Skocz do zawartości
IGNORED

Paradigm monitor v.6 vs v.5

indexinfo

Rekomendowane odpowiedzi

Według informacji, które uzyskałem od dystrybutora zmieniony został kolor śrub, dodany nowy kolor okleiny (venge) oraz zmodyfikowany różany orzech. Innych zmian nie stwierdzono. W związku z tym kupiłem dwutygodniowe, z pełną gwarancją, różane v.5 plus kable za 1000zł mniej od najtańszych v.6.

najważniejsze to jak grają i czy różnica w cenie jest warta dopłaty

patrząc na spore różnice cenowe i te sugerowane zmiany w środku to jest to mocno wątpliwe, najlepiej odsłuchać obydwie wersje i mieć jasność bo w ciemno chyba lepiej jednak kupić v5 na wyprzedaży sporo taniej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no i prosze jakich nowosci sie dowiedzialem najnowsze wersje wedlug tego pana produkowane sa w chinach:))) na allegro naprawde wiele sie mozna nauczyc

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w Chinach z Paradigma składają serie Cinema i najniższe suby PDR, tak przynajmniej pisał Kerikawon

a ten gość z Allegro z tymi 7v2 "delikatnie" przesadził z ceną, czego to sprzedający nie wymyśli żeby zachwalić swój towar ;)

zauwazcie ze producenci np kolumn angielskich ktore sa skladane w chinach nie pisza na tabliczce MADE IN ENGLAND tylko DESIGNED BY ENGLAND :) w takim przypadku gdy one by byly skladane w chinach a paradigm pisal by made in canada moim zdaniem to jest nie uczciwe podejscie do sprawy

ja czytalem gdzies jakis artykul wywiad z prezesem paradigma ktory definitywnie zarzekał sie iz produkcja i skladanie jest tylko i wylacznie na terenie kanady

stones tak nie mozesz mowic:) dzisiaj duzo sprzetu jest skladane w chinach wyobraz sobie ze mam najwyzszy model dvd yamahy nowa kosztowala 4 tys dzisiaj chodza po 2 tys:) i z tylu napisane jest MADE IN CHINA co moge powiedziec o tym klocku wykonanie perfekcja do 0.1mm:) maszyna bezawaryjna wiele lat a co najlepsze brzmienie i obraz jakim sie charakteryzuje bije praktycznie wszystkie konstrukcje dvd takze tak nie mow bo cos co zostalo zaprojektowane w japoni a zlozone w chinach wcale nie musi byc złe to nie jest mechanika to nie sa samochody to jest elektronika

kolumny nawet KEF juz sklada w chinach :) i co ???? kolumny stracily na czyms?

Stones_Fan, 28 Lip 2009, 15:36

>dla mnie akurat to że coś jest zrobione w całości (w tym przypadku) w Kanadzie a nie w Chinach to

>duuuży atut! Chińskiemu chłamowi mówię stanowczo nie!!!

no to skreślamy całego Paradigma, na śmietnik z tym złomem :)

• 4 tygodnie później...

Na Titan Monitor v. 5 też jest napisane, że są robione w Kanadzie. To samo też piszą w większości recenzji dotyczących tych kolumn. Co do produkcji w Chinach to właśnie jem pestki dyni wyprodukowane w Państwie Środka - daje głowe że nikt nie odróżni. Co do kolumn - poważnie bym się wk...wił gdybym się dowiedział że mam chiński produkt. To tyle

mam Paradigmy Monitor 3 v.4 wyprodukowane w Kanadzie. Jakość jak innych w tym przedziale cenowym. Również mam dzielony zestaw Rotela RB/RC-06 oraz tuner RT-06 wyprodukowany w Chinach. I niech mi ktoś powie, że ten sprzęt gra inaczej od europejskiego i został źle spasowany????? Są tacy co porównywali? Może słyszeli i widzieli różnicę?

Oczywiście beznadziejny sprzęt podróbkowy made in china jest do kitu i wszyscy o tym wiedzą. Czysta masakra. Jednakże postawienie przez producenta fabryki w Chinach nie ma żadnego wpływu na wyrób towaru markowego. To są ich sprawy. Jeśli pracownik coś skopie wywalą go na zbity pysk i nie zatrudnią przez następne 100 lat nikogo do 6 pokolenia. I nie będzie miało to żadnego wpływu na jakość.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.