Skocz do zawartości
IGNORED

Ampli HD z dobrym pre-out

barni

Rekomendowane odpowiedzi

jasne, jasne ...

a każdy pijak to złodziej...

btw, człowiek z Audioklanu, przy okazji luźnej rozmowy o sprzęcie stwierdził, że w bezpośrednim porównaniu Yamaha z-11 gra lepiej w stereo od Musical Fidelity a5.5 oraz krella 400-setki, bynajmniej nie zdradzałem zainteresowania zakupem z-11.

A przecież ma gąszcz ścieżek, kabli i innych bzdetów - a mimo to gra. Cud?

ogladales w srodku z11? przedewszystkim odchodzi TUNER :) jeden z wiekszych siejców

nastepnie to klocek ktory wazy ponad 30 kg nastepnie wartosc 20tys nastepnie:) tam przewody sa poproowadzone troszke inaczej jak w przecietnym ampli za 5 tys:) tam sa ekany kazda sekcja zasilania wizja audio jest bardzoo solidnie ekranowana :)ale to bardzo

nastepna rzecz KOLES Z AUDIOKLANU MÓWIŁ ty nie sluchales to duzy błąd mowieniem sie stereo nie buduje :) z11 kosztuje 20 tys trzeba bylo brać pewnie wkoncu za te 20 tys bys mial w domu co sluzy do kina i potrafi zagrac lepiej jak krell :) co za uniwersalna maszyna a wspomnial ten sprzedawca ze znajduja sie w nim te same koncowki co w rxv3800? i pododbne trafo tylko 5kg ciezsze a sama obudowa pancerna i kupa ekranow ktore waza 15 kg?:)

sluchaj facet mam w domu procz rxv3800 i dwoch high enodywch starych wzmakow sony jeszcze dps-ax1 a dokladnie to ma ojciec ! tez kawal kloca ala z11 i stereo sie na tym nie da sluchac takze zatrzymaj sie z tymi banialukami bo zes dobrego zestawu stereo nie slyszal ! ja mialem okazje bo nie mowie ze mam fenomenalny sprzet ale u pewnego kolegi z forum uslyszalem cos co mnei zwalilo z nog a nazywa sie to sansui

moj 770es nie dorasta mu do piet a juz napewno nie takie onkyo 905 czy dsp z 11 to sa urzdzenia do wizji i dobrego dzwieku w filmach zdania nei zmienie THE END

Tuner wielkości pudełka od zapałek to ten największy siewca w amplitunerze - dobre, dobre

marketing jednak działa, wyjmuje się pudełeczko od zapałek, zostawia całą resztę i już można powiedzieć "wzmacniacz" i funadamentaliści są szczęsliwi.

A że zostaje 200 różnych płytek, jakieś łącza z internetem to już nieważne.

Zerknij sobie na zdjęcia z-11, ja tam ekranów nie widzę.

Końcówki od 3800 - też ciekawe. "Podobne" trafo, tylko 2 x większe - no tak, wszystkie trafa są w końcu do siebie "podobne".

W ten sposób to nie ma faktycznie nie ma co dyskutować.

problemy z okulista ? zobacz sama budowe rxv3800 i dsp zobacz jakie ekrany zastosowali kazdy modul odzielony wielkimi ekranami nawet koncowki podzielili po dwoch stronach zewnetrznych jutro znajde service manual do rxv3800 i dspz11 udowodnie ci ze koncowki sa te same

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-23772-100008756 1249503371_thumb.jpg

post-23772-100008757 1249503371_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

post-23772-100008756 1249503371_thumb.jpg

post-23772-100008757 1249503371_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Porównywałem bezpośrednio 3800 z Krellem 400xii a takze Yamahą a-s2000. Porażka na wszytkich frontach:

- jako ampli

- jako pre

- jako dac

katastrofa.

Może 400xii, to trochę inna półka, ale a-s2000 nie jest taki drogi.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Jorkers, 5 Sie 2009, 22:16

>problemy z okulista ? zobacz sama budowe rxv3800 i dsp zobacz jakie ekrany zastosowali kazdy modul

>odzielony wielkimi ekranami nawet koncowki podzielili po dwoch stronach zewnetrznych jutro znajde

>service manual do rxv3800 i dspz11 udowodnie ci ze koncowki sa te same

nie mam problemów z okulistą, bardzo miła pani, zupełnie bezproblemowa.

najlepiej jest zaekranowana ta płyta główna :))

końcówki po dwóch stronach - no bo raczej wzdłuż się nie dało, kanały LR są i tak na jednym radiatorze.

"sianie" to wpływa na poziom szumu jeśli już, chyba że wg ciebie również na jakość basu, równowagę tonalną i dynamikę.

proponuje tobie pozostac przy onkyo 905 i podniecac sie :) jakoscia stereo

sianie ma wplyw na wszystko a nie na szumy bo szumic to ci moze antena radio w samochodzie przy slabym sygnale

proponuje pod ta sama listwe podlaczyc lodowke albo kuchenke mikrofalową tam tez troche sieje bedziesz mial :) stereo szumów z jednej strony ten badziewny ampli onkyo z drugie lodowke i wtedy stereo bedziesz mial pelna parą

>Porównywałem bezpośrednio 3800 z Krellem 400xii a takze Yamahą a-s2000. Porażka na wszytkich

>frontach:

>- jako ampli

>- jako pre

>- jako dac

>katastrofa.

>Może 400xii, to trochę inna półka, ale a-s2000 nie jest taki drogi.

Widocznie 3800 jest najzwyczajniej w świecie słabym sprzętem do stereo. Tak jak mój "rodzinny" onkyo 676. Budowa wew. na to w pewien sposób wskazuje.

A-2000 z Z-11 myślę że możnaby porównać, wyniku nie przesądzam, ale porównanie z pewnością byłoby ciekawe.

PRZESTAN POROWNYWAC czlowieku urzadzenia kinowe z urzadzeniami do sluchania muzyki bo nudne to sie robi ! chetnie bym cie zaprosil do domu pokazal jak ma brzmiec prawdziwe stereo zmienil bys zdanie nawet o swoim tandetnym onkyo

ktore tez mialem okazje slyszec bo troszke kinowych klockow przelecialem

a wyzej wspomniane onkyo 905 sluchalem na kef 9 i facet byl tak zdruzgotany ze musial wlaczac subwoofer bo to nie chcialo wogule grac takie pudelkowate brzmienie

proponuje pod ta sama listwe podlaczyc lodowke albo kuchenke mikrofalową tam tez troche sieje

>bedziesz mial :) stereo szumów z jednej strony ten badziewny ampli onkyo z drugie lodowke i wtedy

>stereo bedziesz mial pelna parą

potwierdza się reguła, że finezja dowcipu odpowiada mniej więcej poziomowi argumentów.

ktore tez mialem okazje slyszec bo troszke kinowych klockow przelecialem

może to jest problem, zanim "przeleciałeś" jakiś ampli nie wyłączyłeś wtyczki z gniazdka i pewnie zabolało. Stąd taka nienawiść do wszystkiego co wielokanałowe.

Rozpętałem kolejną burzę w szklance wody. Gwoli wyjaśnienie - ampli nie będzie miał nic wspólnego ze stereo, to tego mam osobny zestaw (wystarczyło spojrzeć w O mnie).

Natomiast na ampli z pre będą grać rózne koncerty na DVD, część z nich ma ścieżkę PCM, częśc DD 2.0, cześć DD 5.1 i DTS. Również czasami jako tło w domu grają jakieś MP3 z dysku nagrywarki Pioneera. Jednak z niej zdecydowanie lepszą jakość uzyskuję podłaczając ją do DAC-a z amplitunera.

A więc wracacając do tematu, który z obecnych ampli HD ma sensowne wyjście z pre-out. Chodzi mi o wzmaki raczej nie z tych topowych.

Witam,

Czytam Wasze wypowiedzi i zaczynam przypuszczać że:

1.) coś zostało sp...lone w Rx-v3800,

2.) albo słuch mój i moich współlokatorów jest "nie halo".Odniosę się do mojej opinii o wyjściu Pre-out z posiadanej Rx-v4600 gdzie w trybie PureDirect nie stwierdziliśmy żadnej degradacji dźwięku w porównaniu do CD połączonego bezpośrednio analogowo do wzmacniacza.( wszystkie kable połączeniowe były z najtańszych źródeł). Pogorszenie nastąpiło, po powrocie w tory cyfrowe Amplitunera.

3.) oprócz powyższych 3 możliwość - wasze drogie firmowe interconekty pomiędzy Pre-0ut a wejściami do wzmacniacza(lub końcówki mocy), mają wpływ na zmianę( pogorszenie )jakości odtwarzanego materiału.

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Mariusz

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.