Skocz do zawartości
IGNORED

Uzywany wzmacniacz do 700zl

Sirix

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

iwanicki

24 Lip 2009, 13:47

ale i tak będzie to coś - co przy choćby minimalnie większych niż zerowe ambicje wobec jakości reprodukcji wymienisz na coś lepszego po miesiącu i wydasz na to zależnie od możliwości od 2 do 4 tysięcy. Kryterium bedzie tutaj budowa dual-mono i wydajne zasilanie. ale co tam teraz każdą faje i muzeum nazywa się hi-endem.

iwanicki a gdzie Twoj rzekomo zloty PD 75? Znow chcesz z siebie zrobic idiote? Wspolczuje...

Jezeli szukasz czegos taniego i dobrego do 700zl no i nie 20 letniego sprzetu to polecam Sony Ta-FB 940QS - gra naprawde fajnie , ma pilota i chyba byl to najwyzszy model z seri QS- Sam go molestuje od jakiegos czasu i nie jest zle:) Widzialem ostatnio na ebay.de poszedl za ok 300zl! wiec naprawde polecam

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Po staremu. Pre + koncówka...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• Użytkownicy+

Sirix, 25 Lip 2009, 13:50

>Jakie sa zalety pre+koncowka w stosunku do wzmacniacza zintegrowanego? Czy taki zestaw ma lepsze

>szanse spelnic moje oczekiwania wymienione w pierwszym poscie?

Zalet jest sporo (więcej kombinacji itd.),natomiast wiąże się to z komplikacjami spowodowanymi większą ilością kabli (dodatkowy IC + sieciowy),zarówno w sęsie praktycznym jak i dżwiękowym .Sądze że w tej cenie nie ma uniwersalnego założenia że dzielony lepszy lub odwrotnie.Ja pewnie bym wybrał dzielony ,ale ze względu na zabawę a nie dżwięk.

Do 700zł do klasyki:

Marantz PM 7000 lub PM 68

NAD C350,

Obawiam się, że ograniczeniem będzie Twój CD - miałem go kiedyś, warto by go było na coś lepszego (niekoniecznie droższego) wymienić. Kolumn mission w ogóle nie znam, więc nie będę się wypowiadał.

• 2 tygodnie później...

Jak do muzyki klasycznej, to bardzo polecam cambridge audio A5 i wyżej. Sam słucham sporo Bacha w wykonaniu Glenna Goulda na tym sprzęcie i kolumnach kef Q1 i z brzmienia klasyki jestem bardzo zadowolony!

• 8 miesięcy później...

I ja chciałbym zakupic wzmacniacz w podobnym zakresie cenowym. Slucham glownie hip-hopu, czasem lubie wlaczyc jazz czy muzyke klasyczna. Dzwięk bedzie puszczany z komputera (narazie bede korzystal z teog co mam na plycie glownej, pozniej wymienie na jakiegos xonara), kolumny to chwilowo niezbyt ciekawe onkyo i lg (ktore tez zostaną wymienione, ale w pozniejszym terminie) oraz subwoofer ktory planuje zostawic. Wybor mam taki jak na allegro, czyli niestety marny i dosc drogo.

Udalo mi sie tez umowic na ogladanie Yamahy a1000 oraz ax1070 w nastepna niedziele (odpowiednie 600 i 900zl, moze uda sie cos utargowac). W swoim wyborze biore rowniez pod uwage Yamahe ax870, Marantza PM-66, Onkyo 8850 i licze na wasze propozycje. Moze warto na cos szczegolnie czekac/polowac?

discomaniac71

23 Lip 2009, 21:33

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 2267 / 11023 / 30

W regulaminie stoi jak byk o tym zeby nie zakladac nowych watkow. Zarowno o cdeku jak i kolumnach zalozyciela tematu jest masa wpisow nie mowiac o wzmacniaczu za 700zl. Prawde mowiac takie zachowanie poza tym ze sprzeczne z regulaminem jest irytujace. Powinny byc jakies ostrzezenia dla leni.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ja równiez polece Yamahe ax 900, ewntulnie taniej Onkyo 8850. ..Miałem tylko jednego Rotela RB1010 (mocna koncówka) ...i przygrał z Yamaha...brakiem uniwersalnosci... Klasyka w szczegolnosci barok...jednak moze zabrzmiec swietnie..szybko dynamicznie...wmiare naturalnie...U mnie organy, fortepian,,,czy oklaski ...brzmiały pieknie...ale np. przy Jazz..było bezdusznie, komputerowo, ...:))))Poglad oparty tylko na ww. modelu...!

Jest na jebayu, ale ta cena ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Również polecam Rotela - jedno ale: musisz posłuchać przed zakupem, bo ten dźwięk można kochać lub nie, Posiadam RA-930ax i pomimo teoretycznie małej mocy przy mission M33i rzadko odkręcam gałkę dalej niż za 11 a dynamika przekazu sprawia taką frajdę jakiej nie doświadczyłem przy innych wzmacniaczach (budżetowych), dodatkowo SPORA przestrzeń i mocny kontrolowany bass. JEDNAK góra pasma potrafi sypnąć piachem lub ukłuć w ucho, ale rzadko i można mu to wybaczyć :) - no i fajnego rotela można spokojnie wyrwać do 700zł

ps. jest to zestaw raczej uniwersalny i mity jakoby nadawał się tylko d rocka w moim przypadku są bezpodstawne.

Yamaha ax 900 ma swietne opinie, ale tego sprzetu nie idzie praktycznie wyrwac, juz nie mowiac o

>jakiejs przyzwoitej cenie

Jakis tydzien temu była za 999zł..na alegro od handlarza...w całkiem niezłym stanie...Mozna kupic taniej nawet za 700zł..ale wazny jest stan....Ja wolałbym dołozyc 100zł..i miec w b. dobrym...

• 2 tygodnie później...

poradzcie jakie kolumny dobrac w cenie do ok. 800zl.

beda graly najpewniej z yamaha a1000, ax900 lub jakims rotelem. myslalem nad bronze br2 oraz jbl es30. pomieszcenie raczej dosc male i kolumny beda dosc blisko sciany, mozliwe, ze zagraja z subwooferem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.