Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 4tysięcy

mac2005

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym CI polecił z nowych rzeczy tak, dobry wzmak kupisz już za 1200-1500zł np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

do tego jakiś CD do 1000zł, z tej samej firmy dasz za nowego 1000zł-1100zł.

Do tego kolumny za 1800-2000zł.(wytarguj rabat na kable)

Będziesz na pewno zadowolony z efektu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Wedlug mnie Triangle zagrały gorzej niż chociażby Acoustic Energy Aegis Neo 3. Ale może się mylę. Znacie może na Śląsku jakikolwiek sklep audio lub jakąś osobę która gdzie będe mogl wypozyczyc kolumny do domu(oczywiscie za zaplatą)?? A jak nie to co sadzicie o Acoustic Energy Aegis Neo 3?

W kato masz 3 sklepy Audio, przedstawicieli Audioklanu na Warszawskiej, MegaHZ koło dworca(ul.Słowackiego) i Audiostyl na ul.Rozdzieńskiego ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 1 miesiąc później...

Posłuchałem waszych rad i zdecydowałem się najpierw odsłuchać kilka kolumn w miarę możliwości. Niestety nie udało mi sie wypożyczyć sprzętu do domu. A odsłuchy były w różnych salonach i nie miałem możliwości przesłuchać niektorych kolumn naraz. Dźwiękowo ok były: ESA VIVACE XT2, ACOUSTIC ENERGY AEGIS NEO 3 oraz Audio Academy phoebe. Bardzo proszę o poradę które wybrać bo już mam mętlik w głowie. Może są jeszcze jakieś kolumny warte przesłuchania. Jeżeli mam dołożyć 500 zł a skok jakości będzie znaczny to wiem że warto dołożyć te 500zł. Oddtwarzacz Cd będzie Denon DCD 960 lub DCD 980, a mój wzmacniacz to Denon PMA-560. Proszę o porady na ten temat.

Pozdrawiam.

mac2005, 6 Wrz 2009, 12:13

wydaje mi się co bys nie zakupił to po pewnym czasie i tak przestanie Ci się podobać i znowu będziesz szukał dalej i dalej..... pełno tu takich

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Audio Academy Hyperion 3

Epos M22

focal chorus 716v

ESA VIVACE XT2,

Audio Academy phoebe

(lub inne Focale)

Ktore z tych byście wybrali i dlaczego. Jeżlei ktoś słuchał ktoyś z tych kolumn proszę o napisanie kilka zdań na ich temat. W jakiej kolejności wybralibyście te kolumny?

>W kato masz 3 sklepy Audio, przedstawicieli Audioklanu na Warszawskiej, MegaHZ koło

>dworca(ul.Słowackiego) i Audiostyl na ul.Rozdzieńskiego ;)

jest jeszcze sklep Studio HiFi ul. Przemysłowa 3, Centrum Handlowe BELG

oraz RCM na ul. Matejki ...

osobiście lubię Audiostyl i Audioklan, w MegaHz i RCM sprzedawcy(właściciele) są aroganccy.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jeśli swoją wiedzę chcesz opierać na wpisach innych zapraszam do naszego klubu "Audio Academy" na tym portalu. Tam dowiesz się więcej na temat wyżej wymienionej marki i jej produktów. Natomiast nie rozumiem jedej rzeczy, skoro słuchasz sam - wybieraj sam! Czemu na siłe zależy Ci na opini innych? To Ty masz być zadowolony! :) Ech! ;) Pozdrawiam!

Ale w Audioklanie nie ma żadnych kolumn z tej listy chyba? Mam jeszcze pytanie wiecie może w jakim salonie audio mogę przywieźć swoje kolumnyżeby bezprośrednio porównać z tymi ze sklepu? I czy to się wwiąże z jakimiś opłatami?

Prawdopodobnie do każdego sklepu możesz przywieźć swój sprzęt. Trzeba tylko dogadać się ze sprzedawcą.

W Audioklanie mają B&W i Triangle.

W studiohifi mają za to Monitor Audio i Chairo. Moim zdaniem też trzeba przesłuchać ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Właśnie w tym problem, że nie ma ... jest jeszcze Bielsko-Biała ...

Triangli w ogóle nie lubię. Jak dla mnie grają ostro.

A z MA przesłuchaj kolumny odpowiednie do budżetu. Choćby do porównania.

Nie znam się na kolumnach z początkowej części cennika ... trudno mi coś polecić.

kup wzmacniacz yamahe ax-900 kosztuje na allegro ok 1000 ale gra jak klocek za 4-5 tys. kolumny paradigm 7 v.5 ok 2200zł + jakiś cd to masz z 400-500 i za reszte okablowanie . Tak ja bym zrobił jak bym mial 4 tys do wydania ale zrobisz jak bedzie ci sie podobało lub ktoś zaproponuje ci inny zestaw, tylko pamietaj zeby nie kupowac w ciemno bez odsłuchu później sie okaze ze inne tańsze głośniki graja duzo lepiej od tych co masz.. takie jest moje zdanie .

polecam posłuchać tego

Ukryta Zawartość

można kupić poniżej 4tys lub arcam solo mini i używane monitory do 1tys np usher s520

pozdr

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

mac2005

Dźwiękowo ok były: ESA VIVACE XT2, ACOUSTIC

>ENERGY AEGIS NEO 3 oraz Audio Academy phoebe. Bardzo proszę o poradę które wybrać bo już mam mętlik

>w głowie.

Jeśli masz mętlik w głowie to może nie natrafiłeś na "swój dźwięk", ale słuchałeś i coś ci się podobało więc posłuchaj jeszcze raz na spokojnie, może już jesteś blisko, daj sobie szansę i zaufaj własnym odczuciom.

mac2005, 7 Wrz 2009, 18:03

>Ta Yamaha zagra lepiej niż Denon PMA-560. A może poszukac Denon PMA-1560 czy nie, czy ta Yamaha

>będzie lepsza?

Głowy nie dam , ale wydaje mi się , że gdzieś na Forum Discomaniac71 pisał , że Yamaha jest lepsza.

Tam pomyliłem się z nazwą kolumn. Niestety nie słuchałem Audio Academy phoebe. Słyszałem tylko że są bardzo dobre. Sorry za pomyłke. Słuchalem Usher S-520. To na pewno nie to co ja chce. A co myslicie o własnie tych Audio Academy phoebe? Mysle jeszcze o Paradigm Monitor 7 albo Studio 20. Napiszcie z tych i co podałem wyżej dwie najlepsze kolumny wg. Was i te dwie przesłucham i sam wybiorę bo na razie za duzo jest tych kolumn.

Pozdrawiam.

Mam pytanie wiecie może w jakich kolumnach podłogowych (jakich firm) są głośniki wysokotonowe inne niż kopułki?

Z tego co przeczytałem to Triangle, któreś jeszcze?

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.