Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie sądy i polscy sędziowie...

meloman 62

Rekomendowane odpowiedzi

"„Gazeta Wyborcza” donosi o absurdalnej decyzji sądu względem 42-letniej Wioletty Woźnej, matki czworga dzieci. Pani Wioletta dwa tygodnie temu urodziła córkę Różę, jednak pięć dni po porodzie dziecko jej odebrano. Sędzia Jolanta Biniak uzasadniła, iż dobro dziecka jest zagrożone, a matka i jej konkubent Władysław Szwak nie dają gwarancji prawidłowego zajmowania się noworodkiem.

Sąd oparł się na opinii kuratora i uzasadnił, iż w domu Pani Wioletty panuje bałagan: niezamiatana podłoga, brudne naczynia, okruchy na stole… Kobieta jest według sądu niezaradna i upośledzona, a konkubent zajmuje się gospodarstwem i niewiele jej pomaga. Otoczenie Pani Wioletty uważa jednak, iż jest ona dobrą matką, co widać po trójce pierwszych dzieci. Pozytywne opinie o rodzicach i dzieciach złożyła w sądzie Małgorzata Heller-Kaczmarska, poznańska adwokatka, zajmująca się sprawami rodzinnymi. Decyzja sądu to skandal. Odebrano matce noworodka, bo kuratorowi nie podobał się bałagan w jej domu. To zabierzmy dzieci wszystkim rodzinom, które nie nadążają ze sprzątaniem – mówi Małgorzata Heller-Kaczmarska. Sąd ma jednak informację, że Pani Wioletta leczyła się przed laty na depresję i psychozę. Sprawą zainteresował się rzecznik praw dziecka, który zbada, czy rodzina spod Wronek może odzyskać dziecko."

chyba (raczej na pewno) jest lepiej jak dziecko jest z matką (nawet kiedy ma niezamiecioną podłogę) niż w domu dziecka z wypastowaną podłogą

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Może ktoś powinnien sprawdzić kolejki adopcyjne za wczasu, aby sie nie okazało, że dziecko poszło do nieszczęśliwych, dobrych, bogatych ale zdesperowanych w osiagnieciu celu ludzi.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 5 Sie 2009, 15:41

>Nie ty jeden z tego co wiem.

Przesłałem ten i poprzedni list do moderatora, nie ma jednak żadnej reakcji. Trochę to dziwne - zawsze sądziłem, że administrator powinien pilnować poziomu na forum

Najlepszą mowę sędziowską jaką usłyszałem w sprawie o zwrot nieruchomości warszawskiej.

Na pytanie okradzionej dekretem Bieruta,

..Gdzie mam Proszę Wysokiego Śadu szukac sprawiedliwości w Polsce?...

sala uslyszała odpowiedź sądziny

I W SĄDZIE JEJ PANI NIE ZNAJDZIE.

Znamienny przykład obrazujący nasz wymiar sprawiedliwości.Szczerość ponad przeciętność.

Tak więc pozostaje Strasssburg.

Żeby nie być posądzonym o konfabulowanie rzeczywistosci

Rozprawa miała miejsce w Sadzie Rejonowym dla W-wy Pragi.

Gdzie administracja notorycznie wysyła zwiadomienia na adres ulicy warszawskiej gdy strona zamieszkuje w Wesołej.A są za mało inteligentni by kierowac się kodem pocztowych z poprzednich właściwych doręczen.Oczywiscie sprawy spadają z wokandy, z uwagi na niedostarczenie powiadomień.|Ale czas sędziów,i sala są rezerwowane.

Tragiczne u nas jest to, że sędziowie praktycznie nie odpowiadają za to, co robią.

Przecież szkód poczynionych dziecku przez takiego sędziego jak p. Biniak nie naprawi cała armia psychologów i psychoterapeutów.

Z rozrzewnieniem wspominam historię opisaną przez Herodota o przekupnym sędzim i o karze, jaką poniósł - jego skórą wyłożono krzesło sędziowskie, a na opróżnione przez ojca stanowisko mianowano jego syna z przestrogą "wydając wyroki pamiętaj, na czym siedzisz"

• Redaktorzy

"Przesłałem ten i poprzedni list do moderatora, nie ma jednak żadnej reakcji. Trochę to dziwne - zawsze sądziłem, że administrator powinien pilnować poziomu na forum"

Chodzi o to forum? Ale przecież to jest email a nie PW (o ile rozumiem), więc co ma wspólnego z AS?

• Redaktorzy

Poprawka, okazało się, że jest user o takim dziwnym nicku. Zdążył już też przysłać mi obelżywy PW, widać ogólnie nas tutaj nie lubi. Zablokowane.

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Gość

(Konto usunięte)

Mnie zastanawia jakimi zwierzętami są "sędziowie" wsadzający ludzi do więzienia za działaia w obronie własnej.Albo "prokuratorzy" nie umarzający śledztwa i wsadzającytakich ludzi do aresztu. Przeicież już samo przebywanie w areszcie z bandytami i degeneratami jest wystarczająca kara za nic.

W tym kraju nikt za nic nie odpowiada,poczynając na kominiarzu a kończąc na premierze,nie wspominając już sędziów(święte krowy),policjantów i prokuratorów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.