Skocz do zawartości
IGNORED

Wszystko nowe to badziew?

jarex

Rekomendowane odpowiedzi

audioholik

Problem w tym, że w tym wszystkim co taak wytrwale bronisz nie ma nic nowego.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 30 Sie 2009, 19:57

>audioholik

>

>Problem w tym, że w tym wszystkim co taak wytrwale bronisz nie ma nic nowego.

xniwax, problem w tym, że w tym wszystkim co tak wytrwale atakujesz również nie ma nic nowego

Ja niczego nie atakuję. Poprostu smieszą mnie te próby Pionieera, Denona, Yamahy powrotu na szczyty audiopop.

I tak mozna z tym panem w nieskonczonosc jak juz niejeden sie przekonal.

Nie nowina, że głupi mądrego przegadał;

Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał,

Tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł;

Na koniec, zmordowany, gdy sobie odpoczął,

Rzekł mądry, żeby nie był w odpowiedzi dłużny:

"Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz jest próżny".

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

xniwax, 30 Sie 2009, 20:06

>Ja niczego nie atakuję. Poprostu smieszą mnie te próby Pionieera, Denona, Yamahy powrotu na szczyty

>audiopop.

co z tego że szczyt wyznaczany jest przez takie firmy jak dCS czy Esoteric, jeśli większość ludzi (w tym mnie osobiście) na nie nie stać. Całe szczęście że są jeszcze tacy producenci jak Pioneer, Denon czy Yamaha którzy produkują urządzenia w średnim przedziale cenowym

udioholik

Esoteric i Dcs to nie są szczyty audiopop. To juz szczyt Hiend czy jak mu tam...i nie o tym była mowa. Rozmowa z tobą to jak zamawianie biletów na pociąg przez internet.

Moim skromnym zdaniem opinia: "audioholik, Rozmowa z Tobą to jak ze ścianą.Odbija bez sensu wszystko" jest niezwykle trafiona i niezwykle trafnie odzwierciedla osobę naszego kolegi.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Ricardozamora, 30 Sie 2009, 19:27

>Kolejny temat bez sensu, wchodzę na forum, otwieram ze 5 tematów nowych i 3 z nich są o niczym,

>gadanie dla gadanie, ech;/

generalnie, moim skromnym zdaniem powyższa uwaga jest bardziej trafna

Ty nie odbijasz to od Ciebie wszystko sie odbija.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

kichanadeta

30 Sie 2009, 19:19

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 2029 / 1143 / 1

Czy ustosunkujesz sie audioholiku do mojego pytania, a mianowicie czy poza swoim super sprzetem sluchales czegos innego i porownywales?

Po co go pytasz? Przeciez widac ze nic nie slyszal. Siedzi w domu i oglada obrazki w Internecie. Chociaz ptzyparty do muru w koncu potrafil sie przyznac ze nie sluchal.

Kilka uwag na temat serii Elite Pioneera ktora szczyci sie audioholik. Otoz w dawnych czasach niemal kazdy produkt na USA byl Elite i tak mielismy kurioza w postaci modeli PD 31 PD 41 PD 52 PD 54 itp. Pioneer PD 41 to nie bylo nic innego jak PD 9700 a PD 65 to europejski PD-S 901. Linia oznaczona Reference to byl znacznie wiekszy prestiz. Pioneer slynal tez z robienia roznych wersji tego samego modelu ktorych cecha wspolna byla unifikacja brzmieniowa stad niektore wersje jednego odtwarzacza moga sie miedzy soba roznic wewnatrz ale to juz temat na inna dyskusje. Modele z serii Elite potrafily kosztowac 300-400 USD wiec jaki to byl prestiz? Podobnie jak widac jest obecnie dlatego taki PD-D9 czy w wersji mkI czy mkII nie dostanie nigdy znaczku Reference.

Ja chcialem tylko uzmyslowic audioholikowi, ze w cenie Pioneera czyli ok 6600 zl za zestaw mozna kupic sporo fajnych klockow. Wyszlo jak wyszlo audioholik nie gniewaj sie. Czasami tylko troche pokory by sie przydalo.

kichanadeta, 30 Sie 2009, 23:05

>Ja chcialem tylko uzmyslowic audioholikowi, ze w cenie Pioneera czyli ok 6600 zl za zestaw mozna

>kupic sporo fajnych klockow. Wyszlo jak wyszlo audioholik nie gniewaj sie. Czasami tylko troche

>pokory by sie przydalo.

przecież nie twierdzę że nie ma w tej cenie innych fajnych klocków, mój post był tylko rozwinięciem myśli jednego z przedmówców który zwracał uwagę, że producenci tacy jak Pioneer, Yamaha czy Denon wciąż produkują ciekawe urządzenia

PS co do kwestii D9mk2/A9mk2, nie słyszałeś urządzeń tylko zakładasz jak grają, także nie ma się o co gniewać.

pozdr

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie wszystko nowe to zlom i nie wszystko stare to zlom. Dawniej i dzis byly sa i beda rzeczy dobre. Problem polega na posiadaniu odpowiedniej wiedzy zeby odroznic ziarno od plew. Niestety coraz wiecej forumowiczow jej nie posiada a kazdy choc przez chwile chcialby sie poczuc znawca.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.