Skocz do zawartości
IGNORED

Wszystko nowe to badziew?

jarex

Rekomendowane odpowiedzi

iwanicki, 31 Sie 2009, 20:04

>disco - nie przesasdzaj posady specjalisty od promocji zaden z tych ludków by nie dostał - nie

>nadają się do pracy w zespole. generlanie wypisują takie pierdoły że trzeba tym cierpiącym na

>samotność studentom onanistom przestać dawać pożywkę w postaci reakcji na ich prowokacje.

iwanicki nie przerzucaj proszę swoich przyzwaczejeń na innych

Proszę o nie wycieranie sobie N.Youngiem .... ;) tym bardziej, że nie o to toczy sie spór.

Nie od niego a tym bardziej Audioholika zależy idiotyczna polityka duzych firm płytowych.

Niszowe produkcje można traktować jako ciekawostkę nierzadko z materiałem dennym totalnie.

Pytanie - dlaczego w dalszym ciągu wydaje sie remastery na CD, a nie SACD BRaudio. Po kiego grzyba kolejny remaster The Beatles wydaje sie na poczciwym CD?

Dalatego, że po kiego inwestować i wydawać materiał na SACD skoro mozna troche cos podbić, zaretuszować i waydać z 50 stronicowa ksiazeczką za cene nowosci albo i grozej.

Tu tkwi problem a nie w bitach , pomiarach itp. Te zostawmy Naimom itp.

W ogóle to za przeproszeniem o dupę potłuc ta dyskusja.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 31 Sie 2009, 20:23

>Proszę o nie wycieranie sobie N.Youngiem .... ;) tym bardziej, że nie o to toczy sie spór.

>Nie od niego a tym bardziej Audioholika zależy idiotyczna polityka duzych firm płytowych.

>

>Niszowe produkcje można traktować jako ciekawostkę nierzadko z materiałem dennym totalnie.

>

>Pytanie - dlaczego w dalszym ciągu wydaje sie remastery na CD, a nie SACD BRaudio. Po kiego grzyba

>kolejny remaster The Beatles wydaje sie na poczciwym CD?

jak widać można i z sensem i na temat

Moim skromnym zdaniem i tak w niedalekiej juz przyszlosci bedzie powszechnie w uzyciu cos w rodzaju serwera muzycznego. Bedzie on odtwarzac wszelkie formaty, w roznych gestosciach, pewnie takze i mp3 i filmy. Napewno pozostanie dalej to co w tym technicznym aspekcie najwazniejsze : akustyka pomieszczenia, kolumny i wzmacniacz. Kazdy z was przeciez zdaje sobie sprawe z niedoskonalosci wszelkich form odczytu mechanicznego, juz nadszedl czas i mozliwosci techniczne aby go zmienic na doskonalszy oczyt "elektroniczny",

audioholik, 31 Sie 2009, 18:58

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

widzisz, ja nie koloryzuję. mieszkam w UK.

spadek cen jest wymowny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

jakieś końcówki serii można sprzedać taniej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audioholik mam na sprzedaż hi-end bierzesz?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

discomaniac71, 31 Sie 2009, 20:02

>>>>Jaki sprzet ceniony? Plastikowe wypierdki za grosze?>>>>

Disco bez przesady. słuchałeś je kiedyś? porównywałeś? nie uważam, że sa beznadziejne ( choć obudowy trącają tandetą). Jest to tani budżetowy sprzęt. Niestety bardzo przeszacowany. Gdy kosztuje teraz około 300-350 funtów jest adekwatny do swojej jakości. Brzmi jak tanie modele Denonów czy Philipsa. To ta liga.

Mnie po prostu ten dźwięk nie odpowiada a nowy sprzet jest za drogi.

Ryszard1, 31 Sie 2009, 20:32

>Moim skromnym zdaniem i tak w niedalekiej juz przyszlosci bedzie powszechnie w uzyciu cos w rodzaju

>serwera muzycznego. Bedzie on odtwarzac wszelkie formaty, w roznych gestosciach, pewnie takze i mp3

czyli zmian wielkich nie bedzie dzisiaj odtwarzacze też mogą czytać SACD, CD, a czasami i mp3...

audioholik, 31 Sie 2009, 20:43

poczytałeś linki ???? I co Ty na to?

Ja sluchałem i opisałem, a ty słuchałeś nową serię czy tylko lecisz internetem?

jakub102, 31 Sie 2009, 20:44

>audioholik mam na sprzedaż hi-end bierzesz?

>

Ukryta Zawartość

jakub102 proszę idź prowadzić biznes allegro gdzie indziej, nie zaśmiecaj wątku.

Ukryta Zawartość

>Ja sluchałem i opisałem, a ty słuchałeś nową serię czy tylko lecisz internetem?

nowej serii mk2 jeszcze nie słuchałem, a Ty przez ile słuchałeś mk2, 5 minut?

audioholik

Jeśli nosisz się z zamiarem zmiany na 9mkII to szczerze ci mówię lepiej siegnij wyżej (jesli sie uparłeś na ten póki co snobistyczny SACD) - niech to bedzie chociąz Sony 5400 (czy jak mu tam).

:) pieć minut słuchałem i dużo lepiej gra niz 9-tka bez mkII.

audioholik, 31 Sie 2009, 20:53

>>>>>nowej serii mk2 jeszcze nie słuchałem, a Ty przez ile słuchałeś mk2, 5 minut?>>>>

więc jakie masz pojęcie o tym sprzęcie? i wyobraź sobie w studio odsłuchowym siedziałem wystarczająco długo aby się o tym sprzęcie przekonać. Grał bardzo średnio. Po godzinie i zmianach klocków poprosiłem o nową serię Rotela. Usmiech na twarzy powrócił.

i napiszesz mi jeszcze coś że mi się cos sniło? no panie alkoholik, czekam na reakcję.

xniwax, 31 Sie 2009, 20:59

>audioholik

>

>Jeśli nosisz się z zamiarem zmiany na 9mkII to szczerze ci mówię lepiej siegnij wyżej (jesli sie

>uparłeś na ten póki co snobistyczny SACD) - niech to bedzie chociąz Sony 5400 (czy jak mu tam).

>

>:) pieć minut słuchałem i dużo lepiej gra niz 9-tka bez mkII.

xniwax, a czego słuchałeś na tym SCD-XA5400ES?

sittek, 31 Sie 2009, 21:03

>audioholik, 31 Sie 2009, 20:53

>>>>>>nowej serii mk2 jeszcze nie słuchałem, a Ty przez ile słuchałeś mk2, 5 minut?>>>>

>

>więc jakie masz pojęcie o tym sprzęcie? i wyobraź sobie w studio odsłuchowym siedziałem

>wystarczająco długo aby się o tym sprzęcie przekonać. Grał bardzo średnio. Po godzinie

wow po godzinie, może sprzęt był po prostu nie wygrzany

audioholik, 31 Sie 2009, 20:53

jeśli lubisz masz obrazki

Ukryta Zawartość

post-8490-100006999 1251745747_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Problem w tym, że 9-tka po 10 minutach. Pionieer mi sie nie podobał totalnie po porówniu 6-ki z Denonem 1500AE. Wszystko lezy z czym to łaczysz a nie na pałę po sznurek.

audioholik, 31 Sie 2009, 21:06

>>>wow po godzinie, może sprzęt był po prostu nie wygrzany>>>

nie wiem gdzie Ty łazisz na odsłuchy ale ja jeśli się umawiam na odsłuch to chłopaki grzeją sprzęt całą noc i pół dnia.

walczysz dalej? co jeszcze wymyślisz? chętnie Ci odpowiem.

sittek, naprawdę świetną promocję ma ten sklep, z przesyłką wyszłoby pewnie z 600zł taniej niż można go dostać u nas, ale to pewnie nie jedyny przypadek kiedy można dostać coś taniej w UK jak się wyszuka odpowiednią promocję

audioholik, 31 Sie 2009, 21:13

albo jesteś głupi albo udajesz mądrego. Rozejrzyj się uważnie po tej stronie albo poproś kogos aby Ci wytłumaczył. Czy widzisz poza tym słabym Pioneerem takie same 100% obnizki cen??????????

Więc problem nie tkwi w sklepie a w nieudanej serii Pioneera. Dobry sprzęt tak nie tanieje.

sittek, 31 Sie 2009, 21:11

>audioholik, 31 Sie 2009, 21:06

>>>>wow po godzinie, może sprzęt był po prostu nie wygrzany>>>

>

>nie wiem gdzie Ty łazisz na odsłuchy ale ja jeśli się umawiam na odsłuch to chłopaki grzeją sprzęt

>całą noc i pół dnia.

>

>walczysz dalej? co jeszcze wymyślisz? chętnie Ci odpowiem.

sittek, tutaj nikt nie walczy, może po prostu lubisz bardziej sygniaturę brzieniową Rotela i tyle, Twoje prawo

sittek, 31 Sie 2009, 21:23

>audioholik, 31 Sie 2009, 21:13

>

>albo jesteś głupi albo udajesz mądrego. Rozejrzyj się uważnie po tej stronie albo poproś kogos aby

>Ci wytłumaczył. Czy widzisz poza tym słabym Pioneerem takie same 100% obnizki cen???

zarzucasz mi głupotę podczas gdy piszesz o 100% obniżce cen, sittek zastanów się czasami nad tym co piszesz. Przyznaję że poza tym sklepem nie widzę żeby inne sklepy miały D9 w tak niskiej promocyjnej cenie

PS na tym polegają z reguły promocje, bez sensu byłoby obniżać ceny wszystkiego, wystarczy że obniżą cenę jednego produktu, w ten sposób przykują uwagę klientów a w międzyczasie odbiją sobie na większych marżach na innych klockach

audioholik, 31 Sie 2009, 21:32

zwyczajnie dorabiasz swoją teorię do zastanej sytuacji.

i nie jest to żadna cena promocyjna na tego Pioneera. To jest wyprzedaż.

Poza tym nie słuchałeś nowego mk2 więc nie mamy na razie o czym gadać.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie ale czego Wy oczekujecie po shitowym klocku za psi grosz? Pioneer nigdy nie umial robic tanich komnponentow i wychodzi na to ze dalej nie potrafi. Nie znam mkII ale mkI skutecznie mnie odstraszyl.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.