Skocz do zawartości
IGNORED

Kloumny uniwersalne

ragge90

Rekomendowane odpowiedzi

rafał naprawdę ma w domu dwa DVD za 600zł (Panasinic prawie nowy) i za 1600 zł (6 letni Philips) i jako CD jest to wielkie "G" w porównaniu do CD używanego poniżej 1000zł. Fakt te moje DVD czytaja mp3 to ich jedyny plus jesli chodzi o dźwięk w stero.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

ragge90, 26 Sie 2009, 00:14

>>>>>ONKYO A-9155 B ,Cambridge Audio Azur 540A V2 ,NAD C315 ,DENON PMA-700 AE >>>>

jakość dźwieku z tych wzmacniaczy Cię nie powali i ogólnie niewiele będzie lepszy od wymienionego przez Ciebie amplitunera Denona. Róznica niewielka z małą korzyscią dla wzmacniaczy

Jesli lubisz rocka poszukaj lepiej czegoś z wzmacniaczy Marantza, NADa lub Rotela. Poszukaj używanych będziesz mieć dwa razy tańsze. Tylko nie rób tego na chybcika.

I również polecam Ci wzmacniacz niż tani amplituner. W Kinie domowym choć nic Ci naokoło latać nie będzie ( z wzmacniacza) to dźwięk będziesz mieć dużo lepszy niż z amplitunera.

Jednakże powtarzam, że z taniego amplitunera ( takiego do 4.000- 5.000 zł)a nie droższych.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

sittek używanego wzmaka ie chce to po pierwsze .Jaki wzmak byś mi polecił bo ja myślałem nad NAD C3125BEE,NAD C315BEE . I napewno będzie mała różnica pomiędzy ampli a wzmak bo jak tak to ampli ma hdmi a to za nim przemawia .

rafal735r, 27 Sie 2009, 07:33

>>>>>To moze podrzuc swoja propozycje? Zapewne bedzie to Piano Craft.>>>

w gruncie rzeczy nie jest to zła propozycja. Jakośc dźwięku jest naprawdę bardzo dobra jak na mini wieżę. Jesli do tego dokupiłbyś lepsze głośniki ( choć oryginalne nie są takie złe) i wpiął lepsze kabelki uważam że mógłbyś byc zadowolony. Model 810 ma dvd i wyjście na woofer.

Często słucham tę mini wieżę u znajomych i naprawdę jest dobrze.

Z NAD-em trzeba uważać na dobór kolumien gdyż może być nieprzyjemnie. Ja polecałbym Rotela lub Marantza. No i tę Yamahę PC

ragge90, 27 Sie 2009, 22:17

a po co Ci HDMI w amplitunerze? HDMI ma mieć DVD,BluRay i TV. Połączenie HDMI przez tanie ampli nie wniesie praktycznie nic. No chyba że wolisz KD niz stereo i nie masz dekoderów w źródle.

Gość

(Konto usunięte)

sittek, 27 Sie 2009, 22:43

>ragge90, 27 Sie 2009, 22:17

>a po co Ci HDMI w amplitunerze? HDMI ma mieć DVD,BluRay i TV. Połączenie HDMI przez tanie ampli nie

>wniesie praktycznie nic. No chyba że wolisz KD niz stereo i nie masz dekoderów w źródle.

:-)))

Praktycznie to samo chciałem napisać... ;-)

Zresztą wcześniej już odpisałem , że podłącza przez cinche (RCA) dźwięk z DVD do ampli/wzmaka i jest najlepiej, jak może być, a sygnał wizji daje bezpośrednio do tv już dowolnie wybranym łączem.

Moja sugestia to NAD - nawet, gdyby miał to być amplituner :-)

ragge90, 27 Sie 2009, 23:42

wolisz dynamicznie,twardo i ostro do przodu czy lekko zamulony i mniej naturalny dźwięk grający skrajami pasma ??

>sittek , dynamicznie,twardo i ostro do przodu

to nie forum erotyczne, proszę się opanować!

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

ragge90, 27 Sie 2009, 23:57

>sittek , dynamicznie,twardo i ostro do przodu

w takim razie NAD lub Rotel. Oba brzmią podobnie z tym że Rotel znany jest bardziej z solidności wykonania i latami działających sprzętów. Z NAD jest z tym gorzej. Opisy zdegustowanych znajdziesz na forum.... chyba że Ci się poszczęści.

No i Rotel nie gra aż tak twardo i nie trzeba kombinować z kolumnami. Choc do miekkich zdecydowanie nie należy.

Jeśli masz możliwość najpierw gdzieś ich posłuchaj a jak nie to stań na głowie i posłuchaj zanim kupisz.

xniwax, 27 Sie 2009, 20:37

>rafał naprawdę ma w domu dwa DVD za 600zł (Panasinic prawie nowy) i za 1600 zł (6 letni Philips) i

>jako CD jest to wielkie "G" w porównaniu do CD używanego poniżej 1000zł. Fakt te moje DVD czytaja

>mp3 to ich jedyny plus jesli chodzi o dźwięk w stero.

Dlatego polecilem jakies CD do muzyki i jakies tanie DVD do filmow.

?👈

sittek Miałeś do czynienia z którymś z tych wzmacniaczy Rotel RA-04 ,NAD 325BEE Czemu uważasz że Z"Z NAD jest z tym gorzej" są wadliwe a ten rotel to z kąt ta firma jest bo NAD z Wielkiej Brytani gdzieś tak wyczytałem

Gość

(Konto usunięte)

ragge90

Nie gniewaj się, kolego, ale zaczynasz już kombinować... ;-)

Rozumiem zapytać o radę, poradę, ale nie przesadzaj...

Wpisz sobie w google nazwę firmy i wszytko się dowiesz!

Albo ze strony producenta, albo z wikipedii.

Bo zaczynasz już zadawać pytania, które wygladają, jak gdybyś jaja sobie robił... ;-P

PS

NAD - powastał w Anglii, obecnie główna siedziba w Kanadzie.

ROTEL - powstał w Japonii, obecnie siedziby również w Anglii, USA.

W ogóle praktycznie wszystkie koncerny, to teraz międzynarodowe korporacje.

Sory że się was tak o wszystko pytam ale dla mnie to dużo pieniędzy i chciałbym o sprzęcie wiedzie wszystko , chce żeby mi posłużył ładnych parę lat.Dlatego się tak was oto wszystko pytam bo długo na takie cacka muszę odkładać.A szlak by mnie trafił jak by ten zestaw grał jak moja wieża , lub gdy bi się zepsuł po paru miesiącach .

Gość

(Konto usunięte)

NA PEWNO ani Rotel, ani NAD nie zagrają jak Twoja wieża...

ZDECYDOWANIE LEPIEJ!!!

A co do tego, czy się zepsuje, czy nie, to niestety nikt takiego zapewnienia Ci nie da, tak jak przy każdym innym sprzęcie (auto, lodówka, krajalnica, buty).

Nawet jeśli firma będzie uchodzić za wysoce bezawaryjną, Ty możesz być tym wyjątkiem potwierdzającym regułę i odwrotnie... ;-)

Witam. Mam dwa pytania.

1. Jakie kolumny (nadstawkowe, monitory, *"klasyczne") do 600PLN polecacie pod wzmacniacz Yamaha AX-V401 ?(Output 2x55W RMS przy 8Ω).

2. Jakie są optymalne kolumny pod ten wzmacniacz ? Pytanie typowo z ciekawości.

Muzyka jakiej słucham to rock/hardrock/heavy i power metal. Do tego czasami nie śmiertelne disco z lat 80 no i uplifting trance. Wydaje mi się, że najlepsza będzie konstrukcja trój drożna. Wcześniej muzyki słuchałem na komputerowych pierdziawkach Genius 2000x / Logitech X-230 i o ile w disco / trance dają radę to w rocku / metalu się gubią. Talerze nie brzmią jak talerze, szybkie rify to brzęczenie na tarce do prania. Mam nie duży pokój (3x6m) tak więc nie mogą być za duże bo pewnie będą się kisić, oraz nie mogą być podłogowe bo nie ma na to miejsca. Będą stały na regale lub na narożnych półkach w narożnikach pokoju.

*Klasyczne mam na myśli średniej wielkości skrzynie zazwyczaj 3ój drożne typu Space86

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ragge90, 28 Sie 2009, 10:37

tylko się nie obraź.

Im więcej sam się dowiesz i wyczytasz tym większą będziesz miał satysfakcję. Bo zrobisz to sam.

Dużo słuchaj, przebieraj czytaj,analizuj i z pewnością język poprawisz.

A jak Ci sie nie chce to kup sobie cokolwiek i pokochaj.

Co Ci przyjdzie z tego jak Ci paru kolesi powie, że NAD,Sony,Rotel albo Marantz lepszy?

Jak sobie kupisz i się nie spodoba wrócisz na forum i napiszesz: sittek co ty mi pieprzyłeś o tym rotelu i NADzie? Kupiłem i mi sie zupełnie nie podoba.

Widze że chcesz wszystko mieć podane na tacy. Troche wysiłku i czasu. Albo zrób tak jak wczesniej napisałem.

Ja słuchałem oba (Rotel i NAD) i bardziej spodobał mi sie Rotel. Ememka słuchał obu i bardziej cieszy go NAD. Discomaniac71 uwielbia Denony,Sansui i inne starsze klocki. Paru ludzi lubi lampki.

I jaki z tego wniosek wyciągniesz dla siebie?

• 3 tygodnie później...

Jeżeli chcesz mieć dobry sprzęt za małą kasę to moja rada szukaj na alegro wzmacniacz Nad 320BEE kupisz za 700zł sam taki mam do tego kolumny B&W602S3 1300zł też mam i dvd panasonic będziesz miał 2w 1 Nad da ci mocny rokowy bas kolumny też zagrają rokowo wokale mają czyste nadają się do każdej muzyki grają dobrze blusa rocka jak i jazz a dvd zagra jak cd do 1000 zł a kupizs za 400 zł ja go słuchałem u kolegi z amplitunerem do kina Sony i byłem zaskoczony co do dżwięku przy nim mój technics cd wymięk kolumny są też idealne do kina lepszych nie znajdziesz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.