Skocz do zawartości
IGNORED

Składka na ślepe testy zapraszamy pawła!

gagacek

Rekomendowane odpowiedzi

gagacek, 8 Lip 2009, 17:35

(...)

>Panowie

>Tematem wątku jest "Składka na ślepe testy zapraszamy pawła!". Mamy już kilka osób które łącznie ze

>mną zadeklarowały zrzutkę.

>Póki co mamy: ślepe testy w Krakowie, sfinansowanie podróży McGyvera do Pawła.

(...)

W żadnym wypadku nie zgodzę się na finansowanie mojej wycieczki do Pawła przez kogokolwiek innego niż Paweł. To on chce coś udowodnić, a nie ja, zatem powinien wykazać przynajmniej minimum wysiłku.

Klapki na oczach, jak pragnę zakwitnąć! No przecież to Pawełek wciąż nawołuje do ślepych testów. A jak się już znalazła grupa osób która mu owe testy chce zorganizować i nawet sfinansować, to nie kto inny jak Pawełek właśnie się od tego wykręcił. A czym? Tym, jakoby jego czas był zbyt cenny by marnować go na podróże. A na co ten swój cenny czas poświęca? Na bezustanne wklepywanie do netu wciąż tych samych, jałowych tekstów i podpieranie się kilkoma linkami opisującymi testy zrobione przez osoby trzecie.

Jak widać co niektórzy dostrzegają tylko to, co potwierdza ich światopogląd. Na to, co mogłoby ów światopogląd podważyć są całkowicie ślepi.

Gość rochu

(Konto usunięte)

OK, Panowie, do rzeczy.

Szkoda czasu na dyskusje z audio-debilem.

Na razie tylko 600 zł.

Kto się dorzuca jeszcze?

Tak jak pisałem, przydałby się decybelomierz i komparator.

Może Ktoś ma coś takiego?

Komparator mogę przygotować. Decybelomierz można wygenerować w prosty sposób przystosowując dźwiękową kartę PC albo np. wziąć gotowy zestaw do pomiaru kolumn, ale to już jest przerost formy nad treścią.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Chciałem jakoś współuczestniczyć w tej zabawie promowania dobrych sieciówek. Osoba forumowicza Pawała XYZ jak rozumię była tylko pretekstem.

Niestety z powodu totalnego zlekceważenia mojego wniosku tudzież zapytania daję sobie na wstrzymanie i pozostawiam pomysł wnioskodawcom do realizacji bez mojego udziału i wsparcia. Życzę panom udanej zabawy.

Właśnie udało mi się zidentyfikować jaki (między innymi stosują)typ przełącznika z osobną regulacją głośności dla dwóch porównywanych urządzeń stosowali na IXBT w recenzji karty Audiotrak Prodigy HD2 ,poniżej jest video recenzja gdzie widać ten przełącznik :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest to produkt firmy Hosa model: MVS-413 - Mute/Volume Selector Balanced Stereo .

Ukryta Zawartość

Można go kupić np jak poniżej :

Ukryta Zawartość

Jednak w innej recenzji coś pisali że (ten?)przełącznik został nieco zmodyfikowany .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten przełącznik teraz z tego co widzę ,to jest oryginalnie przełącznikiem na dwa zestawy głośników z jednego źródła ,czyli jeżeli to był faktycznie ten model to przeróbka musiałaby być konieczna ;) .

HM69

>Chciałem jakoś współuczestniczyć w tej zabawie promowania dobrych sieciówek. Osoba forumowicza Pawała XYZ jak rozumię była tylko pretekstem.

Przepraszam, czy możesz wytłumaczyć co przez to rozumiesz? Bo jakoś nie przypominam sobie, abym kiedykolwiek uczestniczył w jakimś kabelkowym hochsztaplerstwie.

>Niestety z powodu totalnego zlekceważenia mojego wniosku tudzież zapytania daję sobie na wstrzymanie

Zapraszam do Krakowa, a jeśli chodzi o inne lokalizacje to bardzo proszę miej żal do innych, którym nawet nie chce się tyłka z fotela podnieść, tylko wolą bez sensu bębnić w klawiaturę:( Sam tez możesz wiele zdziałać, liczą się chęci, pozdrowienia

Trochę sensu poproszę.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

BuBos18

8 Lip 2009, 18:39

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1559 / 106 / 0

Nie macie jaj, żeby zrobić test i wykręcacie się bez przerwy :D Żal.pl

Zaiste ciekawa sprawa jest ze XYZPawla popiera wielbiciel tuningowanej Unitry o merytoryce na poziomie rbeja ktoremu nieraz juz przyklaskiwal. Polecam analize wpisow tego uzytkownika. BuBos18 zmien nieco ton i przestan ublizac innym. Jak do tej pory to XYZPawla nie bylo stac na przyjazd ktory zreszta zostal mu zafundowany. Janusz (gagacek) podejmuje druga probe ale - jak sadze - takze bedzie nieudana:(

To ciekawe, że nowy (stary) temat założony przez PawłaXYZ znowu wywołuje niesamowite poruszenie wśród "zatwardziałych" audiofili. On tylko wkleił ciekawy artykuł, uznaliście to za bzdurę, takie wasze prawo, ale po co znowu te szopki z organizowaniem przyjazdu. Paweł wyraźnie pokazał wszystkim narzędzie, które podobno jest w stanie ocenić realnie klasę urządzeń audio. Czy z niego skorzystać, to już sprawa indywidualna. On ma takie samo prawo twierdzić, że wszystkie CD (poprawnie wykonane) grają tak samo (dla ludzkiego ucha), jak wy, że kabel sieciowy poprawia dźwięk. On nikogo nie zmusza do myślenia tak jak on. Tylko informuje.

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

wojt_81, bardzo Ciebie proszę - skoncentruj się, uważnie przeczytaj wpisy, a dopiero potem pisz. Może wtedy będziesz świadom tego w jaki sposób i co komentujesz. Póki co ręce opadają.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.