Skocz do zawartości
IGNORED

wyjście zbalansowane

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu trochę omówiono

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

Gość

(Konto usunięte)

Arek__45, 23 Sie 2009, 19:06

>kazik-te nie wyglupiaj sie..pomysl troche zanim cos palniesz..>

hmmm, nie wygłupiam się, zapytałem i czekam na odpowiedź. A twój wpis jest dziwaczny...jeśli nie masz wiedzy, by na ten temat coś napisać, to po co się wpisujesz ?

Sygnał symetryczny to po prostu sygnał jak gnieździe RCA + sygnał w odwróconej fazie. Dzięki temu zakłócenia które nałożą się na oba sygnały w taki sam sposób można potem elektrycznie znieść. Właśnie dzięki przesyłowi symetrycznemu można sygnał analogowy przesyłać na duże odległości bez znacznego obniżenia jakości, co przydaje się w studiach nagraniowych, na scenie itp. W sprzęcie domowym zazwyczaj interkonekty mają po 50 cm i nie ma to takiego znaczenia.

Przelotka z XLR na RCA jest banalnie prosta, po prostu bierzesz sygnał w fazie z XLR - pin 1 na obudowę wtyku RCA, pin 2 na bolec wtyku (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Niestety taka przelotka nie wniesie niczego pozytywnego, bo dalej sygnał będzie podatny na zakłócenia elektromagnetyczne.

Ukryta Zawartość

Napisał ,że sygnał będzie podatny na zakłócenia jak w każdym kablu gdzie sygnał jest "niezbalansowany" , to co ja mam wyrzucić moje Kondo i Albedo RCA bo są podatne na "zakłócenia" ?

Odnoszę wrażenie, że jest błąd w przejściu XLR - RCA, które zaproponował powyżej pingwing.

Moim zdaniem powinno być 2 XLR na gorący RCA, 3 XLR na obudowę (masę)RCA.

W systemie symetrycznym XLR sygnał (zarówno wejściowy, jak i wyjściowy)podawany jest zawsze

na pin'y 2 i 3. Bardzo często spotykanym błędem w tego typu przejściówkach jest zwarcie

1 i 3 XLR'a i podanie ich na masę RCA. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.