Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilskie powietrze

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Oj, grabicie sobie!
Mogę wrzucić fotkę jednego ze swoich klocków. Palca nie włoży. Nie w tym rzecz. Z każdego klocka wyrzucone części to góra kilkaset zł w hurcie.
Jakie znaczenie ma więc czy w środku jest trochę krzemu, tworzywa i metalu (za powiedzmy 1 kzł) lub powietrze w klocku za 30 kzł ?

>skali, 12 Sie 2009, 21:58
Widzisz, plazmę Panasonica może mieć każdy, nawet Kononowicz, a bez Naima jesteś nikim - przynajmniej według producenta i fanów tej firmy. Przynależność do ELYTY kosztuje!

Gość

(Konto usunięte)

Grzegorz7, 12 Sie 2009, 21:54

>Oj, grabicie sobie!
>Mogę wrzucić fotkę jednego ze swoich klocków. Palca nie włoży. Nie w tym rzecz. Z każdego klocka
>wyrzucone części to góra kilkaset zł w hurcie.
>Jakie znaczenie ma więc czy w środku jest trochę krzemu, tworzywa i metalu (za powiedzmy 1 kzł) lub
>powietrze w klocku za 30 kzł ?

Ma, psychiczne :))

Dlatego Luxman może z dumą pokazywać swoje 8 DACów :)) (ktoś nieobeznany może nie wiedzieć, że są po parę dolców ;) Ale szczelnie wypełnione jest :)))

Gość

(Konto usunięte)

skali, 12 Sie 2009, 21:58

>Wrócę do swojego przykładu - zasilacz NAIM FlatCap 2, aktualna cena 3.400 zł . To na przykład tyle
>co 46`` plazma Panasonica albo zestaw CD + AMP NAD-a.

Bo liczy się... wiedza, gdzie umieścić te elementy, LATA doświadczeń ;)

>>skali, 12 Sie 2009, 21:58
>Widzisz, plazmę Panasonica może mieć każdy, nawet Kononowicz, a bez Naima jesteś nikim -
>przynajmniej według producenta i fanów tej firmy. Przynależność do ELYTY kosztuje!
Jako były posiadacz NAIM-a mogę powiedzieć, że mam to w nosie. Nie miałem FlatCapa, ale nie czuł bym się nobilitowany wiedząc co jest w środku, raczej poirytowany. Wszystkim posiadaczom kultowych klocków radzę ich nie otwierać, po co psuć sobie humor ? Szczęście jest iluzją...

skali, 12 Sie 2009, 22:57

>Filut, 12 Sie 2009, 22:52
>
>>3400, wielkie mecyje. 3600 kosztuje 0,5 m interkonekt Cardasa Golden Reference.
>
>Cardas się nie liczy w tym wątku, nie ma w nim powietrza....

Mniemam, że kolega jednak nie zna tego kabla...

Powietrza ma dostatek w kołnierzu wtyku. Aby nie uciekło, przez termokurcz pilnowane jest. ;-)

Ale tak na poważnie, jakby położyć na biurku tego Flatcapa i 0,5 m Cardasa i popatrzeć...
To zupełnie inaczej się prezentuje 3400 w stosunku do 3600. Hę?

Troche to absurdalne ale opowiem na własnym przykładzie.
Otóz potrzebowałem przedwzmacniacza miedzy komputerem a aktywnymi monitorami. Kombinowałem strasznie a roznymi cudakami, niektore bardzo ciezkie i nieporeczneChyba bardzo audiofilskie.
Skonczyło sie bez lamp bez cudów na kiju pasywnym przedwzmacniaczem dedykowanym do tego zestawu za cale 300 dolcow detal.
A odsluchiwałem rozne inne wielokrotnie drozsze cuda, dla zabawy nawet pre BAT.
Nie mowie ze to grało wszystko zle, nie w tym sęk, otóz dedykowany pasywny pre. nie wnosi absolutnie nic od siebie a o to mi wlasnie chodziło. Cukierkowe lampki tudziez inne słodkosci albo wybrzmienia instrumentow ktore nie miały miejsca na materiale moze i byly bardzo efektowne tylko dla mnie nie efektywne. Zanim padnie osąd co puste i za ile wartoby było posiąsć wiedze dlaczego tak jest, czyli co konstruktor miał na mysli oraz do czego dany sprzet jest dedykowany.

cir. nie zajmuje zadnego stanowiska w tej dyskusji. Wolałbym jednak aby weryfikować osądy pod względem merytorycznym nic ponadto. Ja nie odwazylbym sie nigdy ocenic przydatnosc i jakosc urzadzenia audio na podstawie tego ile ma w srodku ..

Zdjecia urzadzenia o ktorym wspominasz beda niebawem wrzucone na strone jak starczy siły facetowi od html to te z wewnatrz rowniez

Climax, może i masz rację z tym że czasem puste lepsze od pełnego, ale czemu to puste tak drogo ?
Jak 300 dolców - to O.K., ( choć i tak za drogo ), ale są przypadki "pustego" za cenę wyższą wielokrotnie od "pełnego " .

skali, ktos cie zmusza do kupowania. Nie chce nie kupuje, za drogo szukam taniej. Własnie wybieram kafelki do nowego mieszkania. I co mam napisac ze za dobre kafelki musze zaplacic tak drogo. Nie albo pogodze sie z tym iz wybrałem cos co mnie kreci albo kupie po 30zl w castoramie. Chociaz jak znam siebie to kupie tam gdzie sie powinno kupowac tego rodzaju rzeczy. .. a dlaczemu białe kafle włoskie są białe a polskie białe sa kremowe albo nijakie?

climax
kupujac włoskie płytki kupujesz lepsze przynajmniej wizualnie bo parametry wytrzymałosciowe moga miec gorsze i nawet bym sie nie zdziwił
mowimy o czym innym a mianowicie o klasycznych wałkach w audio gdzie sprzedaje sie obudowy ze znaczkiem firmowym lub dystrybutor nagle wrzuca nowa marke do działki najdrozsze utrzymujac ze jest extra a na poparcie ma /pare tekstów z gazet w ktorych ma reklame i oddał w wieczne testowanie w/w sprzet / jak równiez pare fotografii z topowym sprzetem innego zaprzyjaznionego dystrybutora z ktorym to została osiagnieta wyjatkowa synergia:) nie tylko na zdjeciach
watek jest własnie o tym a mianowicie -kto najbardziej nas robi w konia i prosimy ewentualnie o zdjecia takowych jesli masz jakies oczywiscie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

W konia robi nas globalizacja, w konia robi nas przyklaskiwanie i aprobata tandeciarzy.

A w branży audio w konia robia się sami nabywcy nakręcaja c sie wzajemnie snami o potedze i magi.
Najbardziej zal mi tych którzy całe zycie nie zaznali we wlasnym domostwie zadnego sprzetu z naprawde wysokiej półki a maja najwiecej do powiedzienia w dziedzinie zasadnosci ich posiadania kupowania i użytkowania.

Stad elaboraty ku chwale tandety ktora warta jest tyle zeby ja kopnac pod pergole, ale ta szmira jest zazwyczaj okazyjnie kupiona, posiada rewelacyjny stosunek wagi urzadzenia , powagi wygladu i czego tam jeszcze do ceny.
Puste i drogie urzadzenie ktore działa nawet za wygorowana cene kupie jezeli nawett stosunek materialu do wartosci bedzie absurdalnie wysoki pod warunkiem iz uzytkowanie takiego czegos bedzie na tyle indywidualne iz da mi orgazm emocjonalny, Tak wiem jestem idiotą bo wole placic ludziom za ich wiedze i kompetencje a nie za ciezar wlasciwy byle szmelcu.

Niedawno zafascynowały mnie takie oto dodatki EWIDENTNIE ( w/g recenzji) poprawiające brzmienie KAŻDEGO systemu:
1. nóżki HiEnd
2. podstawka pod kabel HiEnd
3. półeczka HiEnd
Po przeczytaniu tego tekstu w HFM świat juz nie jest taki sam jak przed lekturą.....
I tak oto za jedyne marne 3000 lub nawet 5000 złotych będę miał wreszcie swój wymarzony HIEND !!!!!
Przecież poprawiają brzmienie systemu o "..kilka klas wyżej...".

i zemdlałem.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Uczciwosc i rzetelnosć dystrybutorów innych branzy jest na zblizonym poziomie do tego co wyczynia sie w audio wiec nie widze w tym nic zdroznego. To ze w pewnym momencie powstaje absurd to nieuniknione ale po to mamy głowy a wnich rozumy zeby to wyłapać. Przegiecie zas w strone tego zeby nasrac i zeżrec bo bedzie taniej jest z koleii przegieciem w druga strone.

Ziemniak z pola kosztuje xgr ten sam w dobrej knajpie juz inaczej ale za forme tez trzeba zaplacic no chyba ze jestesmy skonczonymi prostakami i procz tego by kupic jak najtaniej nic sie dla nas nie liczy. Ciekawe gdyby takiemu idiocie zaproponowac fabrycznie nowy wzmacniacz jego marzen za ulamek jego ceny pod warunkiem iz zabierze go dod domu a ktos wczwesniej do niego nasra.
Mysle ze znalazl by sie chetny na tym forum, mozna zrobic behawioralne doswiadczenie, wystarczy bogaty spaczony sponsor ... i idiota bez trzci honoru. Stawiam ze na tym forum jeszcze za takiego obsranca to by sie pobili

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.