Skocz do zawartości
IGNORED

DAC DIR9001 + WM8740 by pkrecz

Rekomendowane odpowiedzi

>keisan, 3 Sty 2010, 19:30

Na logikę rzecz biorąc, skoro ktoś się dopisał zbyt późno, zwracasz mu pieniądze po potrąceniu ewentualnych kosztów przelewu i sprawa jest załatwiona.

Jeśli zaś masz taką wolę, że sprzedajesz mu swój zestaw części - twoja sprawa.

Tak mi się przynajmniej wydaje i nie widzę tu żadnej winy po stronie innych biorących udział w zamówieniu (chyba, że czegoś nie wiem).

Pozdrawiam i naprawdę współczuję i podziwiam w związku z masą roboty przy zamówieniu.

Keisan policz jeszcze raz skoro wszyscy zapłacili, to nie możesz wyjść do tyłu. Miękie serce zawsze kosztuje, ale żeby, aż tak? Z reszta jak mniemam wielu z nas starało się robić przelew żeby zostało na piwo.

Może nie dosłownie, ale już za tą cenę tego nie wezmę.

Z resztą nie ważne moja wina.

Zamknijmy już zamówienie, żebym mógł o nim zapomnieć.

Prosiłbym tylko jak ktoś dostanie paczkę o krótkie potwierdzenie na PW i ewentualne uwagi, gdyby było coś nie tak.

Ktoś pisał wcześniej, że jestem młody i brak mi doświadczenia.

Miał rację to moje pierwsze tak duże zamówienie z taką ilością możliwości.

Jak oferowałem swoją pomoc miałem sporo czasu wolnego.

Jak projekt się rozkręcił spadła mi na łeb lawina pracy i z czasem już było krucho.

No, ale nie będę się ani żalił, ani rozczulał. Trzeba iść dalej.

Przepraszam wszystkich za zamieszanie i dziękuje że mogłem być choć trochę pomocny.

Otrzymałem dziś przesyłkę pobieżnie sprawdzając wszystko OK, Najważniejsze jest biernych niektórych jakby coś więcej, ale pisałeś że nadmiar rozdzielisz. Jednak się wszystko udało - podziękowania za udrękę ;)

Serdeczności

GNAKED

Z tego co wyczytałem w pdf przy zastosowaniu WM8742 ,trzeba podgiąć pin 4 - wybór filtra , pin 22 na masę lub przełącznik aby wybierać oversampling 44.1/96/192 oraz zamienić połączenia pinów 27 26 , pin 27 na masę. Czy jeszcze coś mi umknęło ?

Mam pytanie,z tego co widzę ci co zmontowali dac użyli prawie iwyłącznie kondensatorów elektrolitycznych,w projekcie avt zalecane są w większośći tantale,czy elektrolity były by lepsze od firmowych tantali?

Paczuszka doszła. Serdecznie dziękuję keisan'owi za zorganizowanie tak obszernego zamówienia. Okazało się, że mam za dużą ilość AD8021, ale brakuje mi 470pF, ale sobie dokupię. :)

Keisan

Jakie 470pF byly w oryginale?

Pozdrawiam

Osoby które już dostały sprawdźcie czy macie 470pF?

Reszta wysyłek jutro i wszyscy powinni być zadowoleni.

Jak pisałem, krótkie potwierdzenie odbioru na PW.

Przy okazji, dostaję dużą ilość PW na temat WM8742.

Jakby uzbierała się ilość 25 szt można ściągnąć znów z Anglii.

Od 25 szt się opłaca bo wychodzi (razem z przesyłką do Polski która wynosi ok 20E (17 chyba dokładnie)) ok. 42,50 (czyli cena jaka była po dopłacie)(cena zależna od kursu Euro).

WM8740 są w Farnellu, cena ~4 funty za sztukę i przesyłka podobnie, z tymże na stronie trzeba płacić kartą jeśli jest się osobą prywatną. Dostawa za dwa dni.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Panowie, Keisan,

Jako, że robię również tego DAC'a, ale z AVT5188, oficjalna informacja od Farnell.

- przesyłka z UK do PL kosztuje 5EUR (nie 20EUR)

- nie ma minimalnej kwoty na jaką trzeba robić zakupy

- płatność kartą kredytową (wypukłą) dla osób prywatnych (przelewy tylko dla firm)

p.s.

Panowie z Wolfson potwierdzili, że prawidłowe połączenie VOUTLP, VOUTLN, VOUTRP, VOUTRN jest

jak w DataSheet na stronie 25, Fig.27 - nie ma tam błędu.

Błąd natomiast jest w schemacie AVT5188 i błąd pcb dla RR20, R21, R28, R29 nie wynika z winy producenta pcb, ale raczej z winy autora niestety.

Witajcie!

Keisan, jak tam postępy w rozsyłaniu kitów?

Panowie, bardziej doświadczeni, którzy planują wstawić WM8742, podzielicie się informacjami z mniej zorientowanymi ;) czy i jakie zmiany należy dokonać aby układ działał poprawnie?

W

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wysyłka kosztuje 17E możecie sprawdzić.

post-22106-100005803 1262982109_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zeby rozkrecic troche watek, to wrzuce zdjecie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Paczuszka dotarła. Nie miałem nawet czasu przyjrzeć się jej bliżej, ale myślę że wszystko jest OK.

Widzę że idzie lutowanko i za chwilę będzie pełnia szczęścia. U mnie pewnie to troszeczkę jeszcze potrwa. Chwalcie się postępami a szczególności gotowymi uruchomionymi DAC-ami. O wrażeniach odsłuchowych nie wspomnę.

A czy macie może jakieś typy a'propos trafo do zasilania tego układu? Czy tylko toroidy.pl na zamówienie lub oddzielne?

I pytanie do kolegi piotr_37 - czy modyfikacje jakie wspomniałeś wcześniej, wystarczają do uruchomienia WM8742 na tej płytce?

>maczekg

jeszcze nie odpaliłem czekam na staby 3,3V , ale wg.specyfikacji wynika iż powinno .A i nie dajemy rezystora i kondensatora w układzie reset bo WM8742 takowy posiada już wewnętrznie.

Do mnie już też płyteczka dotarła, dziękuje za organizacje zamówienia.

Czy ktoś ma jakieś elementy do sprzedania do tego DACa? Chodzi mi np o dira, staby, WO itp. A może ktoś by chciał ze mną zamówić element i podzielić koszty wysyłki?

• Pokaż nowe odpowiedzi