pokaż !!!

XYZPawel nie ma czasu na bzdury zona dziecko(ci)...

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Wiec nie zabierajcie Panowie jego cennego czasu!!!

Jak cos napisze nalezy przytaknac, potwierdzic , ze ma racje i na tym zakonczyc.

Poza tym XYZPawel ma do obskoczenia w miedzyczasie kilka innych forow.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zapomnial bym, jest jeszcze blog Pawla am tez musi cos skrobnac, a Wy nie chcecie byc wyrozumiali i jak nalisal zabieracie jego cenny czas.

Swoja droga XYZPawle niezly z Ciebie spamer.

XYZPawel, 7 Lip 2009, 14:42

>michelangelo, 7 Lip 2009, 14:40

>

>>Potrafię podać wszystkie szczegóły moich pomiarów, ale mi się nie

>>chce,

>

>wszystko na ten temat. Wolę dysktutować z kimś, komu się chce.

Odezwał się chętny, zwłaszcza na ślepe testy. :)))))))))) Mnie się może chcieć, ale nie wobec Ciebie. Najpierw wykaż prawdziwość czegokolwiek o czym piszesz - w realnym świecie.

Błędy merytoryczne i logiczne wykazano Ci na audiohobby parę miesięcy temu, to poprosiłeś o usunięcie wpisów, a wątek poszedł do kosza. Niektórym osobom się już nie chce powtarzać, tylko Ty próbujesz od nowa myśląc, że mamy sklerozę, albo jakiś nowicjusz się nabierze na Twoje objawienia wyczytane w internecie i nie poparte empirycznie przez Ciebie w żaden sposób.

Audiociotki. Zróbcie wreszcie test ABX. Udowodnijcie że macie jaja zamiast cipek a jak "wygracie" ten test, wtedy zabierzcie głos, bo narazie jakakolwiek dyskusja z Wami mija się z najmniejszym celem. Liczą się tylko i wyłącznie dowody a nie złote uszy.

@rbej, masz problem z rozumieniem tekstu pisanego, czy nie czytałeś całego wątku? My chcemy zrobić test, tylko Paweł nie chce na niego przybyć. Woli powtarzać w nieskończoność to, co w internecie wyczytał, krynicy wiedzy wszelakiej.

Gość

(Konto usunięte)

michelangelo, 7 Lip 2009, 14:52

>>wszystko na ten temat. Wolę dysktutować z kimś, komu się chce.

>Odezwał się chętny, zwłaszcza na ślepe testy. :))) Mnie się może chcieć, ale nie wobec

>Ciebie. Najpierw wykaż prawdziwość czegokolwiek o czym piszesz - w realnym świecie.

Napisałeś coś poprosiłem o uzadnienie: nie chce Ci się. Jesteś niepoważny. ja jestem chętny na testy ABX, w Poznaniu. Jakoś chętnych nie ma, a proponowałem kilku osobom.

>Błędy merytoryczne i logiczne wykazano Ci na audiohobby parę miesięcy temu,

nie zasłaniaj się kimś, tylko sam mi wykaż. Ja nic nikomu nie usuwałem. Swoje wpisy zabrałem, bo mogłem :)

Gość

(Konto usunięte)

michelangelo, 7 Lip 2009, 15:09

>@rbej, masz problem z rozumieniem tekstu pisanego, czy nie czytałeś całego wątku? My chcemy zrobić

>test, tylko Paweł nie chce na niego przybyć. Woli powtarzać w nieskończoność to, co w internecie

>wyczytał, krynicy wiedzy wszelakiej.

Powtórzę coś z poprzedniej strony, bo widzę, że masz problemy z czytaniem:

Test ABX może zrobić KAŻDY, z pomocą JEDNEGO KOLEGI. XYZPawel nie jest do tego W OGÓLE POTRZEBNY. Czy to jest jasne ? To nie jest test XYZ, tylko ABX !

Chcą zrobić test ale XYZPawel im nie pozwala :))) niezłe jaja :)))

XYZPawel, 7 Lip 2009, 15:11

>michelangelo, 7 Lip 2009, 14:52

>

>

>>>wszystko na ten temat. Wolę dysktutować z kimś, komu się chce.

>>Odezwał się chętny, zwłaszcza na ślepe testy. :))) Mnie się może chcieć, ale nie wobec

>>Ciebie. Najpierw wykaż prawdziwość czegokolwiek o czym piszesz - w realnym świecie.

>

>Napisałeś coś poprosiłem o uzadnienie: nie chce Ci się.

Uzasadnienie czego?

>>Błędy merytoryczne i logiczne wykazano Ci na audiohobby parę miesięcy temu,

>

>nie zasłaniaj się kimś, tylko sam mi wykaż. Ja nic nikomu nie usuwałem. Swoje wpisy zabrałem, bo

>mogłem :)

Ja się nikim nie zasłaniam, nawet pisałem w tamtym wątku spod nicka majkel. Niestety tytułów wątków nie pamiętam, bo zaśmiecałeś wtedy dużo ich jednocześnie. Mógłbyś mi przypomnieć?

rbej znajdź sobie partnera np.XYZ i zróbcie sobie ślepe testy- oboje wyleczycie się z kompleksów.

Tak krzyczysz o swej męskości że każdy już nabrał pewności kim faktycznie jesteś.

zawi, 7 Lip 2009, 15:25

>rbej znajdź sobie partnera np.XYZ i zróbcie sobie ślepe testy- oboje wyleczycie się z kompleksów.

>

>Tak krzyczysz o swej męskości że każdy już nabrał pewności kim faktycznie jesteś.

Odwal się od niego i rób test, zamiast pieprzyć głupoty. Czyżby strach obleciał?

Wierzę w jedynego, kabla grającego.

Mario3456, 7 Lip 2009, 12:42

>a ja nie wierzę w to, że autem Ferrari jeździ się fajniej niż Polonezem....

No to raczej nie masz racji. Ferrari co prawda nie jechałem, ale w Porszaku mojego szefa (tak ze AUD280000) to aż odcisków na dupie dostałem, a i wygramolić się nie szło. Poza tym to on jeszcze manualny, a ja tylko automatyki uznaję - lubię mieć jedną rekę wolną (no, no, no... tylko sobie za dużo nie myślcie!) Najlepszy jak dotychczas był Jaguar, ale jak w siedzenie zapadałem to i od razu w sen. Niebezpiecznie się robiło.

A na poważnie to zupełnie nie rozumiem obruszeń tylu kolegów na Pawła. Toć on przecie samą prawdą swój wątek zainicjował. Aż dwa razy czytałem w nadzieji, że tam coś kontrowersyjnego znajdę, ale nic takiego nie było.

Już pomijając moje własne doświadczenia (zdaniem niektórych znikome) w słuchaniu, mam kontakt z wieloma osłuchanymi i oni potwierdzają, że nie są w stanie rozróżnić transportów na ślepo. Natomiast jak już widzą co gra sugerują się wyglądem. Zaznaczam, że mówimy tu o tych powyżej ok. 3000zł. Poniżej tej sumy nikt niczego nie sprawdzał - nie chciało nam się.

No i jeszcze to, że sygnał leciał tylko przez coax.

Zamówiłem sobie u jednego z kolegów konwerter/"stabilizator-poprawiacz" SPDIFu. Jak już przyjdzie to zaczniemy testować taniutkie odtwarzacze i czy to coś da po zastosowaniu do tych droższych. Kolega twierdzi, że wszelkie różnice znikną i ja mu wierzę.

XYZPawel, 7 Lip 2009, 15:32

>michelangelo, 7 Lip 2009, 15:20

>

>>Mógłbyś mi przypomnieć?

>

>Miej trochę szacunku do samego siebie.

Czy Ty go miałeś prosząc o usunięcie wpisów? W sumie masz rację, dyskusja z Tobą mi urąga.

Mario3456, 7 Lip 2009, 15:42

>Widzę, że do Pawła nadciągają posiłki :-) niedługo będzie fifty fifty... wow!

Do 50/50 to jeszcze daleko, ale tak 95/5 to tak. Z tym, że muszę lulu, a do mojego jutra to ten watek tak sie rozwinie, że stracę kontakt.

Darek Ocias

to forum przypomina mi trochę czat...każdy piszę co chcę i do kogo chcę...jak już jesteśmy przy samochodach to mam kilka pytań, bo przymierzam się do kupna auta....:-)

już pięciu dostało czerwoną kartkę za ciosy poniżej pasa :-) niesamowite spotkanie!!Proszę państwa możemy tylko zadać sobie pytanie jak to się skończy...kto postawi kropkę nad i a kto zejdzie pokonany? :-) Przyjmuje ktoś zakłady?Mogę obstawić na dychę:-)

haaalo....czy ktoś tu jeszcze został?czy już wszyscy zablokowani?wiedziałem, że tak się skończy...chyba wszyscy przeszli na inne forum...ok,idę gdzie indziej wszystkich poszukać :-)

na poczatek zabawowo prosze puscic TEN SAM niewidoczny dla sluchajacych sprzet, ale ponumerowany jakby było go 5kpl róznych.I puscic grupe pieciu ludzi zeby wybrali najlepszy.Oznaczajac numer nalepszego powiedzmy trzy razy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.