Skocz do zawartości
IGNORED

Czy tylko Hi End może nas zadowolić?

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

AudiomTLR - Focal Utopia SQ Competition Tweeter AudiomTLR na mnie wrażenia ten wysoko-tonowy nie zrobił cena około 2500,- szt.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Przykład "nieistniejącego" sloganu dobrze i tanio:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kol. misiomor ciągle podawał które dobre.Poszukać na forum.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Dunlavy konstruował kolumny wybitne na tanich głośnikach, bo uważał że szkoda przepłacać.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Kazik II

Dunlavy konstruował kolumny wybitne na tanich głośnikach, bo uważał że szkoda przepłacać.

I pewnie dlatego " go nie ma" bo artyści i projektanci kreują świat:)

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

>Kol. misiomor ciągle podawał które dobre.<

Zgadzam się że , misiomor dysponuje merytoryczną wiedzą osiągalną tylko dla mikroskopijnej garstki ludzi.

to co wkleja modrzew to przynajmniej jesli chodzi o obudowy popisy znudzonego posiadacza

obrabiarek cnc

na czym miałoby polegac mistrzostwo wykonania tej plasterkowej klejonki ?tu nie ma jakiejkolwiek tajemniczej technologii tylko nowa "wizualnie" sztuka budowania mebla audio

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

cir

to co wkleja modrzew to przynajmniej jesli chodzi o obudowy popisy znudzonego posiadacza

obrabiarek cnc

na czym miałoby polegac mistrzostwo wykonania tej plasterkowej klejonki ?tu nie ma jakiejkolwiek tajemniczej technologii tylko nowa "wizualnie" sztuka budowania mebla audio

I jeszcze sugeruje innym kompleksy!!!

Ale co przeszkadza jeśli wyglada luksusowo i gra wybitnie. Komu to przeszkadza.

Teraz to nawet NHT wygląda jak wszystko wokół, kiedys był nawet u nich zamysł wzorniczy i nie tylko. Pozostała sztampa.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

tajemnicza nie napisałes ale uparcie wrzucasz te konstrukcje jako wyjatkowe czyli juz hiend

a to zwyczajnie meblarstwo z najbardziej meblowego paskudztwa jakie wymysliła masowa produkcja czyli MDF

cir.

Dla Ciebie zwolennika antyków w dobrym tego słowa znaczeniu może tak być ale nie dla każdego.Mogę wkleić inne zrobione ze szlachetniejszego mateiału(drewno)ale sens będzie ten sam.To tylko przykłady,że można inaczej.Bez złośliwości.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

xinwax NHT sie ...poprawi przeciez chyba wiesz ze firma byla sprzedana ...ale od marca jest znow w rekach pierwotnych wlascicieli i mam nadzieje ze przelozy sie to na rzetelny dzwiek bez drenazu kieszeni jak to bylo na poczatku dzialalnosci,sprzedaz przez w sieci bez krwiopijcow ze sklepow...te ostatnie produkty to nie prawdziwe NHT..

modrzew

tym razem nie chodziło mi o stare technologie

byłbym pod wrazeniem gdybys wrzucił jako hiend klejonke z warstw mdf jako konstrukcja i klejonego drewna jako pokrycie

a w Twoim przypadku to jedynie popis pracy obrabiarki i pomysłowosc stwórcy

cir.

Tego wklejenia nie zauważyłeś?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I na dodatek żadna nowość.Po prostu firma uznała że przynajmniej w ten sposób klient ich szybciej zauważy a klient nie znający się na zastosowanej technologi a finansowo nieograniczony będzie muślał że to cud technologi w dziedzinie audio, nie meblarskiej i nawet to kupi aby się wyróżnić właśnie z tego powodu.

elipsa ok

nawet nie widac tych kłopotliwych dylatacji ktore niektorzy biora za efektowna ozdobe w eventusaudio :)

Harpia Acoustics ma chyba racje, ze Hi-End to wlasciwa aplikacja wcale nienajdrozszych przetwornikow. A wyglad zewnetrzny to coz - gdybym byl super bogaty to bym kupil szczytowe JMLaby za "jedyne" 180tys dolarow. Takiej namacalnosci dzwieku i takiego fenomenalnego basu w zyciu nie slyszalem. No a ten wyglad... Ale schodzac na Ziemie i majac ograniczone fundusze szukalbym wlasnie czegos takiego co oferuje Harpia. Nigdy nie slyszalem zadnego produktu tej firmy ale widze, ze stosuja oni te sama kopulke co Totem. A Totema znam i musze przyznac, ze gdy zobaczylem jak tani jest to ten przetwornik wysokotonowy (a przeciez producent ma jeszcze dodatkowa znizke) to jestem pod wielkim wrazeniem jakosci dzwieku. Nie wiem czy to przypadkiem nie jest zwiazane z wysokiej jakosci zwrotnica. Pacula w testach podkresla, ze Harpia stosuje drogie podzespoly zwrotnicy, Totem jeszcze drozsze. Moze to wlasnie o to chodzi? I tu zastanawia mnie jedna rzecz. Czy taki np. glosik ScanSpeak R2904/7000-00 Ring Radiator, ktory jest przeciez 6-krotnie drozszy od metalowego Seasa, jest od niego lepszy czy nie? Roznica w cenie jest naprawde duza. Taki np. Akustyk w swoich projektach korzysta przewaznie ze ScanSpeakow, dlaczego Harpia wybrala wielokrotnie tanszego Seasa? Pytam bo nigdy nie slyszalem Ring Radiatora a jestem nim zainteresowany. Tylko nie wiem czy cena jest w tym przypadku gwarancja sukcesu. Mam kolumny oparte na tym metalowym Seasie i sa one absolutnie fantastyczne. Dla mnie to juz jest Hi-End. Bez dwoch zdan. Czy ktos porownywal te przetworniki? Czy Ring Radiator da jeszcze lepsza reprodukcje dzwieku? Lepsza w kategoriach, w ktorych mi sie Seas podoba, a mianowicie: kolumny kompletnie znikaja z pomieszczenia, jest tylko muzyka, jakosc i ilosc detalu (pomimo, ze to metal nigdy nie mecza ani nie sa natarczywe i to pomimo, ze stosuje interkonekty Nordosta i glosnikowy to miedz + srebro), slodycz detalu, szerokosc i glebokosc sceny, doskonala lokalizacja na scenie, przezroczystosc i czystosc dzwieku.

Jesli ktos mial okazje do porownania tych przetwornikow to z gory dziekuje za odpowiedzi i pomoc.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.