Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie monitory do mojego zestawu?

soundchaser

Rekomendowane odpowiedzi

Moje ciche marzenie obecnie czyli NHT Super One...

Mam Super Zero i jestem zachwycony, gdybym tylko dopadł takie SUPER ONE :)

Strach tylko sprowadzać. Kolumny za 200$ a przesyłka 130$+cło+Vat (oczywiście od kowty przedmiotu i przesyłki) i dupa w krzokach.

Jakby ktoś kiedyś sprzedawał to ja sie piszę :)

Konio, 31 Sie 2009, 18:58

>Wiem wiem... tylko przeraża mnie kupno w stanach

zapewniem Cię operacja z USA jest duzo bardziej bezpieczniejsza niż przez Pocztę Polską !!!

A biorąc pod uwagę uczciwość co niektórych rodaków możesz spać spokojnie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ja miałem podobny problem jak w moim zestawie z Rotel'em grały AE Evo 1. Przy spokojnej muzyce powiedzmy, że grały ładnie i szczegółowo. Problem zaczynał się przy zagęszczonej muzie - powiedzmy bardzo zageszczonej - (Behemoth i inne diabły he he)No nie chciały się rozpędzić i strasznie muliły. Wymiana na Paradigm'y Titan Monitor v 5 poprawiła wszystko oprócz wysokich tonów, które niestety straciły na "wartości" (Vifka w AE swoje robi). Dźwięk tytanowego tweeterka w Titanach na początku mnie przewiercał na wylot (w bezposrednim odsłuchu po AE). Po dogrzaniu Titanów uporządkowała się scena i dopiero te kolumny pokazały co potrafią - i dlaczego tam jest taki tweeter a nie inny - po prostu ma nap...dalać. Ponowne podłączenie AE Evo 1 spowodowało tylko przyspieszenie decyzji o ich sprzedaży . Ale wiesz - do muzyki której słuchasz - może byc ciut za ostro - chociaż - ja bym spróbował - w końcu ktoś pracował nad brzmieniem Titanów i powinny się sprawdzać przy każdej muzie. Jedno jest pewne - te kolumny nie oszukują - łatwo się na nich sprawdza inne elementy toru.

Pozdrawiam

achristo, 1 Wrz 2009, 14:31

Ja miałem podobny problem z Paradigm Monitor 3 w zestawie Rotela. Jednakże w porównaniu z Titanami góra nie była aż tak ostra. Jednakże w niektórych rockowych aranżacjach zestaw ten się męczył. Łagodniejsze składy muzyczne grały jednak jak z tekstylną kopułką. Zupełnie inny charakter dźwięku, było miło i przyjemnie.

Dołączając do tego ich i rotela dynamikę wychodzi naprawdę świetnie.

Parę płyt poszło w odstawkę. Jednakże pojawiło sie wiele nowych , dodam, że grających kapitalnie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

>> sittek

Nie no oczywiście, że tak napradę najwięcej zależy od realizacji płyty (o ile sprzęt nie mydli nam oczu). Niestety po zmianie jednego z głównych elementów systemu (wzmak lub kolumny) przychodzi ten mozolny proces odsłuchiwania wszystkiego na nowo. Ehh jak ja to lubię.Co do góry - lubię takie "nieokrzesane" rotelowskie brzmienie. Bardziej mnie męczy jak jej nie ma. W moim zestawieniu nie ma jazgotu, zapiaszczenia itd. Muszę tylko wymienić w diabła mój CD bo nie idzie słuchać - wtedy i owszem czasem syczy z głośników.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.