Skocz do zawartości
IGNORED

Króliczek złapany, koniec szaleństwa!

rmgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

rmgdansk@ Widzisz słyszałem, że szczęście to marsz na szczyt, a nie same stanie na nim. Zaczniesz się tam nudzić i wiercić. Wówczas zauważysz, że na horyzoncie jest jeszcze wyższa niezdobyta góra i znowu zaczniesz się wspinać.

Czym będziesz wyżej będziesz słyszał piękniejszą muzykę.

nautilus81, 21 Sie 2009, 13:55

>my tylko radzimu zeby posłuchał innego moze da sie ciut lepiej.....

od twojego można duuuuuuużo lepiej

ale skoro jesteś zadowolony/głuchy, to z wrodzonej delikatności nikt ci nic nie mówi

rmgdansk nie jest głuchy ,jak sugerujesz, lecz to co mu w domu gra , jest najlepsze z tego co do tej pory słuchał.Prawie każdy z nas to przechodził i nadal przechodzi:)

ja ta chorobe mam chyba "od malego"zawsze lubilem sluchac dobrze nagranej muzyki tez przeszlo przez moje lapki troche sprzetu od dwoch lat mam "Diore" i juz powoli mysle zeby cos zmienic (zaczne chyba od magnetofonu) :P

Machidiel, zacytuję żółwika:

Jaki był cel tego wątku (wpisu), bo nie bardzo rozumiem ?

Jeśli chciałeś się pochwalić to już są wątki, albo po to jest możliwość opisania w "o mnie".

Machidiel, 21 Sie 2009, 17:29

>Mój pierwszy CDek kosztował 2500zł.

>Teraz tyle wydałem na listwę zasilającą... te króliki to są mendy jakieś. :-)

>Pozdrawiam.

I Ty piszesz że nie jesteś audiofilem. Żałosne.....

A co jest bardziej trendy? Być melomanem czy audiofilem? A może to wszystko jest już passe i bycie herbatystą jest w modzie? Panowie, to tylko bzdurne etykiety.

Mam troszkę czasu, więc pozwolę sobie na małą wypowiedź. Pragnę zaznaczyć na samym początku, że treść niniejszej odnosić się będzie jedynie do mojej osoby.

To nie etykieta, takowe mam w głębokim poważaniu, lecz podejście determinuje że uważam siebie za melomana. Dlaczego? Kilka zdań i będzie jasne.

1. Mam w swoim zbiorze wiele źle nagranych płyt, lecz zawierających muzykę w któej zawarte są wspomnienia, obrazy. Muzykę, która daje wytchnienie po pracy, wieczorami itp. Proszę mi wierzyć, daleko jej do audofilskich czystości. :-)

2 Nie wsłuchuję się, czy bas gra nisko, średnica jest mega perlista a wysokie czyste jak górskie powietrze. Słucham. Słucham. Słucham.

3 Dla zainteresowanych, proszę śledzić ile upłynie czasu gdy znowu zdecyduję się na wymianę czegokolwiek w moim systemie.[ to chyba jest ważny element w byciu audiofilem]

4 Było mnie stać. Kupiłem. Słucham i jest fajnie.

Raz jeszcze gorące pozdrowienia.

Osobiście dzięki Machidiel za obszerną wypowiedź. Masz wiele racji i osobiście mi blisko do takiego traktowania muzyki, o którym piszesz. Po prostu osobiście unikam jak mogę stwierdzeń: jestem A, jestem B, jestem C....

Ja to ja i już:)

Dobre Machidiel !

Z takim sprzętem łatwo być melomanem ;-) Faktycznie nie musisz się wsłuchiwać "czy bas gra nisko, średnica jest mega perlista a wysokie czyste jak górskie powietrze" - po prostu to masz ;-)

Na tym poziomie cenowym, na którym jesteś trzeba wydać dużo, dużo kasy żeby było znacząco lepiej ...

Ja też już nie podniecam się sprzętem bo wiem, że to co mam gra dobrze. Może być lepiej ale to kosztuje a póki co mam inne potrzeby.

Jesteśmy po prostu sytymi audiofilami ;-) Czyli melomanami ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

kutasa złapałeś a nie króliczka - teraz będziesz się napawał dźwiękiem - a póżniej? jakiś frisel lub abercombie brzmi ładnie - a jak zaposcimy janis - metalicke g&roses to też?

jak tak - to złapałeś - kupię to samo

poddaję się surowej ocenie

oj, skynrd, skynrd... cyt. "kutasa złapałeś a nie króliczka" - z pewną obawą podchodzę do Twojej łatwości w stosowaniu tego rodzaju metafor... czy to najbliższe w Twoim polu doświadczenia? Popraw więc stringi, bo... miasto czeka, noc młoda:)

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

foxbat - to mój młodszy brat - przepaszam za jego posty - ale zrozumcie nie panuję nad wszystkim - wolę,żeby pisał, niż lał w pieluchy i się onanizował - na jesieni oddamy go do Ośrodka Opiekuńczego

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.