Skocz do zawartości
IGNORED

Uzywany wzmacniacz do 700zl

Sirix

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

Chce kupic uzywany wzmacniacz do 700zl. Bedzie gral z Missionami 701 i odwarzaczem Onkyo DX-7211.

Muzyka, ktorej slucham to Bach (Emerson String Quarter, Pasja Sw Mateusza by Gabrieli Consort and Players,...), szeroko pojety rock (Kyuss, RHCP, Lords of Acid, Offspring,...), klasyczna muzyka gitarowa (np. Leo Brouwer).

Teraz mam starego Marantza 1060.

To na czym zalezy mi chyba najbardziej to Bach :-). W prostych zlonierskich slowach to co lubie to precyzyjny, w miare naturalny dzwiek i tworzenie szerokiej sceny. Fajnie byloby tez, zeby bas w Kyussie byl bardziej precyzyjny niz teraz. Nie musi byc go duzo.

Wiem, ze najfajniej byloby posluchac sprzetu przed kupnem, ale to chyba niemozliwe. To co na allegro aktualnie znalazlem to

Onkyo Integra A-8670

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podoba mi sie, bo mam juz odtwarzacz Onkyo, wiec moze nie beda sie bardzo gryzc :-). Ale zdecydowanie jestem otwarty na wszelkie sugestie.

Pozdrowienia i z gory dzieki.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/57318-uzywany-wzmacniacz-do-700zl/

to jest fajny zestaw, ale pewnie do 700 zł się nie zmieści

Ukryta Zawartość

Kyuss to świetna kapela, sposób realizacji płyty jest specyficzny, bębny i bas dudnią głucho i są takie "bliskie" - bez zbytniego pogłosu, połączyć to brzmienie ze sztuką fugi, oj karkołomna sprawa:-)

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ile jeszcze powstanie tematów o używanych wzmacniaczach za 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900 czy 1000 zł?

Czy nie lepiej dopisać się do któregoś z kilkunastu juz istniejących tego typu tematów?

Jest jakiś regulamin tego forum?

Przepraszam za OT!

masza1968, 23 Lip 2009, 21:05

>>>>>Ile jeszcze powstanie tematów o używanych wzmacniaczach>>>>>

wątki istniejące generalnie są nieaktywne i szybko spadają w dół. starym tematem niewielu się interesuje. w nowych jest szansa na zainteresowanie tematem

również polecam Rotela, lecz nie model RA-971. Ten był nieudany.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

W regulaminie stoi jak byk o tym zeby nie zakladac nowych watkow. Zarowno o cdeku jak i kolumnach zalozyciela tematu jest masa wpisow nie mowiac o wzmacniaczu za 700zl. Prawde mowiac takie zachowanie poza tym ze sprzeczne z regulaminem jest irytujace. Powinny byc jakies ostrzezenia dla leni.

Gość

(Konto usunięte)

OFF TOPIC

sittek, 23 Lip 2009, 21:15

>masza1968, 23 Lip 2009, 21:05

>>>>>>Ile jeszcze powstanie tematów o używanych wzmacniaczach>>>>>

>

>wątki istniejące generalnie są nieaktywne i szybko spadają w dół. starym tematem niewielu się

>interesuje. w nowych jest szansa na zainteresowanie tematem

I tutaj, drogi kolego, chyba po raz pierwszy nie zgodzę się z Tobą ;-)

Jeśli cokolwiek dopiszesz, to tematu nawet sprzed 3 lat, to on automatycznie pojawia się znowu (zgodnie z datą i godziną dodania wpisu). I zgadzam się z Twoim przedmówcą - sam przez to przechodziłem i nadal, gdy czegoś szukam, przechodzę. Bezsens :-/

Wpisujesz interesujące cię słowa i otrzymujesz np. 666 zdublowanych wątków... :-(

Fakt, że na forum nie będzie jak w domu na półce z płytami (ja np. lubię porządek ;-P),

ale administrator powinien w miarę możliwości mieć nad tym kontrolę.

Przecież nawet zanim założysz nowy wątek, to "system" prosi o skorzystanie z wyszukiwarki :-)

ememka, 23 Lip 2009, 21:34

>>>>OFF TOPIC2>>>>>

>>>>>jeśli cokolwiek dopiszesz, to tematu nawet sprzed 3 lat, to on automatycznie pojawia się znowu>>>

generalnie i teoretycznie macie rację. Jednakże zauważyłem, że takie dopisywanie szybko umiera i nikt się tam nie wypowiada. No chyba że sie ktoś z kimś szarpie.....Poza tym świeża dyskusja w czasie rzeczywistym jest ciekawsza. Dlaczego?

Może by tak moderzy coś wymyslili?

W wyszukiwarce znajduje sie wiele ciekawych rzeczy lecz po czasie już nieaktualnych.......

Gość masza1968

(Konto usunięte)

sittek, 23 Lip 2009, 21:51

Jednakże zauważyłem, że takie dopisywanie szybko umiera i

>nikt się tam nie wypowiada.

Wystarczy jeden wpis forumowego pajaca ;) a temat ma zagwarantowaną czołową lokatę na min tydzień :))

Staralem sie dosc dokladnie opisac sytuacje w jakiej jestem - to z czym to bedzie gralo i jaka muzyke lubie. Poza tym sadze, ze roznica miedzy "do 500zl", a do "700zl" moze byc istotna.

Zgadzam sie, ze z jakis niejasnych psychologicznych powodow szansa na dostanie odpowiedzi jest wieksza dla nowego watku niz dla watku, ktory ma juz 30 wpisow.

Wracajac do tematu :-), wiec opinia jest taka, ze Rotel "is the way to go"?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=10575

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=30650

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=6615

Tematy dotycza WYLACZNIE wzmacniaczy do 700zl bez okreslenia rodzaju kolumn. Do tego sa wpisy denona.dcd.2560 ktory robi dosc dobre porownania w swojej konfiguracji. Dla chcacego nic trudnego wystarczy uruchomic wyszukiwarke.

>Wystarczy jeden wpis forumowego pajaca ;) a temat ma zagwarantowaną czołową lokatę na min tydzień

>:))

Święta racja...dramat i tragedia o czym tu się tu nieraz pisze, w setkach postów. A konkretne pytania niejednokrotnie są kwitowane w paru odpowiedziach..Jak na początku roku pytałem o konkretny element do zestawu to 1 gość potrafił się wysilić. zresztą chwała mu za to.

do autora: Też jestem za Rotelem serii 9xx

Discomaniac tamte linki które podałeś są sprzed ok 5 lat, ceny, oferta i gusta chyba się od tamtych czasów zmieniły?

A co wam tak przeszkadza ten wątek? Jest wiele znacznie głupszych "vinyl miażdży Cd miażdży winyl" zawierających nieraz setki wpisów. Ja też szukam sprzętu dla siebie i od ładnych kilku miesięcy, rzedko się odzywam ale czytam to forum, i najciekawsze dla mnie są właśnie takie tematy - wbrew pozorom zawierające często wiele konkretnych i cennych informacji. Błagam nie twórzcie znudzonego towarzystwa wzajemnej adoracji, podzielcie się doświadczeniem i pomóżcie czasem.

Wyrażnie zielony baner po prawej stronie zachęca do założenia nowego tematu: "Chcesz zadać pytanie - załóż nowy temat na forum". I nie wiem co komu przeszkadza ten nowy temat. Przynajmniej coś się dzieje. Jestem za nowymi tematami! Używany wzmacniacz za 700zł - proszę bardzo!

Polecam coś z używanych Roteli.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

ale i tak będzie to coś - co przy choćby minimalnie większych niż zerowe ambicje wobec jakości reprodukcji wymienisz na coś lepszego po miesiącu i wydasz na to zależnie od możliwości od 2 do 4 tysięcy. Kryterium bedzie tutaj budowa dual-mono i wydajne zasilanie. ale co tam teraz każdą faje i muzeum nazywa się hi-endem.

Ależ na Kyussie bas ma być dudniący i huczący ! Dźwięk przestrojonych w C elektrycznych gitar ma przetaczać się przez pokój niczym walec drogowy ;P Ja np. osobiście uważam że ostatni album tej kapeli: ... And the Circus Leaves Town, jest nagrany lepiej od Toolowego Lateralusa w HDCD ;P

Co do wzmaka, Rotel 971 w rocku takim jak Kyuss się sprawdzi doskonale, będzie przejrzysty i szybki, bez rozlewającego się basu (co do Bacha nie wiem, raczej nie słucham). Ale nie wiem jednak jak spasuje się z dość już jasnymi Missionami, a CDki Onkyo też słyną z klinicznego brzmienia, oczywiście nie wiem jak ten model 7211 więc mogę się mylić.

I love the sound of crashing guitars

Wiem, ze bas na Kyussie ma byc buczacy, ale nie wiem czy az tak jak u mnie.

Chociaz z tym jest zwiazana ciekawa anegdotka: gdy pierwszy raz pokazano mi Kyussa byly to mp3ki "...and the circus leaves the town". Przypadek chcial, ze na moim odtwarzaczu mp3 mialem ustawione wtedy _bardzo_ zredukowane basy i lekko podbite srodek i gore. Po przesluchaniu plyty stwierdzilem, ze jest swietna; potem odkrylem ustawienia na odtwarzaczu, zmienilem na standardowe i nie moglem sluchac tej plyty :-). Przez dlugi czas jeszcze zawsze kombiowalem z equalizerem, ale powoli, powoli, doroslem ;-)

Co do watku, zdecydowalem sie zwiekszyc przeznaczana na wzmacniacz kwote do 1200zl (i tak polecane rotel ra971 czy przedwzm+koncowka rb/c970 nie miescily sie do 700...). Jakies nowe propozycje?

discomaniac71, 23 Lip 2009, 22:56

>Tematy dotycza WYLACZNIE wzmacniaczy do 700zl bez okreslenia rodzaju kolumn>>>>>>

po 5 latach ceny sprzętu się dewaluują. Dlatego pytanie o wzmacniacz kosztujący 700 złotych teraz i 5 lat temu jest bezsensowne. Nie uważasz? Trzeba tylko trochę pomyśleć ......

Chcialbym, ale troche sie boje linczu. Z drugiej strony moje pytanie jest dosc szczegolowe i wertowanie archiwum nie odpowiada na nie tak dobrze jak bym chcial. Co mowi o takiej sytuacji etykieta tego forum? :-)

W relacji jakość cena nie ma konkurencji :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do jasnej ciezkiej, climax: ja nawet nie wyobrazam sobie, jak malo trzeba miec lat, zeby dawac taka odpowiedz. Chyba, ze to ma miec jakis glebszy sens, wtedy przepraszam i z pokora prosze o wytlumaczenie.

Serdecznie polecam:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.