Skocz do zawartości
IGNORED

Sony SCD-XA5400ES całkiem całkiem

pikop58

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Wczoraj doczekałem się , że w końcu po 2 miesiącach w salonie podłączyli mi cedeka pod wzmacniacz .Tyle , że w sklepie była jedna płyta CDR . Ale jak Sony odpalił , to bardzo pozytywnie mnie zaskoczył . Dziś jadę z własnymi płytkami , to coś jutro napiszę. Niestety reszta toru dwie klasy niższa od cedeka. Ale i na tym słychać było ze Soniak świetnie sobie radzi. pikop58

Witam.

niestety nie będzie dziś wrażeń z odsłuchu CD Sony SCD - XA 5400ES . Jak przyniosłem swoje płyty testowe i je puściłem ,to wyszła różnica między źródłem , a resztą toru. Połączone to było do zestawu aplitunera , głośników i DVD za 3100 zł komplet . I zamiast DVD podpięty został Sony . Dźwięk był stłamszony , grało środkiem ,z kiepskim basem , równie kiepską górą i matowo . Więc trudno coś powiedzieć o cedeku.Róznicy jakiejś kolosalnej międzi dedykowanym DVD za 270 zł , a Sonym 5400ES nie była jakaś powalająca. Wyrażnie Sony nie miał na czym pokazać na co go stać. Ale Pan mi zaproponował , że mogę sobie pożyczyć do domu żeby sprawdzić . Wielki pozytyw. pikop58

Masz wątek w stereo. Sam jestem ciekaw wrażeń..klocek niezwykle solidny i ciekawy jak za dawnych czasów.Ciekawe jakby wypadł w porównaniu z nowymi Denonami zczy Marantzami.

SCD-XA5400ES zbiera bardzo dobre recenzje, z tym że wielu uzytkowników zwraca uwagę że klocek potrzebuje trochę czasu na wygrzanie (150h) - warto mieć to na uwadze w trakcie odsłuchów..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17470-100009440 1248543419_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak posłuchałem przedwczoraj tylko z płytki obsługi tego Sony , to wydawało mi się że

gra bardzo ładnie , spokojnie jednym słowem pełna kultura. Fakt ze muzyki z tamtej płytki

zupełnie nie znałem . Ale z płytki którą zapuściłem mu wczoraj znam każdą nutkę , ciszę ,

przestrzeń . No i klimat tych nagrań nie został pokazany , tylko melodyjka zagrana.

Nie było tylko agresywnie , za szybko . Czułem ukryty potencjał .A może kolega audioholik

by cos skrobnął na ten temat. O ile sprzęcik z fotki jest jego . pikop58

PauluS, 25 Lip 2009, 20:10

>Rozumiem, że te odważniki na odtwarzaczu mają zrekompensować to "powietrze" które jest w środku?

>;-)

chyba po prostu zostało komuś zbyt dużo wolnych odważników ;-)

rochu, 25 Lip 2009, 21:04

>audioholik, 25 Lip 2009, 20:58

>

>>rochu, 25 Lip 2009, 19:50

>>

>>>Stolik całkiem niczego sobie.

>>

>>Pioneer :)

>

>Jeżeli o mnie chodzi, mógłby na tych stolikach poprzestać.

na szczęście nie poprzestaje, Pioneer właśnie wypuścił w Japonii nową zupgradowaną serię komponentów stereo (MK2)

Z ciekawości zajrzałem ile to "cudo" w Polsce kosztuje. 5.5 tys. złotych za chińskie komponenty i trochę przestrzeni życiowej w metalowym pudełku?!! Niech mnie ktoś oświeci, za co tu się płaci, poza znaczkiem "pseudo" serii ES?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.