Skocz do zawartości
IGNORED

EMU 0404 USB - zakłócenia od USB

madly

Rekomendowane odpowiedzi

Kylie - przy niższych próbkowaniach optyk oczywiście daje radę, ale już nie da się ustawić upsamplingu SRC przy większej ilości bitów i próbkowaniu 176,44 kHz. Przy wyjściu USB zegar generuje EMU, a nie PC i odtwarzanie sygnału zegarowego. No i musiałem przełączać optyki transport cd/pc, spdif z pc generował zakłócenia po spięciu galwanicznym mas obu urządzeń.

iBox - zgadza się, wyrób zasilaczopodobny, chociaż ma zaletę, ze jest b. cichy, a na tym punkcie mam hopla ;-). Odnośnie elektroniki, przewaliłem parę typów tanich zasilaczyków i... ten był najlepiej zrobiony. Przeglądając np. badcaps.net, czy silentpcreview.com zdjęcia rozbierane zasilaczy z wysokiej półki można się zdziwić, jak dosłownie nieliczne modele (producent tego nie zapewnia) są porządnie rozwiązane od a, do z.

Mi też zależy na ciszy - Seasonic S12 II jest cichy. Ja teraz muszę skupić się na HDD (jakieś 2x 5400-5900 RPM kupić i zrobić RAID 0 by chodziło to szybko ... SSD za drogie ... 500-1000 GB to majątek).

• 1 rok później...

Swoją drogą gdzieś rzuciła mi się w oczy informacja o specjalizowanej kości służącej jako separator galwaniczny USB, coś takiego mogło by być rozwiązaniem potencjalnych problemów "mojego" typu. Nie mogę jednak natrafić na miejsce ze wzmianką o tym...

Odświeżam temat, bo może się komuś przyda.

Odpowiadając dla madly'ego - chodzi prawdopodobnie o układ ISO7221.

Nie testowałem, informuję tylko, że coś takiego jest:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli ktoś ma dwie prawe rączki do lutownicy (a przede wszystkim czas) i wystawi na Allegro w sensownej cenie, to chętnie kupię.

Pozdrawiam czytających - ja tu tylko tak, przelotem (poszukując opinii o kartach audio na usb (do domowego studyjka (prawdopodobnie zdecyduję się na Emu 0204))).

Krzysiek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Witam!! Posiadam kartę dźwiękową E-MU 0404 USB. Mój problem polega na tym, jak podłączam mikrofon w lewy kanał - nagrywa mi tylko lewy kanał, jak podłączam w prawy to tylko prawy. Ktoś wie jak ustawić aby z jednego kanału (np. z prawego) nagrywało mi stereo na L i R?

• 8 miesięcy później...

Informacyjnie w tym wątku, bo jest tutaj o tym mowa i sporo informacji na temat tej karty.

Fooobar w wersji 1.1 bezproblemowo obsługuje ASIO dla karty EMU 0404USB. Zapamiętuje kartę raz, nie ma potrzeby jej ponownego konfigurowania (jak w wersjach powyżej 0.8.3 do wersji poniżej 1.1). Bezproblemowo też przełącza formaty plików, jeśli mammy 44kHz/16bit na np. 96kHz/24bity.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.