Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy zint.wzm.mocy klasy A-A/B.[Q-Audio]

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Zydelku, proponuję się wziąść za plecenie nowego IC.

Co Ty stale tak po tym Kuleszy jeździsz?

Cos Ci zaskoczy i jedziesz...

Darek nabroił trochę, pewnie ma z tego tytułu nieprzyjemności.

Ale kara chyba nie ma trwać wieczność?

Przynajmniej jeżeli ma być współmierna do winy?

Ty w interesach zawsze święty byłeś/jesteś?

Tak dla jasności napisałem do Lukara, zeby usunął niektóre Twoje uważam podłe posty napisane w ten weekend.

Jeden zglośiłem do moderacji, bo czytać się tego nie da.

Jeżeli to takie Twoje żarty, to zdecydowanie w złym tonie.

Pozdrawiam

Dlaczego nie przyznasz sie do błędu?

Wiesz przecież że jednym słowem załatwiłbyś całą sprawę. Nie potrzebie się "odszczekujesz" co w pewnych momentach potrafi tylko rozjuszyć.

Spieprzyłeś mi kiedyś cd.- bezmyślnie niszcząc lutownicą ścieżki druku na płytce, podobnie było kiedyś z phono-stage w który wsadzałeś łapy.

Spieprzyłeś mi wzmacniacz Betle'y po czym miałem z nim same kłopoty. Przy jednej z prac jakie w nim wykonywałeś udaremniłem przywłaszczenie kabla sygnałowego, któryego byś mi przeciez nie zwrócił.

Spieprzyłeś mi zwotnice w kolumnach- które potem musiałem sprzedać.

Lutowałeś "F" interkonekt Nordosta Blue Heaven- po partacku tak ze trzeba było go skracać i lutować prawidłowo.

Innemu koledze wykonałeś kondycjoner, który okazał się klamotem nie zdatnym do uzytku. W rewanżu po latach zrobiłes mu pre słuchawkowy- też kicha.

Takich przypadków "wpadek" przy pracy są dziesiątki. Nie wspomnę ostatniego twego dzieła- dostawienie płytki z torem "autonomicznym". Brzmiał na powiedzmy 4 ale poziom jakości wykonania na 2. W dodatku jeszcze przed sprzedażą cdka padł układ. Więc więcej było wpadek jak plusów.

Rąbnij się więc w piersi.

Ja ze swej strony odpuszczam Ci. Więcej urazy nie będę chował. Bądź Darek jednak konkretny i dotrzymuj danego słowa.

Walnij sie zydel w łeb !

Betleya sam zes sobie schnanił , bos do niego swoje łapy wsadzał, jeszcze zanim mnie poznałeś.

To co ja tobie robiłem tpo zrobiłem i kase dałes, a że dalej grzebałes, to masz tak jak masz !

Nawet w swoim obecnym Vincecie grzebiesz jak małpa po omacku i wypisujesz kocopały jak niczym guru ... tylko od czego ?

Jak miałes człeku problemy to telefon miałes, a że problemu nie było to teraz walisz głupa.

Spieprzyłes, spieprzyłes.... i nadal do roboty klamoty dawałes ?!

Ja bym nie dał !

Ale to tak zydlu jest , jak trzeba za wiedze zapłacic to rzniesz głupa.

A tak swoja droga nadal mi wisisz kase za kilka płyt, których sie podjałes sprzedazy przed moim wyjazdem z whiteskocka ! Ale widzisz ja ci wybacze chociaz na to nie zasługujesz.

Czy odprowadzasz podatek od sprzedanych interkonektów które dziergasz ?

Hm panie niby świetojebliwy ?

Bydło jesteś.

DAREK- ja odpuściłem. Zakończmy waśnie.

Poczytałem dziś wpisy i swoje i Twoje.

Podłośc za podłość a to do niczego nie prowadzi.

Wciągam rękę do zgody.

Nie mam zamiaru kontynuować "krucjaty" i Ciebie proszę o to samo!

Wzmaka nie mam dawno- zapomniałem, Cdka też a cały system nowy:) z którego jestem zadowolony.

Dodam jedynie by każdy o tym wiedział że tego wyjatkowo chamskiego i podłego tekstu o moich dzieciach i żonie to ci nie daruję , to żebyś sobie zapamiętał bydlaku !

Rodzina to świętość !

Jestem chłopak z miasta ze Starego Mokotowa , specu-grzebaku.

Prawda że rodzina to świętość!!!

Ja też swojej zawsze bronię i będę bronił.

Za nieelegancję PRZEPRASZAM- nie chciałem ICH urazić, ale gdzie drzewo się rąbie tam lecą wióry.

Wywołała się burza. Wpis za wpis a wtedy.... . Sam wiesz bo popełnia każdy ten błąd w pyskówkach. Najlepiej jest odejść ok kompa i ochłonąć.

Witam

Już od dłuższego czasu z uwagą czytam posty dotyczące wzmacniaczy

Kiedyś robiłem ich dośc dużo , a zaczynałem od TG 70

Ostatnio syn prosił mnie żebym zrobił wzmacniacz do suba na BTW 124II

pomyślałem o wzm na N-fet + jedna para---kit w AVT za 30 zł

ale przyszło mi coś do głowy

z racji że mam styczność z przetwornicami napięcia dużej mocy , mam dostęp do tranzystorów IGBT dużej mocy np 100A 1200v (dwa N-kanal w jednej obudowie połączone szeregowo) lub mniejsze np 35A

i teraz pytanie

czy taki moduł mógłby byc podłączony do wzmacniacza np końcówka na irf540+ten moduł

wiem że te tranzystory IGBT mają małą czestotliwość

ale sub to góra 200hz

a może któryś z konstruktorów bawił się tymi modułami stosując je do wzm

na forach polskich nic na ten temat nie znalazłem a zagraniczne-angielaski

z góry dziekuję

drakula gra jak : ... Mkintosze.. bardzo podobny charakter, wymaga zajebistego towarzystwa.. .kabli, kolumn.. itp itd ... mam awaryjne płytki jakby mi cos nie grało ;), uważam ten wzmak za k..wa hajenda po prostu, napędzi wszystko i to z rozmachem filharmonii... no ale to wzmak dla tych co nie boją się iskier !! że jebną korki.. spalą się parówki... żąden Primare nie ma startu do Drakuli jeśli ob agrają w zestrojonym systemie... jestem na etapie barwy z lamp... i niestety żaden mosfet...sanken i inne barachło nie ma startu do lamp... ale uważam że: diy drakula (po prawkach), nelson (po poprawkach) to najlepsze tranzystory na św ;) .. no w sumie można inne kupić ;)

jeszcze jednym z lepszych ranzystorów uważam F3.. to ma barwę, bardzo podobny do 300B.. niesttey pare wat... i pożegnajmy się z qrwa burczybasami co oszukują n aśrednicy.. basie i górze ;) ... ah szkoda gadać.. drakula to pozamiata Avalonami.. nie będa wiedziały w którą stronę grać ;)))

cicho... qrwa.. , tak naprawde nie wiem o co chodzi bo mi sie nie chciało czytać heh jedynie musiałem napisac same superlatywy o Drakuli, które niewątpliwie są ... czyli bronię Darkula... eeee tak samo jak Nelsona co milczy w przypadku zapytań o zmianę układu... tak, tak.. dotknijecie.. ale nie smakujcie... smakujcie ale nie zjedzcie.. zjedzcie ale nie połknijcie...(adwokat diabła heheh się mi skojarzyło ..)

ide spać... pa

oj tam saczek.. trzeba otworzyć umysł, uwolnić się od niesamowitego ścisłego byci aaudiofilem heh (ostatnio sprzedałem Bedrocka.. co koles robił z tym kabelm u mnie w domu to .. wymiękłem..... (nazywam takich CreekoNadowcy (bez urazy dla innych)).. a jaki czas grało? a kto to konfekcjonował... a czemu to a czemu tamto... a ja - no to może posłuchamy? - eee ty masz Cambridge Audio. po co, to nie gra ! - nie sugeruj się nazwą.....3h siedział..i słuchał..i nie pisze tego że oh ah..pewnemu typowi człowieka trzeba dopitnie i nausznie wytłumaczyć pewne sprawy a i tak nie dotrze.. !!!)... nie tylko GC najlepsze.. ani ALeph 5... albo drakula.. albo Proacki.. dla niektórych Mietki albo klony Virgo..... zawsze słyszy sie coś lepszego.. innego..

śpię.. chrrr....rr...chr....r.r.

• 3 tygodnie później...

Witam

Odpalałem już to cudo kilka razy, ale teraz pojawil się stres:)

Ostatnio przy odpaleniu utluklem scalaka, a że zostaly mi w domu 2 szt, wiec nie mam już marginesu na radosna twórczość.

Do rzeczy. Elementy zaznaczone na schemacie zielonymi okręgami nie są wlutowane.

Napięcia pomierzone w punktach oznaczonych strzałkami.

Czy te napięcia są prawidłowe?

Bardzo możliwe, ze scalak, który padl byl wcześniej uszkodzony - nie mialem możliwosci sprawdzić.

Kiedys na szybko próbowalem uruchomić preamp u kumpla i przez nieuwagę podałem zasilanie odwrotnie. Jeden "pstryknął" od razu, drugi to ten z ostatniej przygody.

Czeka nowa parka i nie chciałbym ich stracić.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lancaster moja rada jest taka: Chcesz sprawdzić scalaka to włóż go, ale nie lutuj tranzystorów. Zamknij sprzężenie, ale nie do wyjścia układu tylko do wyjścia scalaka (przez te 10k). Możesz wtedy sprawdzić regulując pot czy zmienia się napięcie polaryzacji tranzystorów. Sprawdź miedzy wyjściem scalaka a katodą TL, powinno ładnie płynnie chodzić. Podłącz sygnał na wejście i pooglądaj to raz jeszcze jak masz oscyloskop. Później zjedz z ww. napięciem do minimum (ok. 2,7V jak dobrze pamiętam) i możesz wlutować tranzystory oraz przepiąć na wyj. sprzężenie. Jak to zrobisz to możesz delikatnie najechać z napięciem na pot i obserwować prąd spoczynkowy. Ustaw w zależności od wielkości radiatora i już możesz słuchać. Powodzenia.

Panowie, dzieki po obiedzie się biore do roboty;)

Senicz, co na to "kargul" - nie wiem, ale podobnie jak Ty nie mam pojęcia i jestem ciekaw:)

Co tak sie do niego dowalasz ostatnio?

O ile naleśnik mi sie podobał, to sama jego promocja już średnio:/

Pozdrawiam

kurde, troche sie boję...przed włożeniem scalaka mam na 6 nożce podstawki te 26V. Strach go tam wkładac...

Czy to napiecie przed wlozeniem scalaka moze byc o tej wartości? Nigdy nie miałem takiego dylematu...

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.