Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy wzmak pod tannoye M1 do 1200 zl

Szubrawiec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Juz jakis czas temu pytalem o uzywany sprzet do 500 zeta pod moje M1, tymczasem przytrafil mi sie wyjazd, kolumny przelezaly, ja wrocilem i pomyslalem, ze kupie tym razem cos nowego.

Poki co bylem nastawiony na denona 510ae, chociaz opinii o nim jak na lekarstwo. Lipcowe AUDIO wypowiada sie o nim calkiem nie najgorzej, chociaz wciaz pozostaje mi niesmak po negatywnych opiniach "piecsetki". To z kolei zwrocilo moja uwage na 700AE, ktorego kupic mozna za podobna cene, a opinie ma jakby nieco lepsze. Niestety poki co kolumn nie planuje zmieniac- biznes plan jest taki ze kupuje mozliwie dobry wzmacniacz [nawet gdyby bylo trzeba za niego nieco doplacic, chociaz szczerze mowiac robilbym to niechetnie], potem chcialbym zainwestowac w gramofon [moze RPM1 na poczatek?], pozniej przyszedlby czas na tuner i CDka. No chyba, ze okazaloby sie, ze M1 graja tak koszmarnie [chociaz z moim zabytkowym siemensem w malym pokoiku dawaly rade], ze wymienie je zaraz po zakupie wmaka.

Za zrodlo poczatkowo sluzyc bedzie iriver H300 z rockboxem i wypelniony flacami.

Uff... troche sie w tym wszystkim gubie i nie do konca wiem czy wszystko robie we wlasciwej kolejnosci, chetnie jednak skorzystam z rad masci wszelakiej.

pozdrawiam

Mateusz

https://www.audiostereo.pl/topic/57722-nowy-wzmak-pod-tannoye-m1-do-1200-zl/
  • 2 tygodnie później...

Nie sluchajac nikogo postanowilem kupic Pioneera 503r. Podpialem go pod tannoy, poki co zwyklym kablem glosnikowym voicekrafta i jestem zaskoczony- gra to bardzo dobrze, niezle napedza sennki HD595, nie wiem czy to kwestia nieco wiekszego pomieszczenia, ale po 1 dniu odsluchu jestem zadowolony. Dziekuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam :D

Mateusz

WITAM!

Mój kumpel do M1 ma Amc 3020 bardzo,bardzo miło gra.Pokuj to około 10m2.Weż go pod uwagę a cena to około 500zł,wykonanie świetne jak i brzmienie.No i na kabelki starczy,a być muszą.Polecam szczerze.

• Użytkownicy+

Mateuszu, są tacy co kupują salonowe matizy i inne tico, za te samą kasę można miec 2-3 letnie auto o kilka klas wyżej. Ja nie rozumiem po co kupowac coś, co za miesiąc jest warte 60% ceny ? Kup wzmacniacz używany, znanej firmy z którym nie będzie problemu z odsprzedażą. Z uznanych firm masz NADa, ROTELA, MARANTZA. Zanim kupisz posłuchaj i nie śpiesz się, okazje ciągle się zdarzają. Radzę ci poszukac, co można ulepszyc w twoich kolumnach. Może częśc kasy warto przeznaczyc na zmiany w zwrotnicy i ogólne wzmocnienie obudowy.

Pozdrawiam Robert.

Do Tannoyków M1 używam wzmacniacza Rotel RA-840BX2 - co zapewnia pełne, dynamiczne brzmienie, z solidnym ale szybkim basem i bogatą średnicą, czasem góra bywa zbyt ostra. Przedtem był Onkyo Integra A8670 - bardziej miękko, z poduszką basową, ale przymuloną górą. Rotel jednak okazał się lepszy.

<><

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.